De bine ce am stat si am tocit azi pentru geografie… Profesorul nu l-a poftit pe “individul Ariel” la tabla, in schimb a vorbit despre problemele sale.
A scos sefa clasei la tabla si a pus-o sa scrie despre salariu si cheltuieli. Salariul si cheltuielile lui de fapt.
Ne-a zis ca are salariu 800 RON si (dupa calculele facute cu el la tabla) 880 RON costa chiria, intretinerea, o paine pe zi si 10 cartofi.
Ne-a mai declarat ca nu are televizor si că ca sa vada un meci se duce prin Cora si se uita la cine stie ce vitrina cu televizoare, plasme si LCD-uri.
Acum inteleg de ce unii profesori se comporta asa frumos in clasa. Nu stiu de ce dar tind sa cred ca nu avea motive sa minta cu nerusinare despre salariul sau.
Am mai observat ceva. Azi, pentru prima data, dupa ce s-a plans la noi si ne-a “pus totul pe tabla” fara ca noi (elevii) sa avem vreo vina, era total schimbat… parca s-a comportat altfel, mai calm, mai “gigea”, nu mai era omul ala crud care te facea “catastrofa” si “mortaciune” din 30 in 30 de secunde… In fine, apoi si-a revenit.
Asta se face la un liceu bucurestean in clasa a 10-a intr-o ora de geografie… in 2008 (suna a viitor, inca am ramas in 2007 eu)… Se preda despre probleme materiale (?) ale profesorilor.
Ce sa-i mai ceri acestui om? Acestui individ… cum ar zice el.
10 comentarii
Tina
26/02/2008 at 21:51Azi cand ne-a “pus totul pe tabla” era mai trist, nu mai calm.
Si intr-adevar, nu sunt de acord cu faptul ca si-a pus problemele pe tabla la ora de geografie, insa nu trebuie sa taiem capete si sa lovim chiar asa. Si “ce sa ii mai ceri acestui om?” ? Asta suna poate prea dur. Intai sa ajungem noi la catedra si apoi sa criticam.
Si hai sa punem problema si in alt fel. Poate el a vrut sa ii demonstreze Simonei ca exista probleme si mai grave decat cele pe care le are la 17 ani si ar trebui sa incerce sa treaca peste, sa nu mai fie atat de suparata. Te-ai gandit ca poate a vrut sa ii dea ei o lectie? Si poate a vrut sa ne dea chiar tuturor o lectie. Acum ai sa zici “da, dar era in ora de geografie”. Sunt de acord, a fost stupid si trist, dar de la asta pana la “asta se face la un liceu bucurestean in clasa a10a intr-o ora de geografie” e cale lunga. Stii bine ca ne-a predat chiar si azi, dupa ce si-a pus cheltuielile pe tabla.
Deblog
26/02/2008 at 22:03Mah nu stiu daca sa imi fie mila de omul asta sau sa nu il cred… pare mult prea versat ca sa fie sincer pana la capt… Poate sefa clasei e una din individele pline de arfe si care simt nevoia sa areate cati bani are tatelu
Habar n-am ce sa cred, e greu de citit omul asta. Si pentru asta il respect intr-un fel
Bitzu
26/02/2008 at 22:09Atat de tare te-a deranjat ca a povestit prin ce trece? :|
ina
26/02/2008 at 22:40ariele, a fost urat din partea ta.
Matei
27/02/2008 at 01:51Ariele, baiete, iar ai dat cu bata in balta.
Cine stie, poate intr-o zi vei ajunge si tu, fara sa vrei, sa consumi mai mult decat produci. Si atunci voi vrea sa te vad cat de simpatic vei fi. Nu ca acum ai fi, oricum.
Andrei Monciu
27/02/2008 at 19:10Nu stiu ce sa zic sincer, adevarul ii ca ii destul de nasol sa fii profesor in ziua de azi, si poate a cedat si simte si el nevoia sa spuna cuiva. 880 de ron nu sunt mare lucru. Si la mine profa de mecanica( nu sunt mecanic,e un fel de fizica) se plange cat ii este de greu, dar banii de absente ii ia ea fiindca are nevoie pt lab :)) e destul de greu sa traiesti la noi in tara asta-i adevarul
cepanamea
27/02/2008 at 20:26Ariele, au dreptate cei de mai su!
Corneliu Riegler
28/02/2008 at 21:03O lectie (indiferent de materie) trebuie sa fie o lectie de viata. Fizica, geografia, istoria (pe care stii ca o predau)sau chimia trebuie sa fie deschise catre viata. Altminteri nu au valoare pentru nimeni. Deschiderea lectiei catre viata este una din cele 2 conditii minimale de reusita a unei lectii. Cealalta este ca lectia sa aiba un caracter activ-participativ.
Vad ca te-a impresionat, mai dreaba negativ, experienta de viata a profesorului de geogra si care nu are legatura in sine cu materia geogra.
Evident o alta conditie de reusita a unei lectii sau prestatii didactice
Corneliu Riegler
28/02/2008 at 21:18…este aceea ca ea sa respecte o anumita tinuta profesionala. Uneori este greu (mai ales pentru profesoare) sa tina pasul in moda cu unele eleve… Clar meseria de profesor nu este respectata de guvernanti. Cei care ne conduc astazi, nu au fost niste campioni la scoala. E greu sa convingi elevii sa invete ca vor avea de castigat atata timp cat profesorii (se presupune ca au invatat) si descriu un esec material. (deci mai bine pazea !.
Insa incearca sa castigi lectia de viata daca pe cea de geografie ai pierdut-o. De cele mai multe ori suntem neiertatori cu greselile altora, in schimb noua ne iertam foarte usor totul…
Mi-ar fi placut sa fi mai critic cu acea categorie de profesori care nu se plang. Ba mai mult, au o prestanta de nu le ajungi la nas, dar stiu sa se descurce. Stiu sa scoata bani din piatra seaca, iar salariul este pentru ei o mica atentie din partea statului. Sunt destule exemple de profesori care renunta la orice principii pentru a stoarce bani (evident de la elevii si parintii lor). Prin meditatii (comert) cu cate 10 oameni sau mai multi. (genul care muta scoala acasa) Prin note sau medii mai mari sub forma unor sponsorizari pentru un scop nobil (eventual o plasma). Prin trafic de influenta pentru asa zisa promovare a unor elevi. Sunt multe, le stii. Lectia coruptiei se invata si ea tot in scoala. Ca si lectia profesorului de geografie.
Mi-ar fi placut sa fii mai intransigent cu aceasta categorie. Succes !
ina
01/03/2008 at 23:49mi-ar fi placut sa scoti postul asta pt ca la un moment dat ti-ai fi dat seama ca nu ai fost corect si cu atat mai putin uman. si presupun ca simpla impartasire a acestei dorinte ma face o comunista care nu cunoaste dreptul la libera exprimare si opinie. insa imi pare rau daca ai considerat ca datele din acest post al tau isi vor informa cu ceva folositor sau amuza sau *insert purpose* cititorii. poate doar intrista. si nu neaparat din cauza conditiei profesorului.