Evenimente

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara 2011

Prima zi la TEDxYouth @TimişoaraVineri seară m-am urcat în trenul ce mergea spre Timişoara pentru prima dată în viaţa mea. Cu o întârziere de 30 de minute am plecat din gară ca să ne oprim după vreo oră de mers în câmpie. Se striase locomotiva. Am ajuns cu întârziere mare în Timişoara şi fără lumini în vagon. N-am putut citi, n-am putut sta pe laptop – aşa că am dormit! Pân’ am fost trezit de nenii ăia de lovesc şinele cu beţele metalice. Cică am dormit ceva de când trenul stătea în gară. Era cât pe ce să ajungem în depou.

Prima impresie, cum m-am dat jos din tren: gara e mică, taximetriştii sunt d-ăia hoţi în faţa gării, iar vizavi sunt taximetrişti beţi. Am luat un gras beat. Ne-a dus, deşi ne-a zis că-i scurtă cursa. A ost 5.5 RON. I-am dat zece gândindu-mă că, deşi era beat, nu a făcut accident şi că e ok să las bacşiş primului timişorean cu care interacţionez.

Şiiii, da, sunt în Timişuaua pentru că am venit la TEDxYouth @Timişoara 2011 – primul “TEDxYouth” din România. Cu ce-i diferit conceptul de TEDxYouth faţă de o conferinţă TED(x) normală? Ei bine, ea ţine două zile – în prima zi avem workshopuri cu o parte din speakerii din a doua zi. Asta-i absolut genial!

Azi, în prima zi, am învăţat o groază de chestii, am cunoscut oameni super-faini (a se observa că încep să folosesc limbajul din zonă – “fain”) şi per total am avut o experienţă grozavă.

La primul workshop am învăţat despre “Designul de produs” şi am fost pus să desenez scaune. Toţi am desenat scaune. Eu sunt totaaaal anti-talent. Daaaaaaaaaaaar sunt EXTREM de mândru de ce am putut desena. Feedbackul de la super-profesorul Cătălin Negrea (de la facultatea -particulară- Tibiscus din Timişoara) a fost pozitiv totuşi.

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Iar asta-i creaţia Corinei. Pfff… mi-a dat mucul!

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Eu aveam chef de poze şi ea era super-concentrată. A felicitat-o proful de s-a umflat în pene tot restul zilei.

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Apoi am trăit cea-mai-cea experienţă din viaţa mea de pân’ acu. Am făcut eu şi bungee-jumping şi tot experienţa asta mi s-a părut mai extremă. Workshopul se numea: “Blind For an Hour” cu domnul Costi, un nevăzător care m-a impresionat enorm. Un om bun. Simplu.

Vreme de o oră am fost legaţi la ochi şi am cunoscut lumea nevăzătorilor. Ne-a luat pe rând şi ne-a învăţat să foloşim bătul de nevăzători. Apoi am luat fiecare câte un obiect şi a trebuit să-l recunoaştem. Ne-a arătat apoi cum numără el banii fără să-i vadă şi ne-a explicat “sistemul Braille”.

Astea-s poze făcute în timp ce nu vedeam… nimic!

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Acesta-i obiectul care mi-a picat mie. Ceva jucărie mică dintr-un ou Kinder cred. :)

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Şi aici Corina m-a filmat făcând traseul legat la ochi. De notat este că şi ea a filmat doar cu ajutorul intuiţiei. Era legată la ochi exact ca ceilalţi din sală.

Apoi am jucat 20 de minute LaserTag la MegaZone. A fost pentru a doua oară în viaţa mea. Prima dată a fost acu’ vreo 4 ani de zile. :) Şi da, a fost suuuuuuuuuuper! Mai ales că echipa roşie – a mea – a câştigat! Iar eu am fost P-P-PRIMUL! Am tras de 540 de ori! Am terminat cu 11000 de puncte! Locul doi a fost cu 6000 de puncte. Prima întrebare primită de la un drag timişorean după joc a fost: “Dar voi jucaţi mult lasertag la Bucureşti?“. Haha!

Apoi am avut parte de-o masă copioasă de la Monsieur Bistro – ţin să spun asta pentru că … am fost super-super-super încântat de mâncarea servită. Arătam ca un bucureştean disperat care n-a mai văzut muffins în viaţa lui!

PE RESTUL SERII o relatează Corina aici. (are şi ea poze)

Şi prin Timişoara…

Centrul e frumos. Lumea-i bună, ca în Cluj

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Farmacia “Vlad” e singura non-stop şi o ştie tot oraşul. Am căutat-o şi noi.

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Da, din păcate, după luna noiembrie vine luna hruşcembrie:

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

And guess what, 9gaggers! Timişoaua know PEDOBEAR!

Prima zi la TEDxYouth @Timişoara

Mulţam Vlad şi echipa TEDxTimişoara pentru o zi superbă. Sunteţi super-tari şi vă admir foarte mult pentru ce faceţi.

PS: Luni, până seara la ora 20:00, sunt tot în Timi. Dacă vrea careva să ne vedem… am timp. Şi chef. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează