Amuzant

Ce e karma de fapt?

Ce e karma de fapt?

Ce e karma de fapt? Nu ştiu, dar ieri am trăit o experienţă cel puţin “incredibil de ciudată”. Cel puţin.

Am ajuns la un taxi odată cu o doamnă la vreo 50 de ani. Era singurul taxi parcat în zonă. Amandoi am bătut în geamul taxiului deodată. Eu în geamul lui, ea în partea opusă, vasăzică în geamul pasagerului din dreapta şoferului. M-am simţit ca într-un film prost Hollywoodian în care lumea se bate pe taxiuri şi i-am zis doamnei să-l ocupe ea, că-mi găsesc eu altul.

După 15 secunde de aşteptare şi nenumărate taxiuri ocupate, dar fără aparatul pus (ştiu asta pentru că aveau lumina verde aprinsă – nu ştiam totuşi că se mai practică) – apare un taxi. Îl ocup şi îi zic direct: “Haideţi că v-am aşteptat, unde aţi fost?” (ironic fiind)…

Dar şoferul răspunde: “Vizavi, mă scuzaţi că am întârziat!“.

Eu l-am luat în serios. Adică am crezut că omul venise la o comandă şi m-a confundat. Am început să-i zic: “Dar eu nu-s cu comanda, eu glumeam.”

Şi mi-a răspuns: “Da, ştiu…”

Omul avea tot taxiul împodobit cu mesaje religioase pozitive şi avea o atitudine super-tare. A fost de departe cel mai drăguţ taximetrist ever. Am vorbit, am râs, ne-am urat sărbători minunate şi altele. La final mi-a dat un pliant despre “Cel mai măreţ dar”. Bine, pliantul este dus la extrem. Citate din Bibliuţă şi altele. Dar nu despre asta e vorba!

Ieri am simţit că taximetristul ăsta dubios a fost reprezentantul karmei. A venit la ţanc şi şi-a cerut şi scuze că a întârziat. Pe deasupra a fost şi drăgut şi n-a vărsat cafea pe mine precum ultimul taximetrist. M-a dus repede la destinaţie şi aparatul a arătat numa’ 7.5 lei (mai puţin decât mă aşteptam). Da, i-am lăsat 10 lei. Şi a vrut sa-mi dea rest!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  oana
  22/12/2011 at 15:09

  Nu cred ca are legatura cu karma. E doar probabil un trend cool al taximetristilor “agatati” sau ma rog, nechemati la comanda.
  Si eu am strans mana unui taximetrist intr-o noapte, cand agatandu-l de pe strada, am intrat inghetata si plouata in masina unde se auzea discret Gorillaz. Am zambit si l-am intrebat daca asculta un CD sau e fan Guerilla. Mi-a zis ca e CD-ul facut de el, cu muzica asa…preferata…pe care o asculta toata ziua. M-a surprins cand Gotye a inceput sa cante urmatoarea melodie, iar el fredona foarte lejer “Sombody I used to know”… si nu doar refrenul :). I-am spus dupa ce i-am platit ca este cel mai cool taximetrist pe care l-am cunoscut. Si chiar este.

  • Reply
   Ariel
   22/12/2011 at 16:26

   Tocmai m-a sunat o amică să-mi zică de un taximetrist ce asculta Metallica. :) Mai sunt şi din ăştia. …

   • Reply
    Adeleidis
    22/12/2011 at 19:05

    Eu am nimerit o data un taximetrist care asculta Cat Stevens si alte muzici de prin anii 70-80. Pe deasupra fiind si un om super de treaba. :D

 • Reply
  Iliescu Dragoș
  25/12/2011 at 08:42

  Nu știu de ce, în general, omul are tendința să GENERALIZEZE. Probabil că din cauza faptului că așa am fost învățați de mici (gen la școală, când făcea unu’ o prostie mai mare ne-o luam toți). Personal, să generalizezi mi se pare un lucru stupid.
  De exemplu, dacă cineva dă peste un polițist jegos, cu fițe și pretenții de ministru, persoana aceea va spune la toți ceva în genul „Băă poliția la noi e varză… Numa’ jegoși, numa sictiriți avem…”. Însă dacă dă peste un polițist care-i vorbește frumos, care emană respect, care dă dovadă de POLIȚIST, aceeași persoană va spune „Uite că mai sunt și polițiști de treabă…”. Și absolut toți tindem să vedem partea rea a lucrurlor, partea stricată, partea proastă. (bine, unii dintre noi încercăm să corectăm asta)
  Părerea mea este că totul ține de cum ai avut noroc. Dacă ai dat numai de taximetriști de treabă, de polițiști de treabă, de casieri la bancă de treabă, atunci, normal, când unu’ îți spune că polițiștii, casierii și taximetriștii sunt în nu știu ce fel, te uiți la persoana aia ca la felu’ 14.
  Bine, nu zic, la noi chiar majoritatea taximetriștilor sunt de căcat, dar sunt și destui taximetriști ok.

 • Reply
  Numa' în România ai să mai vezi aşa ceva! | Ariel Constantinof Blog
  17/09/2012 at 21:13

  […] Încep să râd în gândul meu isteric… Na, mă, moş nesimţit, ţi-a tras-o karma! […]

 • Reply
  Apropos de karma... - Ariel Constantinof Blog
  29/05/2013 at 14:14

  […] de karma, acest “echilibru” in natură, am pățit ieri o chestie […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează