Interesant

Cum să pregătești o cină romantică

IMG_1743

Ultima dată când i-am pregătit Corinei o cină romantică a fost acum aproape un an. Abia ne mutasem împreună și ea venea târziu de la facultate. Aveam totul plănuit deja, cumpărăturile făcute, pusesem pe mine un șorț amuzant … A ieșit totul perfect, mai puțin mâncarea. Gătisem niște calamari cu paste. În fine… detalii. Ea a apreciat, eu m-am distrat …

Zilele trecute MasterCard m-a provocat să pregătesc o cină romantică cu produsele Deluxe de la Lidl – ceea ce a picat la fix pentru că:

1. era cazul s-o surprind pe Corina cu o cină

2. produsele Deluxe din Lidl sunt genul de produse la care Corina mereu se uită, dar prea rar le cumpără (în mare parte pentru că eu nu prea mănânc carne și atunci evită să cumpere chestii doar pentru ea – așa că cina asta îi era adresată tocmai ei, perfect)

3. oricum amândoi suntem fani plății contactless cu MasterCard (am tot scris despre asta aici și aici)


Astfel că uite ce s-a întâmplat sâmbăta asta:

Știam că ea ajunge acasă pe la ora 17:00. Eram 100% sigur de treaba asta.

Pe la ora 15:00 am început să fac curat în sufragerie. Degeaba pregătești o cină romantică dacă setup-ul nu-i corect. Cu câteva zile înainte am cumpărat o față de masă pe care a apucat s-o vadă și să mă întrebe în repetate rânduri: “De ce naiba ai cumpărat o față de masă?!”. Am găsit tot felul de scuze: “Păi vine Crăciunul și noi n-avem față de masă…” … la care ea a răspuns: “O avem pe aia faină de la maică-ta.” … La care eu m-am blocat puțin și apoi i-am răspuns: “Păi dacă o invităm pe mama la masa de Crăciun ți se pare normal să folosim fața de masă de la ea?!” … și așa am făcut-o să tacă și am sperat că am scăpat de suspiciuni.

Pe la 15:30 sufrageria era lună, dar bucătăria era un dezastru. Chiuveta era plină de vase. Îmi lua maxim o oră să pregătesc aperitivele și să gătesc. Dar în ce, dacă n-aveam vase?

Am spălat vasele necesare: două furculițe, două cutite, două farfurii mici, două farfurii mari, o tigaie, bla bla bla.

Apoi i-am dat un SMS ca să mă asigur că planul meu are sens: “Vezi că eu la 16:30 plec în oraș. Mă întorc repede. Tu la cât ajungi până la urmă?” – voiam s-o fac să-mi răspundă, să confirme că rămâne că ajunge acasă la ora 17:00.

Mi-a răspuns atunci: “Unde pleci?!” … căci doar ea ar putea să răspundă la întrebarea mea cu o altă întrebare.

Cu o mână în chiuvetă și cu una pe telefon, i-am răspuns: “Când ajungi?!”, foarte sec.

După vreo 10 minute de liniște, după ce am terminat cu vasele, după ce am început să pregătesc aperitivele și am găsit lumânările ce urma să le pun pe masă … sună telefonul.

Corina: “Vezi că ajung mai repede. Pe la și un sfert sunt acasă.”

Atunci mi-a picat lumea în cap. Mai aveam sub douăzeci de minute să termin tot ce era de pregătit și era imposibil.

M-am dus în sufragerie, am pregătit totul: am stins lumina, am aprins lumânările, am pus niște jazz de pe YouTube în surdină, am așezat sticla de vin pe masă – în fine, am încercat să pregătesc setup-ul ca odată intrată în casă, chiar dacă nu-s 100% gata, măcar să am unde s-o primesc.


Când a intrat pe ușă și m-a văzut în bucătărie a început să râdă: “Ți-am zis că e ceva cu fața aia de masă!”

Eram supărat. Eram așa de supărat… Surpriza nu era gata. S-a oferit să se ducă în cameră, să stea acolo până-s gata. Mai dura maxim 10 minute.

Uite ce și cum am pregătit:

Nu prea știam ce trebuia să fac cu salamul sau șunca de mai jos. Dar știam că trebuie să găsesc o modalitate să le aranjez cumva pe un platou, cum se face la mesele alea mari, în familie. Recunosc, până acum nu am mai făcut un platou de cărnuri.

deluxe1

Cu pateul de lux CHIAR nu știam ce sa fac. Foie gras este genul de delicatesă cu care eu, în general, n-am nicio legătură… dar pe care Corina îl adoră. Am căutat poze pe net să văd cum se servește. Peste tot găseam faptul că s-ar servi “ca atare”.

Mozzarella de bivoliță, din nou, habar n-aveam sub ce formă se servește, dar pe cutie spunea că, de asemenea, se servește “ca atare”. Ambele, însă, trebuiau scoase din frigider cu 20 de minute înainte de servire.

deluxe2

Inițial m-am gândit ca ar fi interesant să folosesc un fund de lemn în loc de farfurie, să arate totul mai rustic oleacă. Arăta cam așa:

deluxe3

Dar apoi mi s-a părut mult prea sec și am încercat să combin carnea cu mozzarella… și a ieșit așa ceva:

IMG_1737

Ca fel principal aveam pastele de mai jos, umplute cu brânză și spanac. Aveam emoții pentru că, deși sunt foarte ușor de făcut, sosul cu care urma să le servesc îmi dădea bătăi de cap.

deluxe4

Le-am pus în apă fiartă vreme de 4 minute, așa cum zicea pe cutie…

IMG_1728

Și în paralel, într-o tigaie, am pus ciuperci ciopârțite și un cățel de usturoi … acolo urma să fac un sos alb pentru paste.

IMG_1729

Am adăugat o cană e smântână peste ciuperci și, din ce-mi amintesc, rețeta spunea să adaug pastele peste sos atunci când sosul fierbe.

IMG_1731

Rezultatul final arăta cam așa. Am pus apoi niște busuioc deasupra. Mirosea și arăta excelent în tigaie … dar în farfurii situația s-a schimbat drastic, totul arătând mult mai rău. Dar, sincer, ca gust … era foarte ok. :)

IMG_1733

După 20 de minute de cină, onomatopee ce arătau faptul că îi place mâncarea, jazz pe fundal și lumină de lumânare am întrebat-o dacă este pregătită pentru desert… care avea să fie doar pentru ea.

Aveam deja totul pregătit, dura un minut să așez în farfurie așa cum îmi imaginam. Aveam un mousse de ciocolată cu pere și biscuiti și trei batoane de fructe uscate și voiam, cumva, să le “îmbin”. Am adăugat și o lingură de înghețată de caramel (aveam în frigider deja) și … ca un arhitect groaznic ce sunt … iată ce-a ieșit:

deluxedesert

Nu știu cât de bine arată, dar desertul a fost, de departe, cel mai delicios. Alături de salamul acela cu piper. Suntem fanii acelui salam cu piper acum.

IMG_1761

Provocarea MasterCard și Lidl

IMG_1745

Eu sunt fanul plății cu cardul, mai ales contactless. Este super-rapid. Adesea am la mine puțin cash, doar pentru urgențe.

În perioada aceasta, MasterCard a lansat alături de Lidl România un proiect prin care vrea să convingă românii încă o dată de faptul că plata cu cardul ar trebui să fie o normalitate. Mai țineți minte video-ul meu în care povesteam despre asta, nu?

Astfel că până pe 27 decembrie posesorii de carduri MasterCard și Maestro care achiziționează cel puțin un produs din gama Deluxe (produsele cu care am pregătit eu cina de mai sus) disponibile în toate magazinele Lidl din România, întră automat în tragerea la sorți pentru unul dintre următoarele premii: un Audi A6, cinci televizoare smart TV Samsung și 10 telefoane Samsung Galaxy S6 Edge.

Amintesc faptul că plata cu cardurile MasterCard și Maestro are zero comisioane! :)

Rezultatul final?

Deși nu am surprins-o 100% și am făcut totul în super-grabă … creeeed că a ieșit bine. Pastele și sosul alb au fost bune. Desertul a fost perfect. Jazz-ul și lumânările au făcut atmosfera … Iar vinul … am băut și eu două păhărele de vin… iar eu nu beau de obicei. Mi-am amintit de ce nu beau. :)

IMG_1743

IMG_1739

IMG_1750


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

12 comentarii

  • Reply
    ad.rian
    08/12/2015 at 12:22

    Asa se nasc legendele fericirii tineretii pentru toamna vietii. S-a simtit pana aici ca v-ati distrat bine.

  • Reply
    Lucian
    08/12/2015 at 13:02

    Salam cu piper?!

    • Reply
      Ariel
      08/12/2015 at 13:26

      îi un salam amestecat cu brânzeturi în coajă de piper. eu nu mănânc salam în general. nu mă atrage conceptul salamului. dar l-am gustat pe ăsta și mi s-a părut super bun. :) prima poză stânga.

  • Reply
    Dobre Petronel
    08/12/2015 at 14:02

    Merg cumparaturile si cu mastercard de la Payoneer sau trebuie numai d-astea ”locale” ? :))

  • Reply
    Ana
    08/12/2015 at 14:11

    Domn’le, hai să-ţi zic cu sosul la paste. În primul rând, la sosul alb de paste se foloseşte smântână lichidă / smântână pentru frişcă, nu smântână acră la pahar. Găseşti la Lidl, e la cutiuţă de 200ml şi arată aşa: http://i2.wp.com/savoriurbane.com/wp-content/uploads/2015/05/Ganache-de-ciocolata-ganas-savori-urbane-2.jpg. Nu-ţi face griji, nu e dulce şi îţi ajunge o cutiuţă pentru 2 porţii de paste.

    Apoi, nu-l fierbe mult, după ce a dat primul clocot sosul, pui pastele, după ce le-ai amestecat şi distribuit uniform sosul pe paste e gata. Dacă a început deja să pară prea gros, poţi să subţiezi cu puţină apă fierbinte în care au fiert pastele, dar n-ar trebui să fie cazul. Besides this, îţi recomand busuioc proaspăt şi parmezan, ambele maxim de afrodisiece :P. Busuioc au şi la caserolă şi ghiveci la Lidl, recomand ghiveciul ca să-l foloseşti de mai multe ori şi parmezanul de la Deluxe e ca-n Italia :-)

    • Reply
      Ariel
      08/12/2015 at 14:14

      That is one awesome comment! Merci, Ana! Da, am aflat și eu că am folosit smântâna greșită. A râs Corina de mine …

      Cât despre parmezanul de la Lidl … it’s the real deal.

      Merci, din nou! :)

      • Reply
        Ana
        08/12/2015 at 14:17

        Cu plăcere :D

    • Reply
      Ioana Radu
      09/12/2015 at 08:44

      Eu folosesc smantana clasica pentru sosul pastelor. Iar atunci cand se strange ca in poza lui Ariel se numeste ca “s-a taiat sosul”. Cel putin asa am invatat eu. Si pentru a-l repara trebuie adaugat un amestec de o jumatate de lingura de faina cu putina apa. Sosul de smantana isi revine imediat :D

      • Reply
        Ana
        09/12/2015 at 10:59

        Merge şi asta dpdv tehnic, dar din punct de vedere al gustului nu prea e ce trebuie… Smântâna acră preparată termic dă un iz de pui cu smântână românesc şi e departe de bucătăria italiană.

        • Reply
          Ioana Radu
          10/12/2015 at 15:14

          Good to know. O sa incerc si smantana lichida. Thank you!

  • Reply
    Claudia Predoană
    08/12/2015 at 15:26

    Hai, mă! Ce drăguți mai sunteți! :D

    A fost un deliciu: „Păi dacă o invităm pe mama la masa de Crăciun ți se pare normal să folosim fața de masă de la ea?” :))))

  • Reply
    Petra
    09/12/2015 at 11:29

    Felicitari! Esti un baiat de nota 10.

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează