Fotografie

Pantofarul din Theologos

Pantofarul din Theologos

Precum ziceam aci – în Theologos toată lumea pare să aibă mici afaceri. Plimbându-mă pe străduțele satului, care părea pustiu la ora 16:00, am auzit niște bocănituri.

Oamenii ăștia lucrează de la 11:00 dimineața la 2:00 noaptea, dar au pauză de prânz de la ora 13:00 la ora 18:00. :)

Așa că mi s-a părut ciudat să aud niște bocănituri la ora 16:00, când grecii toți par să doarmă în timp ce-și freacă burtica crescută cu brânză feta.

Bocăniturile veneau dintr-o casă care avea ușa deschisă. Prin ușă se vedeau mulți pantofi puși pe perete. Înăuntru un pantofar, care bătea cu spor. L-am salutat în engleză și mi-a răspuns, cu zâmbetul pe buze.

“You do these shoes all alone?”

“Yes. Me. And also my father.”

“100% handmade by you?”

“Yes. All by my hands.”

“And you sell them only here, in Theologos?”

“Yes, yes, only here.”

N-avea nicio firmă pusă la intrarea-n casă. Și casa era plină-plină-plină de pantofi de toate mărimile și culorile – iar el le vindea (în totalitate) într-un sat cu până-n două mii de locuitori. 15 23 33 43 63 71 81

Pantofarul din Theologos

Pantofarul din Theologos

Pantofarul din Theologos

Pantofarul din Theologos

Pantofarul din Theologos

Pantofarul din Theologos


Mno, mai multe, live, pe Instagram sau Facebook. Va urma.

Tăti pozili de mai sus îs făcute cu un Samsung Galaxy S3 (una, două, maxim, îs cu iPhone-ul 4S personal, din lipsă de baterie pe Samsung – pentru că atunci când faci sute de poze cu un smartphone rămâi fără baterie…). Oricum – tăti pozili-s făcute cu mobilul, asta-i cert, și trecute prin filtre instagram.

În Thasos am ajuns cu tabăra de fotografie pentru bloggeri, un eveniment organizat de Foto Union cu sprijinul Bancpost,Cosmote, Ford, F64, Booking Greece, Samsung Galaxy S4, Izvorul Cristalin. Asta în urma câștigării unui loc în tabără cu postarea de aici.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Stefan
  22/05/2013 at 16:55

  Interesant, aștept și continuarea ei. Sunt foarte curios cum vinde într-un singur sat atâtea perechi de păpuci și mai ales în vremurile astea, vremuri care pentru Grecia îs cum îs…

 • Reply
  Fotoreportaj hipstericesc - "Care criză, ma frend?" - Ariel Constantinof Blog
  24/05/2013 at 17:04

  […] exemplu – pantofarul Fillipos (despre care am scris mai multe aici!) – lucrează cu tatăl său și vinde pantofi doar-doar într-un sătuc de două mii de […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează