Evenimente

8 lucruri faine de la SummerWell

8 lucruri faine de la SummerWell

Pentru că eu ascult muzică mai ciudată și nici nu mă consider un “cunoscător” în ale muzicii, pot să spun despre SummerWell numa’ că sonorizarea a fost bună. Și, atât cât am văzut, s-a interpretat cu spor – LA ROUX a făcut chiar și bodyguard-ul de lângă mine să danseze, ceea ce mi s-a părut foarte fain.

Deci îi las pe cunoscători să zică de muzică și de artiști – eu voi zice de ceea ce a fost “pe lângă” scenă. Căci și d-aia mergem la festivaluri și concerte, de fapt, nu?

În primul rând trebuie să spun că Domeniul Stirbey este absolut superb. A fost a 5-a ediție de SummerWell și abia prima la care am ajuns și sunt impresionat de spațiul în care se desfășoară treaba asta. Plecasem de acasă cu emoții că voi fi nevoit să stau în soare, să îndur căldura – dar (cum se vede și-n prima poza de mai sus) Domeniul Stirbey este un fel de pădure cu o mică poeniță în care-i amplasată scena. Nu prea are când și unde să te bată soarele-n cap.

Stickere pentru poze

8 lucruri faine de la SummerWell

Cum am intrat la SummerWell am primit un sticker și mi s-a spus să-l pun în piept. Astfel, orice poză ce mi-ar fi fost făcută și în care ar fi apărut stickerul (QR codul de pe sticker) ar fi fost ușor de “găsit” ulterior. Wow, unde a ajuns tehnologia, nu? :)

Spațiu de încărcat telefonul

8 lucruri faine de la SummerWell

Prima dată am văzut o astfel de cutie în Londra, anul trecut, într-un mall. Puneai o liră sau două și primeai o cheiță cu care deschideai o cutiuță în care erau cabluri de încărcat toate felurile de telefoane. Băgai telefonul acolo în cablul corespunzător, încuiai cutiuța, plecai la plimbare și reveneai când considerai că-i cazul. Mi s-a părut faină invenția. Acum văd că a apărut ceva asemănător și la SummerWell, adus de Orange. Fain.

Bike-friendly

8 lucruri faine de la SummerWell

Îmi place că SummerWell este bike-friendly. L-am întâlnit pe Călin pe tallbike p-acolo, uite-l în poză. Dădea niște flyere care anunțau un fel de “treasure hunt” prin care trebuia să găsești cinci biciclete ascunse. Primele patru biciclete le-am găsit în 15 minute. A 5-a bicicletă, însă, era de negăsit. În fine, după căutări amănunțite și “ochi format”, am găsit-o. Am dus flyer-ul completat cu datele mele și cele cinci biciclete găsite. Urmează să aflu dacă voi câștiga ceva.

Tot respectul pentru rastelul de la intrare și zecile de oameni ce au venit cu bicicletele până acolo. Eu n-am fost unul dintre bicicliști.

8 lucruri faine de la SummerWell

Panouri publicitare reciclate

8 lucruri faine de la SummerWell

Îmi place mult conceptul de upcycle – de care am auzit pentru prima data de la Bogdan Neagu (croitorul bicicliștilor) – prin care reutilizezi materiale și le dai o nouă formă, o nouă viață. Din bannerele publicitare ale celor de la Orange s-au făcut zeci de genți și gentuțe și poșetuțe. Fondurile strânse din vânzarea acestor produse au fost redirecționate către Asociația Ateliere fără Frontiere.

Coafor în aer liber

8 lucruri faine de la SummerWell

La un moment dat Corina a zărit un fel de “coafor” ad-hoc plasat între doi copaci. Arăta într-un mare fel, într-adevăr, iar băieții care prestau păreau foarte pricepuți. Ei bine, acolo a rămas Corina vreo oră, vreme în care eu m-am plimbat, am făcut poze, am mâncat… Ea s-a frezat gratuit și la final mi-a zis: “Gata, îmi schimb frizerul.”

V-Tree

8 lucruri faine de la SummerWell

Ah, da, copacul din poza de mai sus se “încărca” solar și la bază avea prize. Are sens să mai spun altceva despre el? Cam ăsta-i viitorul – și bine-mi pare. V-Tree a fost pus la dispoziție tot de cei de la Orange și, din câte am înțeles, este “de ultimă generație”. Chestii solare există de mult, dar încă nu-s prea eficiente. Se pare, însă, că încet-încet atingem eficiența dorită. Cât am rătăcit pe la SummerWell prizele copacului au fost mereu ocupate. Fain de tot!

Baterii reîncărcabile

8 lucruri faine de la SummerWell

Dacă primele două variante de încărcare a bateriei nu erau de ajuns, au fost puse la dispoziție și baterii reîncărcabile pe care le puteai lua cu tine. Costa 3 jetoane (21 de lei) să pleci cu bateria – dar dacă ți se descărca puteai să vii s-o schimbi gratuit cu una încărcată.

Mi se pare inteligent ca un eveniment să își ajute “clienții” să-și țină telefoanele încărcate – astfel încât aceștia să posteze cât mai mult, să dea check-in-uri, să se plângă online etc. La alte evenimente mari la care am fost exista o altă problemă: nu era semnal. Dar sunt sigur că îi o problemă rezolvabilă. Poate pe viitor.

GIF-uri

8 lucruri faine de la SummerWell

Ne-am amuzat făcându-ne GIF-uri ce apoi erau urcate online și primeai un link prin SMS. Din nou: faină tehnologie. Am pierdut vreo 10 minute căutând cele mai funny gif-uri de la SummerWell aici.

Și ar mai fi…

8 lucruri faine de la SummerWell

Puteai să vezi cum este să te dai cu balonul cu aer cald. Te ridica puțin, cât să “guști” din experiență, și apoi te lăsa înapoi jos. Eu am o super-frică de balonul cu aer cald. Am făcut o poză și m-am făcut nevăzut.

8 lucruri faine de la SummerWell

Puteai să te înregistrezi într-un mini-studio de ultimă generație. Eu am luat microfonul în mână, mi-am făcut o poză și am fugit. N-am voce!

Și, în fine, n-am avut timp să le fac eu pe toate.

8 lucruri faine de la SummerWell

SummerWell este mai mult un fel de picnic în grup, cu multe activități ce au loc “pe lângă” scenă. Foarte fain.

Ah, era să uit: Am văzut un singur conflict legat de SummerWell și nu ține de organizare, neapărat. Conflictul “steagurile României fluturând în fața scenei” mi-a acaparat news feedul. Unii pro, alții contra – unii zicând “Ce faine-s steagurile.” sau “Cea mai mișto gașcă e la steag!”, alții zicând: “Nu vedem scena de steag!”, “Chiar era nevoie de steaguri?”, “Nu știu artiștii în ce țară sunt?” etc.

E ciudat hate-ul ăsta. Pe mine nu m-au dranjat nicio clipă.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează