Amuzant

A intrat un preot peste mine în casă

A intrat un preot peste mine în casă

La nici 24 de ore după ce m-am mutat în casă nouă (urmează să povestesc despre mutarea asta), un preot a intrat peste mine-n casă.

N-avem sonerie încă. Deci se poate doar ciocăni la ușa noastră – apartamentul cu ghinion, numărul 13.

Și iată cum, complet neașteptat, Ariel era în noua lui sufragerie când a auzit un ciocănit disperat la ușă. Am tresărit. Am fugit spre ușă. Am privit pe vizor … și am văzut un domn cu o mapă-n mână.

Am crezut că poate-i administratorul, vrea să ne zică regulile blocului. Totuși, suntem noii chiriași – nu? Ei bine… nu.

Deschid ușa și, ca un fulger, în fața mea apare un preot în toată regula, la vreo 40 de ani. Și când zic în fața mea … efectiv la 20 de centimetri de fața mea. Eu eram în casă. Cu ușa deschisă la un unghi decent, ca să văd ce voia domnul cu mapă-n mână.

Preotul a apărut de după colț și, efectiv, nu știu cum se face, dar a pășit peste pragul ușii și s-a pus în fața mea.

“Bună ziua, sărbători fericite, am venit și noi pentru Crăciun.” zice el.

PENTRU CRĂCIUN?! – adică cum – gândeam eu.

Și eu, șocat fiind, n-am zis nimic. Văzând că eu tac, probabil cu ochii cât cepele, el a continuat: “Deci ca să intrăm și noi în casă să o binecuvântăm pentru Crăciun am venit.”, a încercat să se explice și a făcut un mic pas în față.

În acest moment eu îl “țineam” cu ușa în afara casei mele. El încerca, cu pași mici, să-mi intre în casă. Nu m-a întrebat dacă vreau asta. Nu s-a prezentat. Nu. A dat bună ziua și HOP în casă.

Mi-am revenit și i-am zis râzând: “Păi, bun, și v-am dat voie să-mi intrați în casă? Eu sunt de altă religie, n-am nevoie de dumneavoastră.” – am considerat că este “dur” să-i zic că n-am nevoie de el. Dar eram iritat de atitudinea lui băgăcioasă.

Și apoi, halucinant, mi-a răspuns – încă stând trecut de ușă, în casa mea: “Păi și ce? Sunteți singur în casa asta? Nu e niciun creștin cu dumneavoastră în casă?”

Când a zis asta mi-am pierdut cumpătul.

“Știți că se spune că evreii l-au omorât pe Iisus și eu sunt evreu?” … aș fi vrut să-i zic. Dar nu i-am zis.

I-am zis: “Nu, în casă mai este doar rabinul de la sinagoga mea. Suntem homosexuali. Ne place să pierdem vremea împreună.” – ba nu, nici asta nu i-am zis – din păcate.

“Da, singur singurel, dar nu vă privește – plecați din casa mea.”

Și omul a ieșit și mi-a spus: “Bun, atunci Crăciun fericit …” cumva resemnat.

Toată faza a durat 30 de secunde. Dar e strigător la cer – preotul mi-a intrat cu forța în casă și a fost și super-nesimțit. E criză. Nu mai iese banul se pare.

În blocul ăsta sunt pereții de hârtie. Stau la 3 și aud totul până la etajul 7, cel puțin, prin pereți. La vecina a intrat în casă și a început să cânte. Am auzit și eu “slujba”. Apoi am auzit-o și de la cei de deasupra. Încă nu-mi cunosc vecinii, dar îi judec după preot.

Dumnezeu cu Mila. Kunis.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

27 comentarii

 • Reply
  Catalin
  09/12/2014 at 01:24

  :))) Buna ziua, am venit sa va vorbesc despre craciun si iisus hristos. Nu conteaza ce religie sunteti, pareti open-minded asa.

 • Reply
  Ciprian
  09/12/2014 at 01:36

  Popa: Buna ziua, ma poftiti in casa, stiti, imi este frica, ploua si bate vantu’. Si e seara.
  Ariel: Poftiti. Intrati. Ce ziceai, iti este frica?
  Popa: Da.
  Ariel: Tu ca tu, da’ eu ca tre’ sa-ti ascund cadavrul dupa ce te ucid?

 • Reply
  adi
  09/12/2014 at 01:53

  Cam multe ai fi vrut sa zici si nu ai zis. Cam care e procentul celor care sunt crestini? E mai mare, poate de-asta omul nu a mai intrebat. Care era sansa ca locuitorii sa nu fie crestini? Una foarte mica, iti spun eu. Ai fost cam rau in postarea asta. You know… spiritul Craciunului…

  • Reply
   Ariel
   09/12/2014 at 08:53

   Am fost rău pentru că mi-a intrat cu tupeu în casă? :( Să-mi fie cu iertare. La final, când mi-a urat Crăciun fericit, i-am urat și eu lui “Hanuka fericită” și a zis “mulțumesc”. Am avut maniere, să știi. El n-a avut. :(

   • Reply
    Cristina
    09/12/2014 at 10:29

    Pfai, dar ai fost calm!!
    Astia pana nu-i reclami pentru “violare de domiciliu” nu se lasa!

    Sarbatori fericite, suna perfect pentru toata lumea! :)

 • Reply
  razorsbk
  09/12/2014 at 01:58

  Bună aia cu Mila Kunis, m-am gândit instant la tricoul NEP.

 • Reply
  raresm
  09/12/2014 at 02:10

  Eu pateam chestia asta aproape in fiecare saptamana cu martorii lui Iehova (ca deh… traiesc intr-un cartier plin de pensionari) pana cand intr-o zi le-am deschis politicos si i-am intrebat daca au un minut sa vorbim despre imparatia lui Satan si de atunci nu-mi mai bat la usa.

 • Reply
  mihai
  09/12/2014 at 08:37

  A intrat si patriarhu in buget si nu te-a intrebat

 • Reply
  Oana
  09/12/2014 at 09:12

  :)) am un prieten musulman care a patit ceva asemanator. Si preotul lui a fost insistent, numai ca prietenul meu a inceput sa rada nervos cand a vazut ca tipul insista. Ce conteaza: crestin, musulmam, evreu?!? Ii servim pe toti! Banu’ sa iasa :))

 • Reply
  Georgiana
  09/12/2014 at 09:13

  Vin si eu cu un exemplu similar. Eram in Cluj si peste drum de blocul in care locuiam, tocmai biserica de cartier isi construise fantana arteziana in fata (pe langa renovari si alte cele). Bate cineva cu pumnul in usa, deschide prietena mea, in fata: preotul. Primul lucru pe care il spune:
  “-Bani!”. foarte rastit
  Prietena mea socata: “Ce bani dom’ne?”.
  “-Bani pentru Biserica.”
  “-Nu!” Si prietena mea tranteste usa la fel de tare cum a batut preotul cu pumnul :))).
  Dialogul a fost super tare. Nici “Buna ziua, sunt x”. Nici “am venit sa va rog sa face o donatie pentru…”. Direct la obiect, omu’.
  Nu tre sa fi evreu ca sa te minunezi de nesimtirea sutanelor bisericesti.

 • Reply
  Groparu
  09/12/2014 at 10:59

  Petitie pentru schimbarea religiei lui Ariel in 4… 3…

 • Reply
  Camelia
  09/12/2014 at 18:57

  Am zâmbit citind rândurile tale , te înţeleg şi te aprob în totalitate…Într-un an, tot înainte de sărbători, ne-am trezit cu preotul în casă la 6.00 dimineaţa. Locuiam intr-o comună cu doi preoţi şi satul era împărţit pe zone. Preotul ce răspundea de zona noastră era proaspăt venit în sat şi nerăbdător să adune,,uiumul”(acesta e un regionalism,dar sunt convinsă că îl vei înţelege din context). Ca să îşi facă,, safteaua” a început binecuvântările cu casa mai,,răsărită” din sectorul de care răspundea(aveam o mică afacere) şi a intrat direct în casă. Nu era o problemă dacă aveai acolo uşa descuiată. Soţul meu a sărit speriat când a auzit uşa deschizându-se, l-a lăsat să spună cele 2-3 vorbe pe care le spune de obicei şi a aşteptat să plece. A tot tras de timp preotul, a tot întrebat ce face soţia şi soţul i-a răspuns că, la ora asta, face ce face cam toată lumea…adică doarme… Şi nu i-a dat niciun ban. De atunci preotul nu a mai intrat niciodata neinvitat în casă… E drept că nici noi nu am mai lăsat uşa descuiata. :)

 • Reply
  Andreea
  10/12/2014 at 11:41

  Bine ca nu i-ai spus ce gandeai de fapt ca altfel iti tinea teoria super chibritului :)

 • Reply
  usual hater
  11/12/2014 at 09:46

  Ieri dimineață io am avut parte de doi indivizi, necunoscuți. Unul îmbrăcat în preot, unul în civil – primul cu icoană în mână, celălalt cu un fel de registru.
  „Am venit cu icoana, am zis ca e decembrie și e semn bun să primiți icoana la dvs în casă”
  Bine, dar eu nu vă cunosc. Nu sunteți preotul din parohia mea.
  „Nicio problemă. Eu sunt finul dlui X, parohul de aici, am vorbit cu el și a zis că e ok să venim. Puteți să-i dați un telefon”
  Dar eu nu cunosc obiceiul ăsta. E ceva nou?
  „Nu sunteți dvs obișnuit, dar e bine să primiți”
  Pai, Domne, eu nu vă cunosc pe dvs, nu vă cunosc obiceiul, nu știu ce căutați la mine acasă. Nu vă primesc.

  La plecare, avea aceeași față spășită, ca un copil care fusese prins cu ciocolată în gură, fără să ceară voie…

  • Reply
   Ariel
   11/12/2014 at 23:56

   deci fix asa a fost si la mine: un civil cu un registru in mana. si un preot ciudat… si tanar. hmmm…

   • Reply
    usual+hater
    12/12/2014 at 00:53

    Pe surse, se pare că nu prea le mai dă lumea bani. Și din ce știu eu, ăștia ca să fie păstrați în funcție, trebuie să cotizeze.
    Dacă ei sunt la produs pentru biserică, mă gândesc că e și asta o formă de prostituție. Acum avem de-a face cu un caz aparte, e un cuplu :)
    N-ai ce să le faci. Nu sunt alegerea noastră, ne sunt impuși. Despre abuzuri ale bisericii știm din istorie – veche sau mai recentă. Despre abuzurile făcute de preoți, auzim frecvent. Despre delapidarea făcută de biserică, s-a discutat în Germania acum 500 de ani. Ei au luat măsuri atunci, s-au făcut reformați.
    E ireal ce se întâmplă.
    Sub ochii noștri.
    În Italia, de exemplu, dacă vrei să-l slujești pe D-zeu, nu ceri 500 de lei pentru un botez, o faci pentru că ai un har.
    Un preot din parohia mea îmi spunea, la o înmormântare, că se încearcă, prin toate mijloacele, batjocorirea Domnului. Același preot, pentru care eu am o oarecare stimă, a avut un discurs senzațional despre noul Crăciun, păgân, sărbătorit de noi, în loc de nașterea Domnului. Dacă se referea la asta, îi dau dreptate.
    Dacă mă gândesc, pe de altă parte, la ce bani fac nenorociții ăștia, nu înseamnă că păcătuiesc, ci că sesizez, la fel ca toată lumea, O INFRACȚIUNE, în primul rând – evaziune fiscală. Iar batjocura e a lor – față de noi, de instituția milenară pe care o slujesc, față de copii, de bătrâni, de săraci, de muribunzi. E INFERNAL.

 • Reply
  Farcas+Gelu+Danut
  12/12/2014 at 02:22

  Eu sunt cam ateu, asa, pe ici, pe colo, dar respect toate credintele religioase care nu propovaduiesc chestii violente si nu sunt nocive.
  Voi ii spuneti in multe feluri, dupa religia voastra. Eu ii spun Bunicul, pentru ca un bunic si iubeste nepotii si este mai tolorant de multe ori decat un tata.
  Nu toti preotii sunt asa ca cel descris in articol, un tanar preot, Manuel Radu, ofera celor saraci sprijin:
  http://www.gandul.info/reportaj/ei-merita-romania-manuel-radu-preotul-care-la-36-de-ani-creste-copiii-saraci-din-urlati-am-vrut-sa-cer-eu-nu-ei-asa-am-devenit-cersetorul-copiilor-reportaj-video-10339412
  Sa-ti mai spun si despre Razvan Ciule, un tanar teolog din Zalau, in scaun cu rotile, care incearca sa-i ajute pe cei bolnavi si cu probleme.
  L-am cunoscut pe internet si am vorbit de cateva ori la telefon cu el. Il gasesti aici: ciulerazvan.ro.
  Nu stiu de ce noi, oamenii, cautam doar ce ne separa, nu ce ne uneste.
  Ura provine din necunoasterea celuilalt si din frica. Poate ca ar fi momentul sa ne cunoastem unii pe ceilalti.
  Ai un blog cunoscut. Da o mana de ajutor la cunoasterea noastra reciproca. Vrei?
  Eu sunt de acord sa sarbatoresc cu tine Hanuka, sarbatoresti si tu cu mine Craciunul?
  Daca nu o sa ne cunoastem reciproc, mereu o sa fim NOI si VOI, cu dusmanii si neincredere.

 • Reply
  Regina Buburuza
  15/12/2014 at 01:54

  Eu m-am trezit cu preotul in dormitor. Asteptam pe cineva si am lasat usa descuiata, iar individul a intrat ca la el acasa. :)

 • Reply
  Theo Bratosin
  04/04/2015 at 05:53

  Un articol în ton cu moda actuala!…..haideți să fim idioți, haideți sa povestim cum nu l-am primit pe preot în casa, haideţi sa fim “Gică contra”……totul culminând cu 94% dintre parinti care si-au încris copiii la ora de religie!

  • Reply
   Ariel
   06/04/2015 at 11:32

   Nu știu de ce mă faci idiot… Lumea și-a înscris plozii la religie din motive foarte clare. Cu care pot rezona ușor.

 • Reply
  Auras Mihaiu
  03/05/2015 at 11:36

  Trebuia să îi zici: “Nu, în casă mai este doar rabinul de la sinagoga mea. Suntem homosexuali. Ne place să pierdem vremea împreună.” :))))

 • Reply
  Ne-am mutat împreună, acum ce facem? - Ariel Constantinof Blog
  12/06/2015 at 14:16

  […] trecute a intrat preotul peste mine în casă. A avut mare noroc că nu m-a prins […]

 • Reply
  Refu
  23/12/2015 at 22:41

  Culmea si la mine au sunat la sonerie, de 4 ori chiar, ca disperatii. Am deschis frumos, si mi-a zis un domn de langa popa ca ei sunt cu craciunul, se le-am zis direct ca nu am nevoie, si mi-au raspuns un “bun” si-au plecat.

 • Reply
  Claudia Predoană
  23/12/2015 at 23:03

  Am râs și azi. :))
  Eu sunt pe pace și aștept să ne povestești cum te-ai mutat. :D

 • Reply
  raluca stefana
  23/12/2015 at 23:30

  Observ ca sunt multi tineri care nu apreciaza biserica si reprezentantii acesteia …printre care si eu. Nu le prevad un viitor stralucit pentru urmatorii 20 ani :))) Au trecere numai la oameni in varsta….

 • Reply
  alex
  24/12/2015 at 15:27

  eu am intalnit si preoti care au dat buzna si preoti care au stat cuminti la usa si prima data au intrebat “primiti cu icoana?” acuma, sa fac si legatura intre cele doua caractere…

  preotul care a dat buzna m-a fentat de 5 lei. am cumparat un calendar de la el. e 5 lei calendarul. am dat 10 lei si stii ce mi-a zis? “multumim, o seara buna”. n-a mai dat restu’ ba! macar sa fi zis “mai ia un calendar ca nu avem sa dam rest” desi nu l-ar fi crezut nimeni.

  preotul care nu da buzna si intreaba daca il primesti nu cere bani si e corect. daca cumva prindeti asemenea preoti, puteti sa ii primiti. nu sunt hoti si nici nesimtiti. le spuneti ca sunteti de alta religie si etc. omul bun trebuie tratat cu bunatate, nu cu “huaaa!”

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează