Uncategorized

Dar vai, sunt prost si ma laud!

Dar vai, sunt prost si ma laud! Nu eu… sau si eu? Eu probabil ca ma laud cu prostia mea inca de cand am blogul acesta. De fapt ce e prostia? Sunt “prostia” si “inteligenta” antonime? Mai sus le-am folosit de parca erau sinonime. M-am pierdut in LIMBA ROMANA.

Deschid cartea de sinonime sa vad si eu ce sinonime are acest cuvant magnific.

PROSTÍE s. v. ignoranţă, incultură, modestie, nepricepere, neştiinţă, simplicitate, simplitate.

Deci cand cineva nu se pricepe vei zice “e prost”… sau “nu e inteligent”, iar cand cineva se pricepe vei zice: “nu e prost” sau “e inteligent”. Clar, asta era pentru mine pentru ca m-am pierdut pe moment.

Era vorba despre prostie si lauda, ca la manele. Lauda, valoare, femei, astea. Deci de fapt voiam doar sa zic ca: “Bah, parca se inmultesc cei care NU SUNT INTELIGENTI… Parca-s peste tot si din ce in ce mai multi… sau au fost tot timpul dar acuma devin cu adevarat enervanti.”

Priviti aici:

Without a brain?

Funneh!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

6 comentarii

 • Reply
  zeus
  15/01/2008 at 14:38

  Nu stiu daca au fost tot timpul , dar in ultima vreme e cum ai zis si tu , apar din ce in ce mai multi. La partea despre inteligent se poate discuta…depinde poate nu stiu foarte multe, chestii, cultura generala dar se descurc foarte bine in situatii practice , nush daca ma intelegi ce vreau sa zic… Dar in mare ai dreptate , eu sunt acum a 12 – a dar sunt cei care vin din urma noastra si cateodata ma sperii de ce va fi …

 • Reply
  Eugen
  15/01/2008 at 18:19

  Zeus…esti mare frate…

  In general, ca sa devii un pic mai destept, ca natie ma refer, trebuie sa ai si exemple neaose, eroi pe care sa-i admiri si sa-i copiezi. Noi nu mai avem asa ceva…sau mai bine zis, dupa Revolutie incoace, n-am mai intalnit astfel de eroi. Si-atunci, de unde atata inteligenta pe acest popor?

  S-au bucurat pensionarii ca pensia se mareste cu 30-40 la suta, iar acum platim cu totii marirea nejustificata…Dar puteai sa spui ceva atunci? Asta este un fel de prostie la nivel macro, atat din partea guvernantilor, cat si din partea pensionarilor…

 • Reply
  zeus
  15/01/2008 at 20:17

  Pensionarii ca pensionarii. Oameni inteligenti nu poti sa spui ca nu avem, numai ca o mare parte din ei au ales sa se afirme in alte tari , sa isi duca studiile mai departe in alte tari asta nu ari fi fost o problema daca s-ar mai si fi intors. Dar de , aici ajung la concluzia ta cu guvernantii , care isi vad interesul , iar cand un popor este condus de o “mare” de prosti (aici deja sunt alte subiecte de discutie asupra conducerii) .. rezultatul .. e in fata noastra. Speranta inca exista … nu ? Nu suntem noi aceia care ar trebui sa luam masuri impotriva acestui fenomen ?
  Oricum la romani e prosper spiritul de turma asa ca …

 • Reply
  Greeras
  16/01/2008 at 00:28

  Te-ai cam complicat cu exprimarea la inceput :-? Procentul de oameni prosti a fost acelasi cred intotdeauna , dar inainte nu aveau toti dreptul sa iasa in evidenta…

 • Reply
  Eugen
  16/01/2008 at 15:45

  Pentru Zeus…omule, speranta este in tineri, doar ca trebuie sa fie ceva mai agresivi, sa-si castige locul si cu ceva gura mare, dand din coate si alte actiuni de genul asta. Altfel, Marean Vanghelie, care este pe persoana fizica, o sa ajunga in almanahe, iar voi nu.

  Pentru Greeras… nu cred ca procentul de prosti era acelasi si pe vremea lui Ceausescu. Oamenii furau cultura de pe unde apucau, citeau carti interzise si ascultau muzica buna la Europa libera. Acum nici carti nu prea se mai vand, cultura se face numai la televizor, iar manelele sunt la mare pret.. Ex. Vezi revelioanele de la toate posturile de televiziune

 • Reply
  zeus
  16/01/2008 at 16:36

  Stiu ca trebuie sa te agiti sa fie mereu primul , tocmai asta ziceam si eu , sa iesi naibii din turma. Si ai perfecta dreptate , cand zici de cum era inainte , toata lumea citea se informa despre toate lucrurile cenzurate , acum …. intreaba pe cinveca cand a mai citit o carte , si nu revista , ziar sau alte kkturi.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează