Am un domeniu: www.biciclescu.ro – urmează să pun ceva pe el.
L-am luat de mult, când aveam o adresă de e-mail pe care acum nu o mai am. Acum un an am încercat să-mi schimb adresa de e-mail aferentă ca să pot afla parola cu care accesez baza de date a ROTLD-ului. În fine, ideea este că pentru parolă aveam nevoie de o adresă de e-mail validă. Iar adresa de e-mail nu era validă. Și ca să schimb adresa de e-mail trebuia să dau un FAAAX!
Iar eu faxuri n-am dat și nu voi da în viața mea. E 2014, dă-o-n mă-sa!
Procedura-i asta:
Iei un document, îl completezi, printezi, semnezi, scanezi, trimiți prin fax (sau, se pare, merge și pe mail!).
Am luat documentul, l-am completat (jalnic document, un word făcut de o babă chioară poate!) … dar n-am avut imprimantă să-l printez ca să-l pot semna. Așa ca l-am trimis fără semnătură.
Am atașat, așa cum mi-au cerut, și buletinul. Send:
N-a durat mult și mi-a răspuns în sictir un domn cum că-i nesemnată.
Nesemnată?!?! Păi da. Nesemnată. Căci, în fond, ce pisici valoare are un căcat de semnătură în ziua de azi?
Așa că mi-a venit o idee. Iau documentul pe care i l-am trimis completat – un word – caut pe “Google” cuvântul “signature”, dau download, pun în locul semnăturii, întorc semnătura cu susul în jos, la mișto, dau save as PDF și… SEND!
Ce s-a întâmplat apoi? Mi-au schimbat adresa de e-mail.
Nu, serios – ce valoare mai are în ziua de azi o semnătură? Eu nu văd valoarea. Avea copia după buletin. E domeniul meu, în acte. Cu ce face diferența o iscălitură în cazul ăsta?
Acum am făcut fals în acte. Știți unde mă gășiți. Aștept cuminte să fiu ridicat.
Deci: dacă vreți să schimbați adresa de e-mail a unui domeniu de la ROTLD este atât de simplu, fără imprimantă, fără scanner, fără fax. Că na, nu avem toți xeroxuri acasă.
Mi s-a părut amuzant că a mers faza asta. :)
11 comentarii
Gabi Miron
30/01/2014 at 21:45Încă un motiv pentru care nu îmi voi cumpăra domeniu .ro
Și mă bucur că nu am cumpărat până acum, așa ca mic protest împotriva celor ce folosesc încă windows 95..
criserb
30/01/2014 at 21:59Hehe, eu asa semnez de ceva ani, n-am mai pus mana pe un pix de foarte mult timp, asa imi semnez toate contractele pe care trebuie sa le “printez, semnez, scanez si trimiti inapoi” :)
Totusi eu am o semnatura de-a mea, facuta in illustrator, ca sa fie bine.
Ariel
30/01/2014 at 22:07mda. învăț și eu. sunt mic. :D
David Mitran
30/01/2014 at 22:31Din momentul in care pui o semnatura de genul acela si vin si alti zece care fac acelasi lucru, este cert ca nu mai are nicio valoare. Daca vrei sa combati un sistem prost gandit, nu-i invarti in continuare mecanismul. :)
rivi
31/01/2014 at 13:07mi-am schimbat semnatura de 3 ori in ultimii 7 ani. De ce? Ca ma plictiseste :)
o singura data am avut probleme, la o banca cand a trebuit sa-mi actualizez semnatura si in actele lor de acolo.
Revo
31/01/2014 at 14:56Eu mai semnez cu S-Pen-ul e la Note #aroganta
criserb
31/01/2014 at 15:19Uite ca la asta nu m-am gandit. Pot semna un word si trimite inapoi in ce format daca el are mai multe pagini?
coralia
31/01/2014 at 16:27Dar daca tot iti achizitionezi un domeniu .ro printr-o firma registrar, in mod normal nu ea ar trebui sa rezolve orice problema legata de domeniu. Am avut o problema de genul asta si cei (Claus Web.ro)cu care am contractul de hosting si inregistrare domeniu au rezolvat tot, ei au fost un fel de intermediar cu rotld…?! Bine, ne stim foarte bine de mai mult timp etc. ..
Revo
01/02/2014 at 02:03Se poate cu: http://bit.ly/Lj53I4 sau dacă nu o ai instalată poţi semna o pagină blank şi apoi dai paste semnăturii în .doc şi din formatare o faci să apară în spatele textului.
Lucian Florescu
01/02/2014 at 19:54Pai puteau sa isi dea seama ca nu are logica semnatura aceea, daca l-ai trimis fara semnatura este normal ca-l trimiti si cu la fel de simplu…, dar asta-i politica lor.
Olivian
03/02/2014 at 20:08Mare valoare în ziua de azi nu mai are semnătura. Cea mai mare prostie era cu semnatul când plăteai cu cardul la magazine. Între timp s-a schimbat procedura însă sunt vânzătoare care insistă să semnez bucățica de hârtie, de obicei doar încercuiesc partea în care scrie ”introducerea PIN-ului a fost semnătura dumneavoastră ”(sau ceva asemănător).
De exemplu la Banca Transilvania, după orice tranzacție ei compară semnătura cu specimenul de semnătură și dacă, de exemplu am semnat rapid și nu seamănă mă roagă să semnez din nou.
Cât despre RoTLD, no comment.