Ce mai creez

Şi am lansat Fiţuica!

Şi am lansat Fiţuica!Multă vreme n-am zis nimic de Fiţuica (care se găseşte şi online la fiţui.ca) pentru că este, cel puţin pentru mine, un proiect “curajos”, care implică multe lucruri externe pe care eu nu le stăpânesc prea bine.

Fiţuica-i o publicaţie foaaaaaarte diferită. E printată pe o foaie A4, faţă verso, doar alb-negru, pe hârtie reciclată (pentru că ne place şi respectăm mediul). Ea apare în fiecare zi de luni în liceele de top din Bucureşti şi recomandă ~10 evenimente pentru săptămâna cu pricina şi încă 2 pentru viitorul apropiat.

Totodată în fiecare Fiţuică recomandăm o carte, un film şi un local. Toate merită, toate-s încercate înainte şi toate-s recomandări pe bune.

Până acum au apărut două numere. Pe 14 februarie 3000 de Fiţuici au ajuns în 5 licee din Bucureşti. Pe 21 februarie 3000 de Fiţuici au ajuns în 7 licee din Bucureşti. Scopul este, desigur, să ajungem în cââât mai multe licee din Bucureşti şi să promovăm nişte evenimente care chiar merită!

Versiunea online conţine mai multe recomandări (vasăzică ea conţine tot ce apare în versiunea print, dar şi altele).

Un Şapte Seri / B24 FUN / Zile şi Nopţi săptămânal, pe o hârtie A4?

Nu. Nu. Nu. N-ai înţeles nimic. Între acele reviste şi Fiţuica nu-i nicio asemănare. Ei promovează CEVA, iar noi promovăm C-A-L-I-T-A-T-E. Ei au o listă de localuri şi de evenimente şi de reclame şi de ORICE. Noi avem o listă scurtă de evenimente care merită. Noi facem filtrarea, tu doar să filtrezi ce am filtrat noi deja, să bagi Fiţuica în buzunar şi să ţii minte să mergi la evenimente. :)

De ce în licee?

Pentru că Bucureştiul este SUPRASATURAT de evenimente iar liceenii sunt de-a dreptul BULVERSAŢI. Nu vreau ca ei să ajungă să meargă la concerte de manele când au loc lansări de cărţi, workshopuri pe diverse teme interesante, concerte cu trupe de calitate şi altele. Am impresia că există evenimente de calitate în Bucureşti de care oamenii, în general, dar mai ales liceeni, nu ştiu nimic – nu pentru că evenimentele nu sunt promovate (deşi chiar nu sunt prea promovate, din lipsă de bani probabil), ci pentru că liceenii nu ştiu unde să caute.

Şi dacă eu fac un eveniment, mă ajuţi să-l promovez?

Da. Dacă considerăm că e un eveniment care merită, da. Trimite un mail la redactie[@]fitui.ca.

Concluzia

Ca sursă de recomandări pe bune, de calitate, spre evenimente din Bucureşti de toate felurile, de acum înainte puteţi vizita Fiţuica. Iar dacă sunteţi elevi… pândiţi Fiţuica în liceele voastre sau ajutaţi-ne (tot trimitându-ne un mail) să intrăm şi-n liceul vostru.

PS: Da, ştiu că-i o revistă “Fiţuica” prin facultăţi.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

10 comentarii

 • Reply
  Alex
  24/02/2011 at 00:52

  Îmi pare o idee foarte interesantă și acum după ce am făcut cunoștință, aș dori sa am așa ceva și la mine în țară. Aș vrea sa fiu informat despre niște evenimente care m-ar interesa și m-ar ajuta să învăț ceva din asta, dar nu despre niște “evenimente” ieftine care se reclamează în Mass-Media.

  • Reply
   Ariel
   24/02/2011 at 00:57

   Dacă vrei… ia atitudine. Sunt mai mult decâţ deschis să te ajut cu experienţa pe care am dobândit-o eu până acum cu Fiţuica. :)

 • Reply
  laura
  24/02/2011 at 11:02

  eu cred ca filtrarea evenimentelor se face oricum. daca omul se invarte in mediu de concert de manele nu cred ca il intereseaza oricum o lansare de carte si viceversa. adica in principiu sunt de acord cu orice publicatie pentru ca e un semn de normaitate si de libertate intr-o tara in care multe domenii dau semne de raceala , insa cred ca motivatia pentru care exista revista e cam slabuta, daca nu la nivel de concept ci ca mod in care e pusa in practica.

  • Reply
   Ariel
   24/02/2011 at 11:06

   Da, e adevărat, cumva totul se filtrează depinde de ce fel de om eşti. Dar ceea ce încercăm este, desigur, să promovăm şi altceva decât concerte prin licee. Sunt foooarte multe lucruri pe care un liceean le poate face.

   Să ştii că suntem foarte deschişi la feedback. :) Ai vreun sfat anume în ceea ce priveşte modul în care-i pusă-n practică?

   Eu aş vrea ca elevii să iasă din rutina în care-s prinşi, să întâlnească lucruri noi. Cu Fiţuica eu cred că le facem un fel de calendar pe care ei îl pot respecta sau nu… Dar noi îl facem şi îl dăm gratuit. Rău nu se poate întâmpla din treaba asta.

   Dar aştept sfaturi, să ştii.

 • Reply
  laura
  24/02/2011 at 11:19

  mai eu in principiu sunt antipopularizarea culturilor de nisa pentru ca spre exemplu eu am facut un liceu bun, dar asta nu insemana ca trei sferturi din colegele mele citisera vreo carte in viata lor, mersesera la vreo piesa de teatru sau vreun vernisaj sau orice alt ceva de tipul asta. sunt ferm convinsa ca si daca auzeau si ar fi nimerit acolo s-ar fi simtit prost si nu ar fi stiut ce sa faca. in fine eu poate am si o viziune cam neagra in ceea ce priveste majoritatea oamenilor .. oricum succes! pentru ca orice om cu initiativa de orice fel merita apreciat.

  • Reply
   Ariel
   24/02/2011 at 12:13

   Total de acord. Nu cred că voi schimba cu o foaie nişte oameni care n-au citit în viaţa lor sau n-au fost la o piesă de teatru în viaţa lor, dar tocmai pentru că le ducem sub nas nişte propuneri descrise cu entuziasm maxim (nu ştiu dacă ai văzut Fiţuica printată la categoria “pe scenă” – adică piese de teatru), poate-poate într-o bună zi cineva se va trezi să spună că vrea totuşi la o piesă de teatru. Va avea în Fiţuica preţul, locul, ora şi o părere pertinentă despre piesă. :)

   Mulţam de apreciere. Dacă-ţi mai vin idei, let me know. Apreciez foarte mult faptul că mi-ai spus părerea ta. :)

 • Reply
  roxana
  02/03/2012 at 14:56

  draga Ariel,

  operatiunea fituica functioneaza in continuare? M-as bucura sa aud asta.
  Cind am facut eu liceul asa ceva nu exista. Si nici la facultate n-a existat!
  Gasesc extrem de utila INFORMAREA facuta in acest fel.
  Se vor forma astfel, pe criterii de afinitati si calitati, grupuri de oameni, cunoscuti, prieteni, care la rindul lor vor putea avea impreuna si alte idei, initiative, realizari!
  Cred ca surprinzi foarte bine “le point brulant” al unui lucru care functioneaza sau care vrea sa functioneze: toate intr.una s-ar numi: informare, comunicare, participare. Si asta, luind in calcul voia LIBERA fiecaruia. Oameni si structuri la fel de vii ca oamenii care le compun…

  • Reply
   Ariel
   03/03/2012 at 00:55

   Din păcate Fiţuica nu mai funcţionează…

 • Reply
  roxana
  03/03/2012 at 14:05

  de ce?

  • Reply
   Ariel
   06/03/2012 at 00:23

   Nu am reuşit să susţinem proiectul dpdv financiar. Am mai avut apoi o încercare cu alţi sponsori şi am eşuat după două numere.

   Dacă vrei vreodată să preiei tu proiectul… mă ofer să te ajut cât pot de mult.

  Vezi alte comentarii:

  Comentează