Interesant

Viața-i cel mai fain joc pe care-l putem juca vreodată

Viața-i cel mai fain joc pe care-l putem juca vreodată

În ultima vreme mă tot trezesc gândind sau zicând cuiva cu voce tare: “Băi, noi suntem în viitor.” Și zic asta în ideea că mi se tot întâmplă să trăiesc lucruri ce părea că le voi trăi abia în vreo 15-25-50 de ani.

Aproape că în fiecare zi descopăr un produs nou, tehnologic, care mă impresionează. O dronă pe Kickstarter sau ceva de genul. Zilele trecute citeam ceva despre Tesla care mă dădea 100% peste cap. Ieri sau alatăieri oamenii de pe Facebook erau șocați că războiul din Orientul Mijlociu este “live”. Când eram eu mic era live pe CNN, acum e live direct pe Facebook…

Iar în tot acest timp… dacă mă întreabă bunica din ce bani trăiesc, unde lucrez, ce fac cu viața mea … mi-este imposibil să-i răspund sau să-i explic. Am mai încercat, dar nu reușește să înțeleagă.

Viteza cu care lucrurile cu care suntem obișnuiți se schimbă este foarte-foarte mare. Chiar acum 2 zile am citit un text despre generațiile “tinere” care se comportă ca cele “îmbătrânite”. Încerc să mă feresc de atitudinea de “bătrân”. Încă mă descurc bine… dar în 2-3-4 ani o să-mi fie greu.

Iar aseară, când am fost cu Corina la cinema, a apărut o reclamă la Fanta care nu avea niciun mesaj, niciun sens, nicio logică – era doar muzică dată la maxim și mult “portocaliu”. Ne-am uitat unul la altul și am dat din umeri concluzionând că reclama în cauză nu ni se adresează nouă și efectiv n-avem cum s-o înțelegem. Așa cum nici alții nu înțeleg de ce e fascinant să te uiți la un om care linge un cactus.

N-o să uit niciodată prima dată când ai mei au pus internet acasă și tata mă încuraja să mă așez la calculator și să caut chestii pe Google. Eu nu înțelegeam de ce ar fi trebuit să mă fascineze “internetul”. Eu voiam să ascult Eminem și să mă joc Age of Empires. Abia când am aflat că pot asculta Eminem de pe internet, gratuit, de câte ori vreau, în ce ordine am chef … și că pot să joc Age of Empires cu oameni reali din altă parte a lumii în loc să mă joc împotriva unui calculator … abia atunci am fost fascinat.

La 12 ani am făcut primul site pe bani. 100 de dolari pe vremea aia. (pagina 37 din cartea mea) Maică-mea era impresionată, iar eu nu înțelegeam de ce mai merg la școală…

Au trecut 13 ani de atunci și confirm: internetul mi-a schimbat viața radical. Mie și nouă tuturor.

Iar acum, 2016, Elon Musk declară că-s șanse de unu la un miliard ca “realitatea” noastră să nu fie o “realitatea virtuală”. Uite: Elon Musk Says There’s a ‘One in Billions’ Chance Reality Is Not a Simulation. De când am aflat de teoria lui Elon Musk mă tot gândesc la faptul că viața-i cel mai fain joc pe care-l putem juca vreodată… Când o să fie “game over”, când se termină jocul, trebuie să-i zic celui ce a inventat acest joc că-i un geniu… Sună a SF, nu? Și dacă nu-i?

Am scris rândurile astea pentru că în ultima vreme mă tot trezesc zicând sau gândind că “sunt în viitor”.

Acum câteva zile citeam povestea unui român care a “plecat din Vitan” și, printr-o conexiune la internet, și-a schimbat radical viața. Povestea-i scrisă din prisma lui Alex, un prieten. Poate că dacă nu era scrisă de cineva care mi-este cunoscut treceam mai ușor peste poveste, dar, cumva, mi s-a dovedit din nou că “sunt în viitor”.

Ce mă amuză este că conexiunea la internet o avem cu toții (de restul se ocupă Mark Zuckerberg să le ofere internet gratuit – în zona Africii, mai ales), dar din păcate nu suntem toți la fel de “deschiși” sau “pregătiți” să acceptăm că jocul ăsta, de care vorbește Elon Musk, poate fi jucat într-un mod complet diferit de cum s-a jucat până acum.

O să las aici un citat din povestea de mai sus și un link. Sper, însă, că aceste rânduri ti-au dat măcar oleacă de gândit. Trăim vremuri super-faine. Dar întrebarea este: oare chiar trăim sau e o realitate virtuală? Haha!

In 2013 Huditan a innebunit – a facut un credit de 10.000 euro si a doua zi dupa ce i-au intrat banii de la banca si-a dat demisia. Mi-a spus:

– Am facut creditul asta ca sa am si eu niste banuti de inceput o afacere si sa stau linistit. O sa platesc rata la banca din ei si incep sa studiez si sa caut idei de business. Nu mai rezist angajat, nu mai pot.”

– Esti nebun, i-am zis. Cumetre, nu se face asa. Cum sa faci credit si sa platesti rata din el pana gasesti tu idei de business? Si mai e o treaba – una e ideea, alta e implementarea. N-ai pic de experienta de business, eu zic ca te indrepti spre zidul de beton cu 200km/h

—> cițeste aici toată povestea.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

4 comentarii

 • Reply
  Tiby
  24/10/2016 at 10:25

  Salut. Ce zice Elon Musk, în opinia mea, e cel mult interesant. Am căutat pe net pe cineva cu o opinie similară cu a mea şi nu a fost greu de găsit: sunt de acord cu următorul articol: http://motherboard.vice.com/read/we-dont-live-in-a-simulation

  Apreciez însă ideea artoculului tău. De multe ori glumesc zicând că viaţa e un joc cu o singură viaţă.

 • Reply
  Alin
  26/10/2016 at 09:11

  De-ar fi atat de simplu :)

 • Reply
  Studio Galati
  07/11/2016 at 13:09

  Joc ,sau mai putin joc ,viata asta pare a naibii de reala ….

 • Reply
  Cazma
  15/02/2017 at 15:55

  Age of Empires ruleaza! Si 1 si 2.
  Atat am avut de spus. O zi buna! :D

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează