Fotografie

Meciul din Theologos

Meciul din Theologos

Pe insula Thasos am impresia că au rămas doar vârstnicii și chelnerii – aici fie sunt sate fantomă în care singurii locuitori sunt oameni trecuți de o anume vârstă, ori chelneri sau oameni veniți să facă un ban cinstit. Ah, sau sunt români. Se vorbește aci româna de zici că-i a doua limbă oficială.

Ceea ce mă fascinează la satele din Thasos este că localnicii au mici-afaceri făcute în propria lor casă. Back to the roots?

În Theologos am găsit un cuplu de moșulici cu o tavernă. După ce l-am ochit pe “patron” jucând table cu un localnic, am pus un pariu cu Toma: dacă-i dă moșul-patron marți trebuie să-mi plătească excursia-n Grecia.

Ce-a urmat?

Meciul din Theologos

Meciul din Theologos

Marți. Marți încasat de Toma.

Meciul din Theologos

O cafea grecească-i un euro și o pregătește doamna patronului. În alte părți cafeaua grecească ajunge la doi euro jumate. Totu-i făcut pe loc, rapid, de doamnă.

Deasupra tavernei mai e un etaj. Acolo locuiesc cei doi… probabil de ani buni. :)

Meciul din Theologos

Ne-am înțeles prin semne, dar ne-am înțeles. Cel mai folosit simbol a fost simplul zâmbet. E fascinant cum te poți înțelege cu străinii doar prin zâmbete.

Meciul din Theologos


Mno, mai multe, live, pe Instagram sau Facebook. Va urma.

Tăti pozili de mai sus îs făcute cu un Samsung Galaxy S3 (una, două, maxim, îs cu iPhone-ul 4S personal, din lipsă de baterie pe Samsung – pentru că atunci când faci sute de poze cu un smartphone rămâi fără baterie…). Oricum – tăti pozili-s făcute cu mobilul, asta-i cert, și trecute prin filtre instagram.

În Thasos am ajuns cu tabăra de fotografie pentru bloggeri, un eveniment organizat de Foto Union cu sprijinul Bancpost,Cosmote, Ford, F64, Booking Greece, Samsung Galaxy S4, Izvorul Cristalin. Asta în urma câștigării unui loc în tabără cu postarea de aici.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Pantofarul din Theologos - Ariel Constantinof Blog
  21/05/2013 at 13:02

  […] ziceam aci – în Theologos toată lumea pare să aibă mici afaceri. Plimbându-mă pe străduțele […]

 • Reply
  Fotoreportaj hipstericesc - "Care criză, ma frend?" - Ariel Constantinof Blog
  24/05/2013 at 17:12

  […] Bătrânul Nicolaos e vecin cu Fillipos. Locuiește cu soția lui într-o tavernă cu etaj – la etaj, desigur, fiind “casa lor”, în timp ce la parter e taverna. (am scris puțin mai mult despre el aici!) […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează