Utima dată când a fost nevoie să printez o pagină A4 am mers 500 de metri până la primul magazin care să printeze lucruri din zona mea – totul a costat 50 de bani.
Ieri am făcut unboxing la o imprimantă care poate deja printa 8100 astfel de pagini alb negru, căci vine deja cu recipiente cu cerneală – și mi-am dat seama cât de bogat sunt înmulțind 50 de bani cu 8 mii.
Nu te chinui, îți spun eu rezultatul: 4 mii de lei.
Sau poți printa 6500 de pagini color. Iar paginile color se vând la 1 leu, deci 6500 de lei.
Așa că am venit cu această mică idee de business …
Dacă vindem și pagini alb negru, și pagini color, facem o medie, rezultă 5250 de lei.
Imprimanta despre care vorbesc costă de aproximativ cinci ori mai puțin.
Ce rămâne dacă scazi costul imprimantei din cei 5 mii de lei se numește profit.
Adică vreo 4350 de lei.
În procentaj, am avea o marjă de profit de vreo 80%, înainte de taxe, dacă vinzi toate paginile la prețurile stabilite.
Evident, mai trebuie să dai bani pe curent electric, pe foile pe care printezi etc. Dar astea-s detalii, nu?
Și uite așa se fac banii – bine ai venit la o lecție rapidă și gratuită de business.
Acum să revin la imprimantă: se numește Epson EcoTank L3156 și costă ±900 de lei.
Și e diferită de celelalte imprimante pentru că cerneala cu care vine la pachet este echivalentul a 82 de cartușe de cerneală…
În rest vine, ca orice imprimantă respectabilă, într-o cutie mare cu toate cele necesare în ea.
Am scos repede imprimanta din cutie căci pisica mea, Zyra, era nerăbdătoare să își facă culcușul în ea.
Cam așa funcționează Zyra: orice cutie “nouă” prezentă în casa mea trebuie testată de ea.
Am scos și recipientele de cerneală – sunt cinci, trei culori și două negre. După ce-am așezat imprimanta pe podea, am vărsat tușul cerneala în ea – astfel am rămas cu o sticluță plină de cerneală neagră de rezervă.
Tot Zyra m-a ajutat și cu instrucțiunile, care-s desenate așa simplu că până și ea le-a înțeles.
Apasă butonul ăla, stai 10 minute, lasă imprimanta să-și facă rutina și să vorbească un pic singură, apoi mai apasă un buton, apoi altul și … cam aia a fost, a prins viață.
Pentru că suntem în 2021, nu mai conectăm imprimanta la calculator printr-un cablu, ci o conectăm pe ea la router-ul de internet. Bam, magie.
Acum, oricine e conectat la router-ul meu de internet poate să printeze.
Ca să pot conecta imprimanta la router a fost nevoie să-mi instalez pe laptop un program de la Epson strict pentru imprimanta EcoTank L3156 și să urmez câțiva pași simpli. Dar, acum, odată parcurși acești pași, imprimanta a rămas conectată la router.
Ce-i fain este că pot printa și direct de pe telefon, care-i conectat la același Wi-Fi din casă, printr-o aplicație numită Epson iPrint.
Am mutat câteva lucruri de pe dulap și am făcut locșor imprimantei.
După primele printuri Zyra a înțeles că imprimata scoate uneori sunete, dar dacă la început se speria, acum au făcut pace.
Concluziile sunt simple, și-s exact trei la număr:
- Poți să-ți faci o afacere cumpărând o imprimantă ca asta, lejer. Nu mă crezi? Atunci compară cu alte imprimante, prețurile lor și numărul de printuri cu care vine inițial.
- E 2021 și nu mai ai nevoie de cabluri, merge treaba țaca-paca prin Wi-Fi.
- E mereu mult mai distractiv să faci treabă prin casă cu o pisică, decât singur.
Și dacă te întrebi de unde poți cumpăra rapid și ușor acest produs, dă-i click aici: Epson EcoTank 3156.
6 comentarii
George Hari
27/01/2021 at 19:18Da, Sherlock, așa făceau unii în căminele studențești :-) Pe același model, era 5 lei un spălat de rufe cu detergentul tău. Pe de altă parte, ăsta e un articol publicitar?
Ariel
01/02/2021 at 15:06Șerloc sau nu, Ariel numa’ la cămine n-a ajuns. Dar ce caterincă era să spăl cu 5 lei cu detergentul meu Dero și având numele pe care-l am.
Cât despre articol, e cam publicitar aș zice. Dar nu mi-e clar dacă promovează o imprimantă sau o gândire antreprenorială cu umor.
Am uitat să pun ℗? Pun acum! ℗ !
Emil
10/02/2021 at 12:58In teorie suna bine…in practica chestia sta asa: numarul ala mare de pagini de care zice producatorul este pentru o acoperire de aprox 5% (adica 4-5 randuri pe foaie). O sa vezi ca nu va printa niciodata cat zile Epson.
Fiind imprimanta pe cerneala isi va face curatari zilnice ca sa nu se infunde capetele – asta inseamna pierdere de cerneala…
Spor!
Îmi fac tablouri ca să nu uit - Ariel Constantinof Blog
26/02/2021 at 13:35[…] PS: Nu am vândut încă niciun tablou, doar le-am dat cadouri la diverși oameni. Dar poate nu-i o idee rea de business, phaha, că tot vorbeam data trecută de făcut business cu imprimanta. […]
Maria
04/03/2021 at 14:50Cea mai buna afacere este sa vinzi stele.Si acum ca ai si imprimanta noua, e chiar si mai profitabila. Nu faci mare lucru, trimiti vreo 4-5 hartii printate la vreo 250 de lei.Deci…
Alexandra
12/03/2021 at 09:55Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi!