Interesant

Ce este fericirea? În 12 minute geniale.

Ce este fericirea? În 12 minute geniale.

În clasa a 12-a am ales să dau bac-ul la filosofie pentru că mi-a plăcut să învăț despre Aristotel și Epicur. Totodată doamna profesoară, Gansari, te făcea să-ți folosești capul, te făcea să judeci, nu doar să înveți ca un papagal – și asta am apreciat mereu la ea și la materiile pe care le preda.

Bac-ul la filosofie l-am luat cu succes și am aberat cu plăcere despre filosofi și filosofiile lor. Îmi plăcea să cred că-s și eu, într-un fel, un mare filosof.

După liceu m-am gândit mult la fericire și eudaimonismul lui Aristotel. Sunt aproape sigur că filosofia a fost cea mai faină materie predată la liceu – a avut cel mai mare impact asupra modului meu de a vedea viața.

Și totuși – Ce este fericirea? Asta-i o întrebare la care nu s-a răspuns niciodată. E imposibil.

Dar Emily Esfahani Smith a studiat un pic ce stă la baza unei vieți bune și a ajuns la o teorie interesantă, cu care pot rezona. O teorie care se termină în ideea de a-ți povesti viața. Trăim ca să avem ce povesti celor din jurul nostru. Trăim ca parte dintr-un ‘ecosistem’ mai complex. Trăim ca să povestim celor din jur ce-am învățat și, indirect, ca să “furăm meserie” din poveștile celorlalți.

Am aflat și despre cartea lui Emily, The Power of Meaning. Să vedem dacă-mi pică în mână. Momentan mă satisfac cu TED talk-ul ei de 12 minute geniale.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează