Biciclete

Un polițist care-și face treaba

Un polițist care-și face treaba

Mi-am cumpărat un GoPro Hero 2 și mi-l pun constant pe biclă. Nu filmez TOT, dar când simt că e trafic intens în jur sau se pot întâmpla chestii, pornesc într-o clipită camera. :)

Un efect este că șoferii sunt mult mai atenți la mine… Atunci când văd camera (care pâlpâie cu un bec roșu chiar spre ei), devin mai atenți.

Azi camera a avut alt efect – a motivat un polițist să-și facă treaba.

Polițistul chiar a insistat să vin cu el, să-l filmez în acțiune. Ba mai mult, când am văzut că l-a tras pe șoferul SUV-ului din filmul de mai jos pe dreapta, l-am întrebat cum îl cheamă.

Mi-a zis că nu-mi zice, să am răbdare să termine cu șoferul și, din nou, să “filmez”. Haha. Ce-i mai place.

La final îi zic că nu mai stau, dar mă bucur să văd că a ascultat de părerea mea și l-a oprit pe șoferul SUV-ului. La final se vede cum gesticulează și râde copoiul*, cumva mândru de el. Spune, din câte îmi amintesc, că-mi mulțumește că “i-am semnalat șoferul”. Și că “asta este treaba mea” (aceea de a-l opri și sancționa că parcase prost).

NU știu cum s-a terminat scenariul – mă grăbeam foarte tare. Dar, iată, e un început. La final a venit și a dat noroc cu mine.

Deci se pare că se adeverește – devin polițist.

PS: Poliția își face treaba!

PS2: Morala este: nu ezitați, dragi șoferi și bicicliști și, de fapt, cetățeni, să spuneți polițiștilor când să-și facă treaba. S-ar putea să vă mulțumească pentru ajutor. :) Da, știu, de multe ori ar trebui să se autosesizeze… dar… hai să mai educăm, cât mai putem, lumea din jur.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

9 comentarii

 • Reply
  ochifaradioptrii
  05/11/2013 at 01:10

  Frumos din partea lui, macar l-a atentionat – sa vada ca tara nu e chiar de izbeliste :)

  Legat de numarul de inmatriculare, si asta a avut BC 66 DVL si uite unde a ajuns (accident din vina lui)

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=154321731433380&set=o.504939369565792&type=3&theater

 • Reply
  Poliția își face treaba daca te ții de capul ei » trafictube.ro
  05/11/2013 at 08:50

  […] Am explicat totul în video, direct. Am detaliat puțin pe blog aici. […]

 • Reply
  idiotule
  06/11/2013 at 14:58

  nu ar trebui sa ii putem citi numarul de inmatriculare. idiotule!

  • Reply
   Ariel
   06/11/2013 at 15:00

   de ce nu? :) să știe lumea să-l salute…

   • Reply
    Cosmin
    07/11/2013 at 10:35

    De asta se cenzureaza presa. Ca e plina de cretini. Gandeste-te asa, in perspectiva, daca e ok sa interactioneze oamenii cu tine ( si anume cu tipul cu masina care are numarul afisat) doar ca a ai parcat neregulamentar si s-a trezit o puta bleaga sa comenteze desre asta.

    Stim de ce parca individul acolo macar? Daca era important? Nu conteaza, param ca avem pula mica. Inainte sa imi invoci datoria ta de membru al presei si liber sa relatezi sau whatevs, tine minte ca trebuie sa fie un echilibru intre cat de interesant e ce relatezi, si dreptul persoanei respective de a NU i se interveni in viata privata. Daca un alt biciclist inteligent il bate maine?Daca la scoala pateste ceva ala micu? Intelegi poate unde vreau sa ajung.

    De ce zic biciclist inteligent? Fii tu atent la urmatorul exemplu. Daca acum 10 ani, se fac piste pentru navete spatiale in bucuresti. Dar la vremea respectiva nimeni nu merge asa mult pe naveta, deci nu avem ca stat neaparat nevoie de asa ceva ci vrem doar sa spalam bani. Deci facem si treaba prost. Pistele pentru naveta sunt facute prost. Daca eu peste 10 ani vin si arat cu degetul ca am dreptul sa folosesc pista pentru naveta spatiala pentru ca acum 10 ani cineva s-a gandit sa faca un ban murdar din chestia asta, sunt un om care ar trebui sa isi puna sie mai multe intrebari. Daca eu consider ca am un drept izvorat dintr-un plan marsav sa faca bani, sunt cel putin naiv si inteleg de ce se bucura restul lumii sa ma vada ca dau gres in viata.

    Partea buna e ca pe termen lung nu poti sa o tii tot asa. Ori o sa scrii in continoare la fel si o sa o patesti la un moment dat intr-un fel sau alutl, ori nu o sa mai scrii asa, ceea ce e iar la fel de bine.

    Bine macar ca nu ai succes ca altfel chiar era grav. Documenteaza-te daca e in regula sa ii fie publica identitatea prin numarul de inmatriculare. Gandeste-te si daca e moral indiferent de orice. Partea buna e ca putem si noi sa te salutam pe strada…

    • Reply
     Revo
     19/01/2014 at 12:38

     Eşti absolut pe lângă.

    • Reply
     Mihai
     19/01/2014 at 23:41

     Ai scris un roman, dar habar nu ai sa te exprimi sau macar sa scrii corect… Mai bine te-ai documenta tu cum mai e in clasa I.

    • Reply
     Teo
     15/10/2014 at 13:19

     Și pentru „idiotule” și pentru Cosmin, asta dacă sunt persoane diferite:

     Amice, ești… spălat pe creier. Numărul de înmatriculare e unul dintre cele mai vizibile și publice însemne de identificare pe care le avem. Cei care conduc autovehicule, desigur. Iar numărul ăsta înseamnă responsabilitate și nu e privat. Ori tu ești doar o panaramă de om căruia nu-i pasă de ceilalți și face ce-l taie capul, în spatele unor paravane. Un paravan de orice fel. În cazul de față cel invocat e „viața privată”. Matale ești prost – viața privată nu include și mașina pe care o conduci în trafic. Dacă te dai cu ea la tine în curte și vine cineva și te fotografiază la plăcuță, abia atunci e intruziune în viața privată. Pe stradă e public și dacă te caci pe ceilalți te supui unor riscuri, mai ales când încalci legea.
     Despre situația ipotetică cu pistele pentru ozn-uri: e simplu – nici străzile și șoselele nu erau justificate acum 15-20 de ani dacă ne raportăm la numărul de mașini și nevoia de spații pentru deplasarea lor. Și totuși existau. În viață dacă te bazezi pe nevoi și atât, dacă ăsta e orizontul tău, te numești animal. Pentru ființele evoluate, pistele pentru biciclete sunt justificate pe argumente ce țin de numărul tot mai mare de bicicliști (foarte mulți și șoferi), calitatea aerului și a vieții în orașul nostru.
     Că poate avea o urgență este un mod păgubos de a gândi. Există foarte mulți oameni care nu au mașină, ba chiar posibilitatea ca șoferul din imagini să nu aibă mașină în altă situație la fel de urgentă. Ar mai conta atunci că „jmecheria” și nepăsarea față de ceilalți („mie să-mi fie bine”) te face să-ți lași mașina unde nimerești? V-ați obișnuit cu fundul în mașină și sunteți deja dependenți. Dacă nu ai unde parca soluția e mai mult decât evidentă: nu mergi cu mașina, mergi cu metroul, autobuzul, troleibuzul, bicicleta, tricicleta, taxiul. Ai foarte multe alternative.
     Sunt pieton, nu biciclist, dar sunt unul dintre cei mulți care raportează și șoferii și bicicliștii și pietonii care încalcă regulile de circulație. Simplu: pentru că e vorba de respectarea legii și respectul față de celălalt.
     Bravo, Ariel! Felicitări domnului polițist!

 • Reply
  Alexinho
  09/11/2013 at 01:06

  De treaba Politistul :)

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează