Amuzant

Vreau să fiu clientul vostru, dacă-mi permiteți… Scrisoare deschisă către Vodafone. Și Orange.

Vreau să fiu clientul vostru, dacă-mi permiteți... Scrisoare către Vodafone. Și Orange.

Dragă Vodafone (și Orange),

Mă numesc Ariel Constantinof, sunt român (în ciuda numelui meu ciudat), am 23 de ani și scriu acest text ușor nervos, după ce-am petrecut ultimele aproape două ore într-o reprezentanță Vodafone.

O să fie o scrisoare deschisă, cu oleacă de umor, cu urme de nervi și cu câteva povești. Cred că-s trei povești în total. Cu toate astea, concluzia scrisorii va fi cea mai interesantă – promit.

Prima poveste

La Vodafone CNP-ul meu nu este al meu, ci al unui anume Mircea Frățilă.

Prima poveste începe acum mai bine de 10 ani, când eu eram foarte minor, iar bunica mea pleaca din această țară – motiv pentru care numărul ei de telefon a hotărât să mi-l lase mie. De atunci și până recent, bunica mea, Frida Constantinof, era omul cu care Vodafone avea contract. Deși când cineva de la Vodafone o căuta pe bunica, eu răspundeam și spuneam că-s nepotul ei și eu utilizez numărul. Totul a mers bine…

… până când am vrut să-mi schimb abonamentul – să-mi iau mai multe SMS-uri. Atunci mi s-a zis că nu pot să fac eu asta, ci trebuie să vina bunica la o reprezentanță Vodafone. Când am zis că nu mai locuiește în România, mi s-a zis să aduc o împuternicire. Au mai trecut doi ani în care am lasat-o “moartă”, căci n-aveam de gând s-o bat pe bunica la cap cu așa prostii. Când vorbeam cu ea la telefon numai despre asta nu-mi aminteam să-i zic.

.. dar anul trecut, 2013, bunica a venit în București. Am urcat-o într-un taxi și am dus-o la Vodafone Moșilor. Plănuisem că după ce semnăm schimbarea titularului de contract s-o duc și la o prăjitură în oraș, ca să nu mă simt vinovat că am pus-o să stea în Vodafone-ul ăla o veșnicie.

A durat vreo două ore. O oră am stat să ne vină rândul. Una am stat să printeze un om d-acolo un contract de transfer de responsabilitate și să semnăm. Tot atunci am schimbat și abonamentul. Slavă domnului! Ce victorie!

Am dus-o ulterior pe bunica la prăjitură, crezând că sunt victorios, că am un abonament pe numele meu și totul e roz.

Două luni mai târziu primesc un apel care începe cu: “De la Vodafone, doamna Frida?”. Explic că nu este doamna Frida și că sunt eu, Ariel, nepotul, și că cu două luni în urmă s-a făcut acel transfer de responsabilitate… În fine. Mi s-a părut ciudat că încă apărea “Frida” în loc de “Ariel”, dar mi-am văzut de viață.

O lună mai târziu – fix la fel – în loc să mă caute pe mine, o căutau pe bunica. Iar mi s-a părut suspect, dar când am văzut că operatorii Vodafone care mă sunau nu știau de ce nu apare numele meu … mi-am văzut de viață mai departe.

Și aici vine partea interesantă: Acum câteva luni am fost nevoit să-mi schimb cartela de telefon. M-am dus la reprezentanța Vodafone, am dat buletinul, am zis ce vreau … “Dar dumneavoastră nu sunteți Frida. Este nevoie de omul cu care am semnat contractul.” Să-mi pice fața!

Ce să fac? Să explic că am făcut deja transferul de responsabilitate, dar ei sunt cretini? Să o aduc pe bunica cu primul avion din Israel? Cartela pe care o aveam nu mai mergea, îmi trebuia urgent o cartela nouă… Ce-i de făcut?

Prin nu-știu-ce-minune la o altă reprezentanță mi-au dat un SIM nou trecând cu vederea că eu nu sunt bunica mea. Am băgat o minciună cum că-i este foarte rău, în spital, și m-a trimis pe mine.

După ce-am rezolvat asta, însă, m-am întors la prima reprezentanță și le-am povestit cum cu un an în urmă am semnat acest transfer de responsabilitate care la ei n-apare. Am stat vreo două ore și ceva în reprezentanța din AFI Cotroceni pe problema asta. După MUUUULT timp o domnișoară, prin telefon, deși eu eram fizic într-o reprezentanță, mi-a zis ceva ce m-a făcut să leșin de râs:

“Am găsit contractul. Într-adevăr. El există. Apare chiar și semnat. Dar nu este activ… știți de ce?”

“Nu…”

“Păi vi s-a cerut să plătiți o taxă de 300 de lei pe care n-ați achitat-o atunci și de aceea contractul nu s-a mai activat, deci contractul a rămas pe numele bunicii.”

“În primul rând nu mi s-a cerut nicio taxă de 300 de lei… și-n al doilea rând, dacă mi se cerea, pentru ce era taxa asta?”

“Păi CNP-ul dumneavoastră apare într-o listă de rău platnici.”

“Rău platnici? Păi n-am niciun contract pe numele meu, nicăieri, niciodată. Ăsta era primul! Rău platnic la ce? Unde? CNP-ul meu sigur?”

“Da, la ROMTELECOM apare CNP-ul în lista de rău platnici. Iar taxa de 300 de lei era de fapt o garanție pe care ați fi putut s-o recuperați în 6 luni de la noi.”

Primul lucru pe care l-am făcut apoi a fost să întreb ce nume apare lângă acel CNP. Desigur, ca printr-o minune, nu era numele meu. Era un anume Mircea Frățilă.

Ce să fac? Să sun la ROMTELECOM? Să le zic toată povestea de mai sus? Cine are răbdare să audă toată povestea asta? La cine să sun?

Ba mai mult, deja-mi făceam scenarii – cineva mi-a falsificat buletinul! Cineva se folosește de identitatea mea!

Noroc că știam pe cineva de la ROMTELECOM. Cinci minute mai târziu am raportat problema și mi s-a confirmat că-i o eroare, că CNP-ul meu era din greșeală acolo și că, oricum, trebuie să achit taxa de 300 de lei, căci durează 6 luni până CNP-ul meu e scos din acea listă … Chiar dacă CNP-ul meu apare acolo din greșeală.

Vara asta, 2014, bunica a venit în vizită în București. Am urcat-o iar în taxi, am stat o oră la coadă în Vodafone Moșilor, i-am povestit tipului de acolo vreo juma’ de oră ce vreau să fac și faptul că tre să-i dau niște bani pentru că-s rău platnic cu CNP-ul meu, dar cu numele altcuiva… Vă rog să vă imaginați cum a fost să povestesc toată treaba asta. :)

O altă oră mai târziu ieșeam din Vodafone Moșilor cu contractul pe numele meu, după UN AN de chin și cu CNP-ul pe tot felul de liste ciudate.

De ce sunt supărat pe tine, Vodafone:

1. pentru că în 2013 nu mi-a zis NIMENI de taxa de 300 de lei.

2. pentru că nu mi-a zis NIMENI că-s rău platnic.

3. pentru că un angajat de-al vostru avea buletinul meu în față, în original, și numele “Mircea Frățilă” cu CNP-ul meu pe calculator … și nu s-a gândit nicio clipă că UNDEVA este o greșeală. Sunt, sincer, uimit că nu s-a gândit să sune la poliție să spună că a găsit un falsificator de buletine … (eu).

Dar, sții ce? Te-am iertat. A durat un an. A fost enervant. Am pierdut multe ore și mulți nervi. Dar am trecut peste…

A doua poveste

Mi s-a furat iPhone-ul.

S-a întâmplat acum o săptămână. Aveam un iPhone 4S de doi ani. Sunt dependent de Instagram. Fără iPhone-ul meu simt că nu pot să-mi urmez pasiunea de a face poze și de a le pune pe Instagram.

Așa că am pus ban pe ban, am strâns de peste tot, am hotărât că nu mai merg la mare deloc în acest august și, aia este, îmi cumpăr un iPhone 5S nou de la Vodafone, cu prelungire de abonament pe doi ani…

Și aici începe povestea trei:

A treia poveste

Puteți să vă luați iPhone-ul în ziua în care vă facturăm, adică în 9 zile!

M-am dus la Vodafone Moșilor. Am stat 10 minute. În fața mea mai erau 10 persoane. Totul se mișca slow-motion. Am plecat.

M-am dus la Vodafone Arsis Mall Vitan – știam că acolo, oricând mă duc, lucrurile se mișcă repede – și e și aproape de casă.

Cu tipul de acolo deja mă știam. Salut, salut, uite vreau un iPhone cu prelungire, bun, hai, ia un loc.

Și iau loc. Și pe stoc are fix un iPhone 5S negru, cum vreau.

Mărim abonamnetul de la 25 de euro la 29 de euro ca să iau iPhone-ul cu 1718 lei în loc de 1900 lei. Primesc și 500 de mb de net în plus.

BUUUUUUN, deja eram super-fucking-entuziasmat. Și tipul era. Chiar haios omul.

Scanează iPhone-ul, completează pe acolo chestii, bla bla, eu încep să scot banii din portofel – îi aveam pe căprării – câteva sute de lei împrumutați de la mama, câteva scoase de pe card, câteva pentru Vama Veche și încă 150 de lei banii pe care-i aveam pentru cadoul prietenei mele – urmează ziua ei.

Îi scot, îi pun numărați pe masă … și el îmi zice: “Stai, că-mi dă o eroare.”

Nu știu să vă zic ce eroare era, ce se întâmpla, cert este că 10 minute mai târziu asta a fost informația pe care am primit-o:

Abonamentul tău întră în vigoare în ziua în care ți se facturează de obicei, adică în 9 zile. Și tot atunci poți să-ți iei telefonul de la noi. Nu se mai poate face nimic acum.

Pe loc mă luase cu leșin. Sincer. Cu leșin …

Am sunat la *222 și am povestit TOTUL zicând că eu dacă nu plec în seara asta cu iPhone-ul 5S pentru care m-am chinuit să strâng bani, fac scandal.

Am mai stat vreo 30-40 de minute cu tipul mișto de la Arsis, care a dat mailuri și telefoane în stânga și-n dreapta … dar degeaba.

I-am zis că nu semnez nimic, că nu vreau 4 euro în plus la abonament și că nu mai vreau nimic niciodată.

În total am pierdut și azi două ore.


Vodafone. Sunt genul de om care crede că un blog nu trebuie folosit doar pentru a “obține” chestii. Ca blogger primesc de ani de zile multă atenție și multe atenții.

Dar vreau să înțelegi că azi, după ce am pus 1718 lei pe masa voastră, după ce am atins cutia iPhone-ului acela negru ce trebuia să fie al meu, după ce am stat ore în magazinul vostru … am fost trimis acasă. Cu mână în posterior.

Vodafone, sper din suflet că îmi înțelegi durerile. Sper că înțelegi de ce sunt supărat și de ce sunt dezamăgit de tine.

Abonamentul meu – de pe numărul 0722 227 331 – are peste 10 ani vechime. Mi-a plăcut la voi. V-am dat mereu bani.

Știu, sunt DOAR un om, doar un client. Aveti milioane de clienți. Nu vreau să mă tratați “special” pentru că-s blogger, pentru că-s evreu, pentru că am abonament vechi și scump sau pentru că cunosc pe cineva din interior, de la Vodafone … Cer doar să fiu tratat “normal”.

Nu mi se pare normal să vreau să cumpăr de la voi un telefon cu bani gheață și să nu pot. După ce mi s-a zis că pot.

Concluzia

Vodafone, mâine seară (19 august, ora 18:00) plec din București vreme de o săptamână. Nu la mare. Sună-mă până atunci și dă-mi un iPhone 5S, negru. Mă ofer să-ți dau bani pe el. Dar fă-mi o ofertă mai bună decât 29 de euro pe doi ani și 1718 lei pentru telefon. Vreau să simt că vrei să te iert. Și crede-mă, chiar nu vreau să plec o săptămână din București cu un Nokia 3310. Eu-s dispus să iert. Ah, era să uit: aș vrea să-mi recuperez și cei 300 de lei care-s blocați la tine. Încă am chitanța în portofel.

Orange, m-am tot gândit să mă mut la tine. Am mulți prieteni care te plac. Poate că și tu ai problemele tale… Habar n-am. Dar oferta ta sună mai bine. La 25 de euro văd că-mi dai mai mult internet. Și văd că dacă mă portez îmi dai și o reducere de 50 de euro. Nu-i rău. Orange, numărul meu e mai sus. Sună-mă, fă-mă fericit (am zis mai sus ce-mi doresc, nimic special, doar un 5S negru pe care mă ofer să dau bani până mâine la ora 18:00), și mă portez negreșit la tine.

O să-mi lipsească un singur lucru dacă cumva Orange o să mă câștige mâine înaintea ta, Vodafone! Acel “singur lucru” se numește Zonga. Dar văd că mă pot abona și dacă nu-s client Vodafone …

Vodafone, Orange, hai să considerăm această scrisoare deschisă un mic “test” de social media.

Deci mâine, 19 august, ora 18:00, plec din București pentru o săptămână. Îmi doresc să plec cu un iPhone 5S cumpărat de la unul dintre voi …

Al vostru client fidel (pentru Vodafone),
Ariel Constantinof

Al vostru potențial viitor client (pentru Orange),
tot Ariel Constantinof


48 de ore mai târziu am scris despre ce s-a întâmplat după publicarea acestui text. Aici.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

232 comentarii

 • Reply
  Laurentiu
  18/08/2014 at 23:12

  Nu stiu tu, dar eu am abonat cu minute, mesaje şi internet nelimitat la Cosmote la doar 15 euro cu tot cu TVA :) Cred că e cea mai bună ofertă

  • Reply
   Ariel
   18/08/2014 at 23:27

   Ai net nelimitat la viteză de dial-up și doar 250 de mb la viteză mare. Și doar 250 de sms-uri și 250 minute naționale. Sau asta scrie pe site-ul lor. Dar oricum, voiam ofertă cu telefon.

   • Reply
    Matei Oprea
    18/08/2014 at 23:54

    Gresit :). Am nelimitat orice ( O R I C E ) + net nelimitat ( 2 GB p-orma scade la nu stiu ce viteza ). 15 euro. Cosmote.

    • Reply
     Ariel
     19/08/2014 at 00:14

     Eu pe site n-am găsit oferta asta… :) Dar ok.

     Eu am nelimitat SMS + MINUTE + 1.5GB = 25 euro. Nu prea rentează în comparație cu oferta pe care o ai tu. :)

     • Cozma Ioan Marian
      19/08/2014 at 03:33

      5 euro, nelimitat minute in orice retea, chiar si internationale(inca n-am dat de un numar care sa ma taxeze, fara sa apelez numere cu suprataxa evident), sms la 1,8 centi sau ceva de genul, internet 5 Gb la viteze 3g, restul nelimitat la 128kbps. Telefonul in rate cu 0% dobanda, 12 luni. Singurul inconvenient: acoperirea retelei cam lasa de dorit, dar 2 ani merge bine cat timp au acordul cu Vodafone, doar ca internetul pe Vodafone prin Digimobil e limitat la 100Mb pe luna :S Vezi cum stai cu semnalul pe unde te perinzi tu la Digi, si daca-ti convine, chiar daca e mai scump la ei Iphone-ul, ti se amortizeaza cu plata lunara a abonamentului. De la 29 de euro pe luna timp de doi ani(banuiesc) la 5 euro pe luna e mare diferenta, doar de acolo e 288 de euro :)

     • Cozma Ioan Marian
      19/08/2014 at 03:37

      A, si telefonul, am luat un Allview x1 Soul, si sunt foarte multumit de el. Nu mi-as mai lua Iphone pentru nimic in lume… Desi acuma m-ar tenta un X1 Soul Estreme, sau X2 Soul, o sa vad ce-mi rezerva viitorul :D

     • sissy
      19/08/2014 at 08:40

      si eu am aceeasi oferta la cosmote,nelimitat orice,m-am portat dupa 15 ani de orange,care incarca factura la fel ca toti operatorii de altfel;si am avut si acelasi bonus de 50 euro pt portare;am renuntat la abonamentul orange al fetitei mele acum vreo 5 luni,inca mai primesc facturi de plata abonamentului!!!asa ca ,ai grija !mai bine cartela,n-ai obligatii nici bataie de cap.Sunt curioasa,te-a contactat cineva dupa aceasta scrisoare?Succes!

     • Alex
      19/08/2014 at 09:28

      Subscriu ce a spus Matei: Comsote, 15EUR/luna, nelimitat minute national, international zona 1, SMS, si parca eu am 3 GB de net, in fine. Si telefon gratis/sau mai ieftin. La portare ai 25 EUR reducere, iar daca aduci pana la 3 telefoane vechi dar functionale mai primesti 25 EUR pe fiecare (ceva de genul).
      Dar au si ei bubele lor, ca toti ceilalti.

     • Marcel
      19/08/2014 at 09:53

      Eu am de la orange abonament de 12 euro – nelimitat in orice retea + 1 GB net + telefon la oferta.

     • Mihai Tuchlei
      19/08/2014 at 10:01

      Eu am pre pay la Orange, iar cu 10E am nelimitat orange + SMS national, 300 min nat si int / 1.5 GB trafic de internet…de ce sa imi fac abonament cand am net oricand oriunde si reincarc de pe card / homebank ?

     • Miruna
      19/08/2014 at 10:24

      Uite aici https://www.cosmote.ro/promotie-abonamente-cosmote-free/
      Doar ca acum, abonamentul de 15 euro a crescut la 17 euro si daca alegi sa ai o cartela 4G nici nu vei simti cum scade viteza internetului atunci cand depasesti 2 GB.

     • lavinia
      19/08/2014 at 10:27

      Si eu am aceeasi oferta, a fostreducere in februarie, de la 31 la 15 euro. Plus ca mi au dat un telefon cadou pt ca mi am prelungit contractul si sunt foarte multumita de el. Eu sunt clienta veche cosmote si am constatat ca sunt foarte implicati si vor sa si tina clientii multumiti :)

     • ADX
      19/08/2014 at 13:06

      5euro, 5GB net apoi trafic nelimitat la viteza de 128kbs (peste viteza limitate de la vodafone sau cosmote), minute nelimitate in orice retea . (de sms-uri nu sunt sigur daca tot nelimitat), doar 5euro, nu 15 nu 25 ! Dece? Pentru ca abonamentul e la Digi Mobil care in ciuda vorbelor aiurea,au semnal oriunde,folosind antenele de semnal de la toti operatori de telefonie mobila (vodafone,orange,cosmote).

      Se poate mult mai ieftin decat cosmote ,orange sau vodafone…ideea e sa vrem si sa nu platim un brand, ci serviciul

     • Vali
      19/08/2014 at 14:25

      Acelasi abonament am si eu la Cosmote: 15 euro/luna, nelimitat in orice retea, apeluri si sms, plus 2 GB/luna trafic (daca depasesti, doar reduc viteza). A fost o oferta anul trecut (nu mai exista oferta) si am primit si un smartphone, moca. Contractul este pe 2 ani, dupa aceasta perioada, daca doresti sa`l prelungesti, abonamentul devine 30 euro/luna (evident ca nu`l voi prelungi).

    • Reply
     cristi
     21/08/2014 at 15:19

     cosmote are cele mai proaste servicii… pe cei mai putini bani.. toti stim asta

   • Reply
    andrei
    19/08/2014 at 12:24

    Vezi ca iti ofera nelimitat la 10 euro Cosmote-ul de acum. Poti astepta luna septembrie cand probabil vor lansa oferte peste Orange sau Vodafone. Vodafone are problemele lui dar Orange are stilul de a-si mai joc mai tare de client dupa ce se vede cu contractul semnat.

   • Reply
    Octavian
    20/08/2014 at 03:23

    Salut Ariel, poate ti au mai scris si altii asta, dar de ce nu incerci RDS? Dureaza instalarea, dar daca ne referim strict la telefonie mobila, oferta e imbatabila: nelimitat in orice retea, si iti pastrezi nr de telefon. Plus net, parca 5 GB
    Oricum, datorita RDS ului, toate companiile vor oferta nelimitat..

  • Reply
   Cristian
   19/08/2014 at 01:40

   5 euro nelimitat orice retea national si international + 5 gigi la net (Digi/ rcs/rds). Beat this!!!

  • Reply
   marius
   20/08/2014 at 12:52

   pe digi ai cu 5 euro (daca ai net si tv de la ei, eu dat 7 euro ca nu am nimic si am facut 2 abonamente pt mine si sora mea) ai nelimitat minute in orice retea internationala si nationala, net 5gb full speed dupa care scade viteza singurul lucru care nu il ai sunt sms-uri in alte retele care te taxeaza cu un cent fara tva dar in digi ai nelimitat. si semnalul mai bun ca la cosmote in bucuresti. la tara nu am semnal prea bun dar se muta pe releele de la vodafone si merge bine numai ca ai net decat 100mb

  • Reply
   A
   20/08/2014 at 21:13

   Laurentiu, poate este cea mai bina oferta comerciala, in rest, nu este deloc, nici pe departe, crede-ma!

 • Reply
  David Mitran
  18/08/2014 at 23:27

  Ariel, interesante povești, însă eu sunt curios de continuare. Probabil după ce te întorci din expediție. :D

  • Reply
   Ariel
   18/08/2014 at 23:33

   Voi reveni cu o postare nouă cu rezultatul, oricare ar fi el…

 • Reply
  mircea zd
  18/08/2014 at 23:40

  Nasol, companiile sunt conduse de evrei, tu este evreu… Trist

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 00:15

   Actually it’s all a big scam and the jews are behind it! Woohooo!

   • Reply
    Livia
    19/08/2014 at 14:33

    Of, chiar ma gandeam ca nu ti-a urat cineva ceva de bine ca esti evreu. Vad ca e la moda acuma, lucru care ma face cu nervii! Succes, Ariel! :)

   • Reply
    Endre
    20/08/2014 at 16:46

    iar daca nu sunt evreii, sunt ungurii de vina….
    in alta ordine de idei, nici orange nu cred ca sunt mult mai buni decat vodafone DUPA ce te porteaza la ei. pana atunci toti promit de toate.

 • Reply
  R Marcu
  18/08/2014 at 23:43

  Dupa multi ani de telefoane in stilu 3310 si abonamente de 7eur / prepay la Vodafone,

  Am ajuns sa imi fac abonament la Digi – cel cu 5eur nelimitat orice (national,international,roaming,net) … pe un nokia lumia 520 .
  Si stii ce ?

  Cea mai buna combinatie de pe piata … da, inca nu am trait sa simt probleme ale Digi,cum zici si despre Orange ca nu cunosti …

  Dar am zis sa-ti las argumentul asta ca reply :)) Si acum imi dau seama ca te grabesti sa pleci din Bucuresti cu abonament si iPhone , deci nu cred ca iei in considerare Digi .

  Pace

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 00:16

   Am în casă net și cablu de la digi și vreo două telefoane mobile de vreo 3 ani de la ei. Problema e că n-au rețea prea bună peste tot. Sau cel puțin așa era când foloseam eu unul dintre telefoanele lor.

   Firma mea de curierat pe biciclete am început cu unul dintre acele telefoane mobile de la ei. :)

   Ah, și nu mai aveau iPhone în ofertă.

   • Reply
    Many
    19/08/2014 at 08:46

    Vreo 2 ani de acum Digi are roaming national cu Vodafone.
    Deci unde nu ai semnal Digi, intra Vodafone.

  • Reply
   Mircea
   19/08/2014 at 07:37

   Problema cu abonamentul de 5 euro la DIGI este urmatoarea: Nu este de viitor!

   Compania RCS&RDS a semnat un contract cu Vodafone, prin care au dreptul sa se foloseasca de infrastructura Vodafone pentru urmatorii 3-5 ani (nu mai stiu perioada exacta), ceea ce inseamna ca dupa aceasta perioada nu vei mai fii la fel de fericit.
   A, plus faptul ca interactiunea cu Serviciul Clienti de la RCS&RDS este de c***t.
   Pe termen scurt…buna alegere!

   • Reply
    Marius
    19/08/2014 at 12:26

    3-5 ani nu e destul? Sa traim noi atat.. sunt sigur ca in 3-5 ani o sa aiba toti nelimitat la 5 euro. O sa ajunga piata la saturatie, isi vor fi amortizat costurile.. etc.

    • Reply
     Alexandra
     19/08/2014 at 16:31

     Treziti-va domnilor, acel net nelimitat de la Digi, despre care vorbiti, are ascunzisurile lui. Roaming-ul pe Vodafone la partea de internet se limiteaza la 100MB pe luna, restul “nelimitat” este in reteaua Digi. Deci nici o afacere. Ganditi-va un pic ce interes ar avea Vodafone sa ofere roaming nelimitat pentru Digi..

     • Velu
      19/08/2014 at 22:30

      E, pe dracu’. Peste 3-5 ani ori va cumpara Vodafone pe Digi, ori invers. Eu am DigiMobil de vre-o 7 ani, cu 2 euro/luna abonament voce (in retea) nelimitat si internet nelimitat (client vechi) si 2 eurocenti convorbiri in alte retele. Fara minute incluse pentru ca nu e cazul la preturile astea modice. Semnal am avut (pana la roaming-ul cu VF) pe cam toate drumurile principale si in fiecare oras (mic) prin care am trecut. Nu cred ca se pune problema de semnal de net daca esti in oras, indiferent de marime. Daca iesi pe la mama dracului, pe munti si vai poate ca se pune problema de semnal net, respectiv limitarea de la Vodafone, dar de voce in nici un caz de cand cu parteneriatul. Cum suna comparatia 2 euro fata de 23 de euro?

     • aki
      20/08/2014 at 15:04

      de acord cu Alexandra… mare atentie cu internetul mobil de la Digi: pentru a avea acoperire in alte parti decat orasele mari, intrati in regim de roaming pe reteaua vodafone: 100MB gratuiti restul platiti..probabil la tarif special de roaming intre cele doua retele.. nu imi dau seama exact cum e treaba pe-acolo. So.. pare mai buna oferta Cosmote.. Dintre Orange si Vodafone.. pentru internet tot mai bun imi pare Vodafone.. (am folosit net mobil de la Cosmote, Vodafone, Orange…)
      Apropos, Ariel, la cat iti cer astia pe iPhone 5S la oferta si cu abonament, mai bine il iei la liber de undeva din afara tarii si necodat (gen din USA) si ai ramas doar cu problema abonamentului..

   • Reply
    mosubibe
    20/08/2014 at 00:06

    fugi tare, amice!

 • Reply
  Jalane
  18/08/2014 at 23:51

  Am avut iphone 4 si acum am 5S si serios, imi vreau 4-ul inapoi… Din pacate am apucat sa il dau cuiva. 5s-ul se descarca INCREDIBIL de repede daca il folosesti cat de cat, efectiv bateria se duce vazand cu ochii…ori am nimerit eu unul defect dar n-as crede. In plus, nu il mai pot tine cu umarul pt ca interlocutorul nu mai aude ce zic. Ceea ce inseamna ca eu cat vorbesc la telefon, sunt condamnata sa am o mana blocata (sau sa imi iau castile pe care le tin in masina) pt ca nu stiu unde naiba au pus microfonul, dar sigur nu unde trebuie….in fine, n-as vrea sa te descurajez, tu scrii de operatori, eu de telefon, dar asa ca idee, cere mai multe pareri….

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 00:18

   Jalane, aș da 1718 lei ca să-mi aducă cineva iPhone 4S-ul înapoi, jur! Era cel mai comod așa. Dar… nu se poate.

   Și știu că dpdv tehnologic 4S-ul acum este oleacă îmbătrânit. :(

   • Reply
    Cristi
    19/08/2014 at 01:14

    Si eu am trecut de la iPhone 4 la 5s si nu e asa mare diferenta. Pana la urma cam aceleasi lucruri fac ambele. Facebook, Instagram, e-mail, iOS 7 pana si la jocuri normale se descurca bine. Daca nu vrei sa te mai incurci cu alte contracte si vrei neaparat iPhone, ia unul la liber de aici
    http://www.cel.ro/telefoane-mobile/telefon-mobil-apple-iphone-4s-8gb-black-l/
    Nu fac reclama. Eu mi-as fi luat unul acum 6 luni in locul 5s-ului (dar nu mai erau) sau iarna trecuta daca ar fi fost la acest pret.
    Sfatul meu este sa iti achizitionezi unul fara contract pentru ca e mai bine sa nu te legi cu o funie la gat 24 de luni. Poate ca intr-o zi vei gasi o oferta mai buna.
    Multa bafta.
    PS: Nu mai stabili termene limita mici pentru decizii importante.

    • Reply
     Dragos
     19/08/2014 at 09:19

     Și eu, posesor de 5S, am aceeași problemă cu poziția telefonului la ureche: dacă ții telefonul cu partea de jos (unde-i microfonul) depărtată de gură, interlocutorul tău nu te mai aude, trebuie să ții telefonul musai la 1-2 cm de gură…

 • Reply
  Zoli
  19/08/2014 at 00:00

  Parerea mea e ca cel mai bine este sa cumperi telefonul la liber (olx, tocmai sau alt magazin) nou sigilat,cu garantie internationala, sub pretul celor din orange sau vodafone, dupa care iti cumperi o cartela orange prepay si iti activezi orange young!(s-ar putea sa muti cartela asta la orange si sa-l faca prepay). Acolo iti alegi si iti modifici tu ce optiune vrei, cate minute, internet alea alea si platesti in functie de asta! Cu 9-15 euro iti poti face o optiune cu mult peste oferta oricarui operator de telefonie cu abonament! Dupa ce ti-ai facut o optiune si iti place, asta se reactiveaza automat daca ai credit pe cartela. Singurul minus e ca trebuie sa-ti incarci cartela, dar si acest lucru se poate face super usor prin internet banking sau multe alte modalitati. Poate ca e putin tarziu ca sa rezolvi asta pana maine, dar macar stii ca nu o sa mai ai batai de cap si sa stai la cozi ore intregi pentru diferite prostii. Iti recomand acest lucru, eu folosesc asta de cand eram mic si nu am avut absolut nici o problema sau bataie de cap :)

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 00:20

   Mult timp am avut o cartelă Orange cu Young pe ea. O primisem în liceu gratuit. Am folosit-o în paralel cu abonamentul meu de Vodafone și, într-adevăr, pe cartela aia aveam muuuult mai multe minute și muuult mai mult net decât pe abonament, care costa 100 de lei lunar… Iar pe cartelă băgam 5 euro pe lună.

   Dar am devenit leneș și am închis cartela aia recent, acum sub un an. Am zis că rămân la un abonament cu nelimitat și o să fie bine … A fost. :)

   • Reply
    Zoli
    19/08/2014 at 07:46

    Deci atunci esti in cunostinta de cauza, si stii despre ce vorbeam. Acum daca ti-e lene sa incarci cartela in 2 minute in loc sa stai la reprezentante ore si sa ai tot felul de batai de cap (+ oricum trebuie sa platesti si acel abonament lunar)… iti cam meriti soarta ;))

  • Reply
   Catalin
   19/08/2014 at 00:41

   Zoli nu citesti ce zicem pe aici de digi si nici la tv nu te uiti se pare.

   Ah si momentan mai sunt probleme cu netul in unele zone pentru ca acolo esti pe roaming de la vodafone care are limita de 100mb dar in orase n-ai treaba. Oricum ei lucreaza acum sa extinda reteaua lor deci in vreun an o sa aiba acoperire cam peste tot.

   • Reply
    Zoli
    19/08/2014 at 07:53

    Catalin stiu de oferta digi, au facut o campanie de mk destul de tare. Si mie mi s-a parut cel mai bun de pe piata, dar dupa ce am aflat ca totul se desfasoara pe reteaua 3g + legatura cu vodafone unde esti limitat la 100mb, am zis ca mai astept pana rezolva ‘problemel’… Stii cum e, cand apare ceva nou urmeaza sa fie optimizat. Oricum daca stai doar in oras, da e bun..dar daca mai si calatoresti in tara, atunci poate sa nu fie cea mai buna optiune. Eu astept sa faca optimizari si sa aud pareri de la cei care au si folosesc acest servicu. Pana atunci mi-e bine pe prepay cu mii de minute sms nelimitat si aproape 2gb net cu 9 euro :)

  • Reply
   Laur
   19/08/2014 at 18:07

   Si eu sunt tot utilizator de Orange Young, desi am 30 de ani, pentru Orange nu-i nici o problema. In plus, daca reactivezi optiunea inainte de a expira, ce nu s-a consumat se reporteaza.
   In ceea ce priveste telefonul, nu consider normal sa dai 1718 lei la abonament de 29 de euro lunar pe 2 ani pentru un telefon codat ce costa la liber, necodat, 3300 lei. In urmatorii 2 ani vei mai plati inca 3000 de lei (29 euro x 4.4 lei/euro x 24luni) catre operator si nu vei mai putea folosi un sim local cand mergi in alta tara unde roamingul costa mult.

   In plus, dupa ce ani de zile si-a batut Vodafone joc de tine cu transferurile de abonament si refuzul de a vinde un telefon din cine stie ce motive inchipuite, eu zic sa-ti reziliezi abonamentul, sa-ti iei cartela preplatita si un telefon la liber. Cu 1700 de lei gasesti la liber telefoane foarte bune care fac poze poate mai bune decat iphone-ul, au instagram pe ele, si, in plus sunt fabricate de oameni ce au mai mult respect fata de clienti, in sensul ca poti folosi sim normal in ele, nu microsim, nanosim si alte balarii, pot fi incarcate prin USB, nu ca Apple care nu va fi in stare nici la urmatoarea versiune sa introduca asa ceva si, in plus, poti upgrada spatiul de stocare pe el.
   Si eu, dupa ani de abonament Orange, am primit un mare flit de la ei cand am vrut sa fac share de date intre telefon si stick-ul de memorie, pe motiv de “sunteti in perioada contractuala”, prin urmare le-am trimis si eu un mare flit lor, reziliind abonamentele la final, iar ei s-au sesizat doar in ultimele zile de greseala facuta si trageau de mine cu diverse oferte. Acum sunt linistit, platesc 5 euro pe luna, primesc mai mult decat am nevoie, iar cu 1000 de lei mi-am luat un smartphone care de un an si jumatate isi face treaba pe deplin.
   Nu de alta, dar telefonul nu e un lucru pentru care sa muncesti sau sa traiesti, ci e doar un simplu accesoriu. Si in nici un caz sa nu renunti la cadourile facute celor dragi sau la iesirile de week-end doar ca sa-i imbogatesti pe actionarii lui Steve Jobs. In mormant nu te duci cu iphone 5S, ci cu ceea ce ai facut in viata.

 • Reply
  Macnetize
  19/08/2014 at 00:04

  Mai arunca, totusi, un ochi la ofertele Cosmote. Eu chiar am stat prea mult la Vodafone…

 • Reply
  Revo
  19/08/2014 at 00:06

  Nu știu ce să zic, eu am sunat pe numărul ăla postat de tine și mi-a răspuns un tip .. Mircea …

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 00:21

   Păi, precum ziceam, eu sunt cel ce i-a furat lui identitatea de fapt. :)

 • Reply
  Daniel Gyggs
  19/08/2014 at 00:16

  Salut Ariel,mi-a placut foarte mult ce ai scris imi pare rau ca nu ai reusit sa iei telefonul,dar pe de alta parte m-as bucura enorm daca ai renunta la vodafone si asta ti-o spune unul cu 10 ani abonat la ei cu facturi lunar de minim 100$ si care cand a cerut si el dupa 10 ani o reducere mai mare la htc si un abonament de 19euro vodafone ul a zis ca clienti sunt peste o persoana nu conteaza la cati abonati au ei.

  • Reply
   nasturel
   19/08/2014 at 04:04

   +1
   Cum puteti sa stati in conditiile si preturile oferite de Vodafone ?
   Piata ofera optiuni . Au viteza buna la net ( nu contest , cea mai buna din Romania ) , semnal teapan ( prin subsoluri , campii fara o asezare pe raza de 3-4 km , munti , cred ca si in groapa Marianelor ai o liniuta de control ) . DAR au niste departamente care fac niste reguli de rahat .Si au preturile foarte MARI ( comparand cu ceea ce ofera concurenta ) . Stiu . Calitatea .
   HMM . Adunand plusurile cu minusurile , vreau sa ma simt stapan pe BANII MEI . Accept o greseala . La a doua greseala , rup usa concurentei . Deoarece ceea se intampla a doua oara , se poate intampla si a treia oara .

 • Reply
  pandutzu
  19/08/2014 at 00:18

  Draga Orange, daca il contactati voi primii pe Ariel,sa-i dati si Deezer cu trafic inclus, ca sa nu mai planga dupa Zonga :D

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 00:21

   Aline, să dea naiba să nu fie SUB-CAR-PAAAȚI pe Deezer!

   • Reply
    pandutzu
    19/08/2014 at 14:36

    pai vorbeste cu tovarasul bean sa-si urce piesele pe Deezer :D nu depinde de noi 100% ce piese sunt sau nu acolo :p

   • Reply
    Dorin
    20/08/2014 at 17:01

    Ai o functie in Deezer care se numeste “My MP3’s”. Poti sa iti urci ce muzica vrei tu acolo, inclusiv Subcarpati.

 • Reply
  Corina
  19/08/2014 at 00:21

  Hah, nu pot sa cred! Povestea 1, am si eu una, seamana bine, e cam asa:
  3 numere pe firma, administratorul firmei a decedat, firma e suspendata la registrul comertului. Toate hartiile in regula, am vrut sa renuntam la nr. administratorului si sa trecem celelalte 2 numere pe persoana fizica. La telefon, cu tipii care raspund la relatii clienti primeam un raspuns, iar de la cei din reprezentanta de la ghiseu, alt raspuns. Astia de la tejghea s-au tinut bine cu “nu se poate”, aia din call center, trainuiti sa nu zica niciodata asa ceva, ne asigurau ca “sigur ca se poate, va trebuiesc hartiile x,y,z”. Hartiile binenteles ca le aveam iar procedurile pe care le indicau fusesera deja demarate dar nu ajungeam nicaieri pentru ca pana la urma, la ghiseu tot “nu se poate”. Le-a luat jumatate de an sa ne spuna ca trebuie sa mergem de fapt la una din reprezentantele care se ocupa de abonamente office!!! Jumatate de an!!! In tot timpul asta am mers la aceeasi reprezentanta, am vorbit cu vreo 5 persoane, intr-un final cineva a avut o epifanie si si-a amintit ca ei nu au cum sa modifice abonamentele office. Una peste alta, ajungem unde trebuie, pe Mosilor iar aia ne zic tot asa,ca “am rezolvat, nu se poate”! Ca avem o datorie la Romtelecom, o garantie de 200 lei. Curios si atat de romanesc este ca am sunat la Romtelecom si aia habar n-aveau ce reprezinta suma asta. Am zis, la fel, domle, vreau s-o platesc! “Nu se poate”. Intr-un final am lasat-o balta si eu si mi-am vazut de viata mea. Dar treaba cu garantia asta obscura de la Romtelecom miroase a manevra. N-am avut niciodata reciever sau net de la Romtelecom, deci garantie pt ce??! Nici aparat de telefonie fixa n-am avut de la ei, nimic, nimic. Nu e dubios?

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 00:31

   Nu știu. Eu când am aflat că cineva are CNP-ul meu și are datorii la ROMTELECOM sub CNP-ul meu m-am super-super-super-speriat. Am vorbit și cu oameni care au de-a face cu poliția, să văd ce păreri au ei.

   Acum că și tu tot cu Romtelecom … pare destul de ciudat.

   Garanția aia nu e pentru Romtelecom, este ca Vodafone să aibă o siguranță – presupun eu – în caz că chiar ești rău-platnic.

 • Reply
  Béranger
  19/08/2014 at 00:29

  1. «Două luni mai târziu primesc un apel … Mi s-a părut ciudat că încă apărea “Frida” în loc de “Ariel”, dar mi-am văzut de viață.» = prima dovadă de retard mental, neglijență și iresponsabilitate. Nu ți s-a părut ciudat s-o lași așa, în plata Domnului.

  2. «Sunt dependent de Instagram. Fără iPhone-ul meu simt că nu pot să-mi urmez pasiunea de a face poze și de a le pune pe Instagram.» = a doua dovadă de retard mental.

  3. «Salut, salut, uite vreau un iPhone cu prelungire, bun, hai, ia un loc.» = a treia dovadă de retard mental. Cine nu vrea probleme cumpără CU BANII JOS (unlocked/neverlocked) un telefon (full-price) dintr-un magazin care vinde telefoane, nu minute în rețea. Cumperi ce vezi și ce poți lua acasă imediat, ca la piață, ca la supermarket.

  Dacă n-aș ști că ești băiat deștept (deși nu-mi place moaca ta), aș zice că ești retardat.

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 00:39

   Sunt șanse să ai dreptate… probabil nu voi afla niciodată dacă sunt sau nu-s retardat.

   1. Nu mă deranja că-mi ziceau “Frida” la telefon când mă sunau pe motive complet irelevante. Când îi întrebam de ce nu apare numele meu nu știau să-mi zică. Așa că nu i-am sunat eu înapoi pe alții să le zic: “Știți, când mă suna angajații voștri îmi zic pe numele bunicii…”

   2. That was… well… sarcasm. Dar tu știi ce-i ăla, deci n-are sens să-ți mai explic.

   3. Iartă-mă că mă chinui să dau un ban pe un iPhone de la Vodafone care îmi iese la aproape juma’ de preț față de cel de la eMag. Nu-s încă un evreu prea bogat. Promit să-mi schimb atitudinea.

   Și tu mi-ești drag, dar ești puțin dur pentru gustul meu.

   • Reply
    Béranger
    19/08/2014 at 00:43

    Să înțeleg că doar „evreii bogați” își cumpără iPhoane? Bun, acum, că folosesc Android, nu trebuie să-mi mai caut în copacul ginecologic, știu că nu-s israelit.

    Oh, by the way. Ideea e că n-aveai nevoie de iPhone nici pe când Instagram exista doar pe iOS. N-am cunoscut pe nimeni a cărui viață/fericire/whatever să depindă de Instagram.

    • Reply
     Ariel
     19/08/2014 at 01:03

     Da, logic, pentru că eram “ironic”.

     “O să fie o scrisoare deschisă, cu oleacă de umor, cu urme de nervi și cu câteva povești.”

     Sunt sigur că mai-toată-lumea s-a prins că nu pentru Instagram îmi doresc un iPhone…

     Divagăm rău. Și nu prea-i loc și caz de așa ceva. Nu acum.

     • Nae
      19/08/2014 at 12:49

      Păi nu e bine nici să fii prea politicos, vezi? Ajungi să ai conversații inutile cu cretini care se cred deținătorii adevărului universal și imuabil și au tupeul să te judece fiindcă folosești (sau nu) o aplicație.

     • cristi
      21/08/2014 at 15:21

      10 puncte pentru diplomatie

 • Reply
  Catalin
  19/08/2014 at 00:33

  Ma uitam prin contul meu de digi sa vad ce oferte au astia dar n-au mere se pare. In schimb au S4, One M8, Nexus 5 si niste lumii. Asa ca-ti recomand mar “da pa net” si abon 5 eur nelimitat toate @ digi.

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 00:40

   Mere pe net sunt fie cu Gevey, fie cu zeci de milioane de lei vechi. Așă la Vodafone oricum mai plăteam abonament, nu?

 • Reply
  Daniel
  19/08/2014 at 00:36

  Vezi ca sunt oferte pentru retentie si la vodafone, si la orange cu 10 euro. Le spui ca vrei sa te portezi la Digi Optim Nelimitat de 10 euro si iti ofera:
  – minute nationale nelimitate
  – sms-uri nationale nelimitate
  – 2gb de date (la vodafone e doar 1 gb)
  – minute pe fix in europa nelimitate
  – 200 de minute pe mobil in europa (si supa/canada parca)
  – plus alte chestii
  Mai insista ca poti sa tragi de pretul abonamentului pana la cei 10 euro daca iti convine ce am scris mai sus. Oferta stiu ca e valabila pentru cei care sunt in ultimele 6 luni de contract sau nu mai sunt fortati de contract sa ramana in retea.

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 00:42

   Ah, d-aia tot vorbeau ei de “retenție” …că eu nu eram ținut cu nimic în Vodafone momentan.

   Am înțeles. Păi atunci Digi Optim Nelimitat să fie.

   • Reply
    Daniel
    19/08/2014 at 00:45

    Am impresia totusi ca e 10 euro ce am scris eu mai sus daca nu vrei telefon de la ei. Dar daca mai vrei si telefon iti pun inca 5 euro peste cei 10, deci 10 euro si ai si subventie pentru telefon. Dar eu totusi zic ca e mai bine sa ramai la 10 euro si sa iei telefonul separat pentru ca asa si peste 5-10 ani vei plati abonament tot 10 euro, pe cand daca iei telefon si peste 5-10 ani vei ramane cu 15 euro :)

 • Reply
  Ioan
  19/08/2014 at 00:38

  Îți cam iei teapa cu abonamentul curent. Poți obține cu 10 euro un abonament cu minute și mesaje nelimitate. Iar cu 15 euro primești 10GB de net

 • Reply
  dana
  19/08/2014 at 01:09

  cosmote, 15 euro, nelimitat in orice retea nationala minute si sms, la fel pe fix in europa, orice retea din SUA, la fel in israel si restul nu mai tin minte k nu m-a interesat. net 1 mega am eu k mi-am facut abonamentul in prima luna de oferta, in a doua mai pusesera unu’. am intrebat la un shop acum 2 zile pt o prietena, aceeasi oferta e acum cu 17 euro – mie tot mi se pare convenabil. dureaza 3 zile sa-si porteze nr (din orange) timp in care-si foloseste nr in vekea retea si, pt k trece de la abonament, primeste un bonus de 250 lei. acum, eu am avut multi ani abonament vodafone si erau varza cu semnalul la tara, intre timp s-a skimbat si cosmote-ul are pb maaari. dar in oras e ok. cei de la digi folosesc infrastructura de la vodafone, au protocol cu ei. atentie la noile abonamente, l cosmote dar posibil si la alte retele: nu poti activa roamingul in primele 6 sau 12 luni decat daca platesti o taxa maricica: 400 lei, tot o garantie pe care o primesti inapoi ulterior.

 • Reply
  dana
  19/08/2014 at 01:10

  ce m-a deranjat la inceput e k lipseau mms-urile, dar cum folosesc whatsapp… merge.

 • Reply
  Marius Dragoi
  19/08/2014 at 01:13

  Frate esti băiat fain tare. Te-au sunat vreunul din ei sa ti dea telefon?

  Orice ar fi recomand orange sunt fan de cand ma stiu si daca am avut vreo problema mi-au rezolvat-o frumos cat sa povestesc si la altii ca oferă servicii misto. Salve!

 • Reply
  Iulia
  19/08/2014 at 01:23

  Draguta poveste, iti tin pumnii si sper sa reusesti sa iti iei iPhonul. Desi sunt de parere ca sunt telefoane mult mai bune pe care poti sa folosesti instagram (iPhonul e la moda, stiu) . Abia astept continuare povestei.

 • Reply
  Tim
  19/08/2014 at 01:45

  Ti-am simtit durerea si neputinta pentru ca si eu am trecut prin ea acum citeva luni cind Vodafone mi-a dat jet cind le-am cerut mai mult internet pe numarul meu, numar care oricum il folosesc doar 2-3 luni / an cind sunt prin tara. Raspunsul lor: mai aveti contract un an si nu puteti modifica abonamentul. Sunt client de 15 ani, am 10 SIM-uri pe abonament, iar in momentul in care imi expira contractul ma portez sau trec la cartela pentru ca ies la 1/4 din pret..loialitatea nu-mi aduce decit paguba si nervi.

  Acum am un abonament Digi, iar numarul de Vodafone mi l-am redirectionat catre noul numar, asta pina pot sa ma portez.

 • Reply
  Andra
  19/08/2014 at 01:59

  Ariel, la Orange e o ofertă cu 9 euro – 3GB de internet (nelimitat cu viteză mai mică). Just sayin’.

 • Reply
  Marius
  19/08/2014 at 02:27

  Salut,

  1)De ce se schimba abonamentul in ziua in care se factureaza de obicei?

  Premise: Fiindca facturarea se face folosind ca unitate de masura ziua. Si fiindca abonamentul se percepe pentru luna in curs (incepand cu data facturii pentru urmatoarele 30 de zile).

  Mecanism 1: Prin urmare, daca s-ar modifica “imediat” abonamentul pe factura ar aparea: refund abonamentul vechi (valoare cu minus) pentru perioada de la “imediat” pana la data urmatoarei facturi, abonamentul nou (valoare cu plus) pentru aceeasi perioada, refund reduceri vechi (valoare cu plus) pentru aceeasi perioada, reduceri noi (valoare cu minus) pentru aceeasi perioada PLUS abonamentul si reducerile de la data facturii pentru urmatoarele 30 de zile.

  Mecanism 2: De asemenea sistemul vede ca abonamentul vechi s-a modificat inainte de termen si recalculeaza (prorateaza) minutele retroactiv. Prin urmare 500 minute (pentru full month) devin 300 daca schimbarea se face la fix 18 zile de la data facturii (300/500 x 30 zile). Deci desi cost controlul zice ca nu ai depasire, brusc din momentul modificarii de abonament incepi sa ai (informatia se corecteaza si la cost control).

  Mecanism 3: In schimbul minutelor proratate la mecanismul 2 primesti minute (respectiv MB, sms etc) pentru zilele de la acel “imediat” pana la data urmatoarei facturi.

  PS: Mecanisele 2 si 3 nu se aplica pentru nelimitat.

  2) De ce nu a putut reprezentanta Vodafone Arsis sa-ti dea telefonul?
  Pentru ca un distribuitor Vodafone nu are acces la toate sistemele. Exact cum Autoklass Pipera nu poate suna la fabrica Mercedes si cere altceva decat ii permite flowul uzual (sau daca cer, nu se pot astepta ca se intampla neaparat in forma solicitata).
  In sistemele Vodafone Arsis, numarul nu avea noul abonament si prin urmare nu se incadra ca si clasa pentru respectiva valoare (in RON) a iPhone-ului. (presupunere)

  3) De ce nu s-a cerut garantia?
  Ca si pura supozitie ma gandesc ca agentul din magazinul Vodafone nu a asteptat cu tine sa primeasca rezolutia. Si-a asumat riscul gandindu-se ca probabil la un transfer de responsabilitate nu se va cere garantie (tu inteleg ca ai aparut in Preventel -https://forum.vodafone.ro/t5/Abonamente/Preventel-si-un-abonament-nou/td-p/90372 ) Ulterior cand s-a cerut, poate i-a fost rusine sa te mai contacteze si sa te informeze. Repet – o simpla supozitie.

  Tot ce ti-am scris aici reprezinta parerea mea personala. Unele lucruri sunt presupuneri (cum ar fi punctul 3), iar altele sunt informatii valabile (pe care le poti confirma si la *222) pe care le cunosc de pe vremea cand si eu eram la *222 (2006).

  Cred de asemenea (daca nu ai facut-o deja), ca daca suni la *222/ dai email pe site/ trimiti fax etc si le explici toata situatia, vei primi un raspuns oficial (cu o confirmare referitoare la ce context de imprejurari a determinat experienta de mai sus si o solutie).

  Sper ca te ajuta cumva informatiile de mai sus.

  Multumesc,

  • Reply
   andreea
   19/08/2014 at 15:00

   DA, intr-adevar ai dreptate cu modificarile abonamentelelor si la fel, in ceea ce priveste proratarea minutelor :) Nu stiu daca s-ar fi rezolvat imediat situatia daca suna la *222 (depinde foarte mult si de persoana cu care interactiona), dar un rasp mult clar cu siguranta se oferea.

 • Reply
  Mircea Fratila (Adi Pandaru)
  19/08/2014 at 03:46

  Salut,

  Sunt Mircea Fratila si tocmai am primit un iPhone 5S de la Vodafone.

  Multumesc Ariel :)

 • Reply
  Cătălin
  19/08/2014 at 07:56

  Arial, mai interesează-te și mai ai putina răbdare. Se pare ca, în curând, Cosmote vă deveni T-mobile. Este de așteptat, zic…

  • Reply
   Michel Sigras
   21/08/2014 at 13:13

   Nu-l cheama Arial, il cheama Times New Roman

 • Reply
  Vlad B.
  19/08/2014 at 08:48

  Din pacate am patit ceva similar la Orange, la Vodafone m-au plimbat 6 luni pana le-am spus ca as vrea sa fac contract pe firma pentru 10 telefoane, pe o suma considerabila, atunci s-a putut orice oriunde dar n-am mai vrut eu.
  Noroc!

 • Reply
  Cristina Stoica
  19/08/2014 at 08:58

  Ariel, eu am trecut la cartele acum 5 ani (Vodafone + Orange – DA, am doua telefoane, dar pot sa ma descurc cu unul singur) si nu regret alegerea facuta. Am un bonus card de la garanti bank cu care pot lua in rate fara dobanda, la liber, iPhone 5S, de la emag (2800 lei pe 12 luni). Fara sa ma leg la cap pentru doi ani cu vreo companie, fara sa platesc triplu fata de ce valoare are telefonul asta nenorocit care oricum o sa imbatraneasca in septembrie cand apare iPhone 6 – un telefon PRACTIC indestructibil. Am o cartela Vodafone de 5 euro cu care am optiunea TOTAL5 cu 3000min/sms + 75min nat + 15MB trafic -> o mizerie, evident, dar asta e un numar cu istoric, pe care il au pana si fosti colegi din gimnaziu, si pur si simplu nu merita netul de la VODAFONE ca sa upgradez; si mai am o cartela Orange de 10 euro pe care am optiunea sms nelimitate national, 200 min national/internat fix si mobil, minute nelimitate in retea si 1GB-2GB (mai au promotii uneori si iti dau DUBLU). Sunt cu ambele retele de 5 ani. Da, Orange e mai bun la capitolul fidelizare fata de Vodafone. Dar chiar si asa, nu merita sa te legi la cap doi ani cand ies atatea telefoane pe banda rulanta. Mai bine tine banii, mai strange acolo ban pe ban si ia-ti la liber iPhone 6 cu o cartela de 10 euro. The freedom will be sweet, trust me.

 • Reply
  zetu
  19/08/2014 at 09:33

  29 euro – 5 euro = 24 euro. 24 euro * 24 luni = 576 euro. 576 euro = 2555 lei. 2.555 lei + 1.700 lei (avans telefon) = 4.255 lei cost abonament + telefon pe 2 ani. Comparand cu ceea ce oferea Digi(ca intre timp Iphone 5S a fost scos din oferta), adica Iphone 5S la ~2.800 de lei + 120 euro (abonament pe 2 ani) = 3332 lei cost abonament pe 2 ani + telefon Iphone 5S liber de retea. Te las pe tine sa compari cele doua sume, la fel cum tot tu poti compara beneficiile celor doua tipuri de abonamente.

 • Reply
  Dan
  19/08/2014 at 09:44

  Aud tot felul de provesti ciudate de la Vodafone, desi eu sunt abonat la ei de trei ani si niciodata nu am patit chestii de mai sus, desi am fost in aceleasi situatii (ma rog, la 1 si 3).

  1: cand mi-am facut prima oara abonament la Vodafone, eram in lista de rau platnici de la Orange. Pentru ca Orange a frecat menta mult si bine inainte sa puna la punct un sistem ok de plata online. Ma rog.
  La Vodafone mi s-a spus ca sunt la rau platnici si ca trebuie sa platesc o taxa de 750 de lei, garantie, pe care o recuperez in 6 luni. Am platit, am recuperat suma fara probleme.

  3: Tot acum o saptamana mi-am luat un LG G3. Mi-am marit si eu abonamentul. Dar sincer nu stiu cum de la mine s-a putut sa-mi trimita telefonul inainte de ziua in care abonamentul devenea activ. Mi-au trimis telefonul fara probleme cu cateva zile inainte si l-am folosit bine mersi pe abonamentul vechi. La facturare am platit telefonul si gata.

  Diferenta? In situatia 3 nu am fost la magazin. Am cerut apel de la departamentul de oferte unde am primit si un discount suplimentar pentru vechime.

  In magazin dai de tot felul de personaje si ai destule sanse sa intalnesti angajati care nu cunosc nici macar modul in care ar trebui sa functioneze lucrurile – asta indiferent de firma.

  la Vodafone: angajat care nu stia diferenta intre micro si nano SIM si nu stia ce tip merge la care telefon, angajat care nu cunostea oferta curenta (a cautat vreo jumatate de ora o oferta care aparea mare pe site si la care era specificat sa o ceri in magazin – el nu stia despre ce vorbesc pana nu am incarcat pagina pe telefon sa-i arat)

  La Orange: angajat care nu stia conditiile in care se reziliaza un contract (este specificat clar in contract ca se da cerere scrisa, in magazin n-au vrut sa o accepte – cand am sunat la serviciul clienti m-au intrebat de ce n-am depus hartia), angajat care nu stia in ce conditii se poate face abonament (nici la Voda si nici la Orange nu se mai cer dovezi de resedinta de ani buni, dar tipul cerea insistent chiar vara asta factura de utilitati desi din 2011 se face cu buletin si card/permis de conducere)

  In concluzie, vrei sa rezolvi chestii -> suna la serviciul clienti, nu te baza pe oamenii din magazin.

 • Reply
  Lucian
  19/08/2014 at 09:44

  Ariel cauta pe net iphone 5s sigilat garantie si vei gasi oferte foarte bune si mult mai convenabile decat sa iei un telefon de la vodafone sau orange…dai mult prea mult la abonament

 • Reply
  Raluca
  19/08/2014 at 09:48

  M-a amuzant si intristat in acelasi timp povestea ta. Mi-am amintit cand am renuntat la Vodafone cat de fericita am fost. Am imbratisat Orange cu scepticism la inceput, dar apoi s-a dovedit a fi cea mai inspirata alegere.
  Hai sa iti zic cateva situatii poate iti faci o parere:
  1. mi-am luat un telefon de la ei. dupa cateva luni incepuse sa faca figuri. m-am panicat crezand ca am facut o investitie proasta. m-am dus la orange cu sperante 0 ca se mai poate intampla vreo minune. oamenii mi-au luat telefonul in service (mi-au dat unul pana aveam telefonul inapoi). la cateva zile m-au sunat si si-au cerut scuze spunandu-mi ca telefonul are o problema din fabrica si ca mi-l schimba gratuit cu altul, aceeasi marca, dar mai performant. prima bila alba
  2. m-am trezit la un moment dat cu un cost suplimentar nejustificat de 30 de euro din trafic de date. in conditiile in care eu eram acasa unde aveam net la discretie. am strambat din nas si m-am dus fuguta la ei. le-am explicat care, ce si cum. m-au rugat sa fac o cerere prin care sa explic situatia si ca in decurs de 10 zile lucratoare primesc si raspuns. a doua zi eram contactata de un reprezentant orange cerandu-si scuze pentru greseala si asigurandu-ma ca nu voi plati acei 30 euro nejustificati. nu a fost nicio problema cand am fost sa platesc. mi-au cerut FIX cat aveam de plata (fara cei 30 euro)
  3. am cerut o amanare de plata pentru ca abia imi schimbasem locul de munca si inca nu primisem salariul. in ultima zi am platit online si am sunat sa ma asigur ca e plata ok si, mai ales, ca nu imi inchid abonamentul pt neplata (o singura data am patit-o si am avut mustrari de constiinta). A doua zi ma trezesc cu telefonul inchis pentru neplata. panica, drame, etc. Sun disperata la departamentul relatii clienti si acestia ma roaga sa revin dupa ora 9 cand sunt si cei de la contabilitate (sau ceva de genul asta). la 09:01 am sunat. dupa ce verifica realizeaza ca este vina lor si ma asigura ca imi vor reactiva abonamentul in secunda doi fara taxa de reactivare (10 euro). la nici 5 minute dupa ce inchid apelul abonamentul meu era reactivat.
  4. au optiunea de orange online (nu stiu daca la vodafone e) unde gasesti oferte pe sezon, lunare sau chiar zilnice.
  5. ai acoperirea cea mai mare
  6. nu a existat niciodata sa sun la serviciul relatii clienti si sa astept secole

  Sunt de aproximativ 6-7 ani abonata la ei si recunosc ca pana acum nu m-au dezamagit. Cand le spuneam ca vreau sa inchid abonamentul veneau cu o oferta mai buna si ma mai pastrau pentru inca 2 ani. Nu iti zic ce sa faci. Ti-am dat cateva situatii cu care m-am confruntat si, dupa cum vezi, mereu s-a gasit o solutie. Am stat la coada la ei dar mereu am plecat cu zambetul pe buze de la ei. Nu stresata, nu nervoasa, nu cu gandul de a merge in alt magazin.

 • Reply
  Beni
  19/08/2014 at 09:50

  Arielule, stai linistit, am lucrat 2 ani si ceva in Orange (pe pozitii de customer, nu magazin) iar acolo nu vei vedea astfel de mizerii (sa ai voie sa-ti iei telefonul abia la data de facturare sau sa nu ti se proceseze cesiunea). Iar daca cumva se intampla ca dintr-o eroare in Orange sa nu ti se proceseze cesiunea, se cauta pe intervalul respectiv dupa numarul de fax al dealerului si se gaseste contractul. Plus ca Deezer-ul de la Orange are toata muzica pe care am cautat-o pana acum (de la cantareti indieni, americani, pana la cei mai mici romanasi).

  Asa ca da-i cu incredere la Orange! N-as fi crezut niciodata ca Vodafone isi permite astfel de mizerii in conditiile in care are o concurenta acerba.

  De sunat, nu cred ca te va suna cineva pt ca nu esti client Business insa iti recomand cu incredere ca atunci cand te intorci in Bucuresti sa mergi la Orange Shop Mosilor si sa discuti cu Gabi. E un om de nota 10 care-ti va placea sigur.

 • Reply
  dan
  19/08/2014 at 09:57

  Daca iti place 4s vezi la cel.ro. iti mai raman ceva bani si nici nu e blocat in retea. am vazut adineauri. e1400.

 • Reply
  Aaaalexandra
  19/08/2014 at 09:58

  Asta cu CNP-ul e poveste des intalnita si la Orange. Eu m-am trezit cu scrisoare de la recuperatori cum ca as fi facut abonament la Orange si mi-as fi luat si telefon. CNP-ul meu avea nume de barbat si statea pe o adresa unde se afla o daramatura. Si atunci le-am cerut celor de la Orange sa imi ofere o copie a documentelor pe care le aveau in baza de date pentru ca aveam nevoie de ele la politie. Si ghici ce?! Mi le dadeau numai daca veneam cu politia :)). Si asta nu era la Orange Victoriei, nu intr-un oras uitat de lume…

  Anyway… funny!

  • Reply
   Cami
   20/08/2014 at 03:40

   Am patit si eu exact la fel, cu Cosmote-ul, dar eu chiar m-am dus cu politia. Aproape 1 an a durat toata mizeria; recuperatorii sunau, suma crestea; am dat specimene de semnatura, investigatii peste investigatii, avocat. Pana la urma s-a concluzionat OFICIAL ca nu am facut eu abonamentul si am scapat. Stresant a fost… Din copiile documentelor de la Cosmote am dedus ca le luasera de la o societate de finantare. Imi schimbasem buletinul de putin timp si singurul loc unde dadusem o copie era acea societate (Domenia Credit)…..

 • Reply
  adi
  19/08/2014 at 10:06

  amice esti nebun la cap sa platesti 29 eur la vodafone. lasa telefonu’, deschide ochii, trage aer in piept. respira adanc. esti viu, traiesti. bucura-te de asta… sun-o pe bunica-ta, vb cu ea. sun-o pe maica-ta si multumeste-i ca ti-a platit atatia ani abonamentul. te iubeste.
  Vodafone, orange se c***a pe experimentul tau social/media, whatever. Sunt fucking $$$, si stiu asta si va controleaza cu nevoia voastra indusa de a comunica. de fapt nu comunicati nimic. doar mancati bani pe abomanente si telefoane. sa pleci de la vodafone-orange-x ii cea mai mare pedeapsa pt ei. altii au purtat crucea, voi purtati numerele de telefon dupa voi…

 • Reply
  Gratiela
  19/08/2014 at 10:21

  Lucruri din astea incredibile se intampla si la case mai mari, adica in Elvetia, unde locuiesc de aproape 3 ani. Am gasit o oferta interesanta pe un pliant luat in fuga de la un magazin. Pot vorbi nelimitat cu Elvetia si Europa si am si internet, cu 49 CHF. Fericita, ma duc sa caut oferta respectiva. In 3 magazine diferite am incercat, nici macar nu isi cunosteau produsul, norocul meu a fost ca aveam pliantul cu mine.

  Unul dintre agenti a facut ochii mari si mi-a spus ca ei nu au asa ceva, al doilea, dupa ce a plecat putin sa isi intrebe seful, ne-a explicat ca au epuizat kitul respectiv ca, cica, este cel mai bun pachet. I-am zis si eu ca e atat de bun incat el nici nu stia de existenta lui.

  Intr-un final, al treilea a reusit sa imi ofere ceeea ce vroiam!

  Asadar, peste tot se intampla chestii de neimaginat!

 • Reply
  Alina
  19/08/2014 at 10:21

  Hotaraste-te! Esti roman sau evreu pana la urma??

  • Reply
   Zeffy
   19/08/2014 at 11:36

   ghici ce? e roman evreu :)

  • Reply
   Mihai V
   19/08/2014 at 18:16

   *Facepalm*

 • Reply
  cartus
  19/08/2014 at 10:28

  Te-am ajutat un pic punand linkul tau pe forumul computergames, unde exista oameni de la Vodafone si Orange….sa vedem ce se intampla

 • Reply
  Vic
  19/08/2014 at 10:28

  Salut, uite parerea mea:

  1. La vodafone mosilor se asteapta mult pentru ca merg o gramada de oameni “inteligenti” care nu vor sa inteleaga cand li se explica ceva ce scrie pe un contract pe care il au in mana si pun aceleasi intrebari iar si iar si stau 30 de minute degeaba la ghiseu. (Am stat si eu suficient acolo pentru o nenorocita de cartela micro, si i-am ascultat.. )

  2. Cand ti-au facut contractul si au notat acolo CNP-ul tau, nu a aparut numele tau dintr-o baza de date misterioasa, pentru ca erai la Vodafone, nu la politie. Tu ai declarat acel CNP si acel nume pe proprie raspundere, asa cum si nenea ala a declarat la Romtelecom un CNP fals, sau aia au bagat gresit cateva cifre cand au introdus CNP-ul pe lista neagra. E o neintelegere creeata de cei de la Romtelecom, nu de la Vodafone. Ei doar au verificat lista respectiva ca un check-up de rutina inaintea semnarii unui contract. Faptul ca nu te-au anuntat e o greseala.

  3. Daca nu ai primit factura pe numele tau din prima luna, de ce nu ai mers sa intrebi care e problema ? (Banuiesc ca verifici factura inainte sa o platesti nu ?)

  4. Treaba cu iPhone-ul o fi un tratament special, pentru ca eu mi-am luat telefon de la ei si schimbarea urma sa se faca peste 3 saptamani, si tot am primit telefonul instant. NU iPhone.

  Asa cum tu ai stat 2 ore la Vodafone Mosilor, sta toata lumea acolo pentru ca e o reprezentata mare si destul de cunoscuta, asadar populata. Alta data incearca sa-ti alegi mai bine ora la care mergi sa ii vizitezi.

  Despre orange, pot sa iti spun ca eu am avut probleme cu ei, de acelasi gen, cu abonamente modificate dupa semanarea contractului, sau alte nebunii de prelungiri automate de contract. De cand m-am mutat la Vodafone, n-am avut nici o problema, si mereu cand am fost la ei mi-am rezolvat problemele pe loc (chiar daca am asteptat o ora la rand)

 • Reply
  mariuscbn
  19/08/2014 at 10:30

  Nu stiu de ce mai stai pe ganduri si ii ierti atata pe astia de la Vodafone….asa au procedat si cu mine si m-am dezis de ei….acum sunt portat la Orange si sunt foarte multumit de ei de 4 ani.
  PS: Orange aduc primii iPhone in Romania, au avut primii 4G, tot la ei iti schimba deviceul pe loc in garantie (Giulesti nr.333), la astia iti poti renoi contractul si cu 5 luni inainte de expirarea celui vechi … sa mai continui???

 • Reply
  Mihai
  19/08/2014 at 10:33

  Salut,

  Am patit si eu o chestie similara cu povestea ta cu iPhone5S la nesimtitii de la Vodafone (de la care abia astept sa ma portez). Aveam un abonament cu 1500 min+SMS si 15MB de net. Imi cumparasem la liber un smartphone mai puternic. Abonamentul meu costa circa 6 EUR pe luna. Ma duc la Vodafone: Buna ziua, as dori sa imi schimb abonamentul de 6 EUR cu unul de 12 EUR pe luna (avea 1500 MB net, ca de-aia il doream, nu mai tin minte exact). Vodafone a zis ca am abonament prelungit pe 2 ani si ca nu poate modifica.

  Concluzia: Vodafone, din cauza unei “erori”, draga, nu dorea sa ii platesc lunar DUBLU. Pur si simplu, nu imi doreau banii …

  Adio, dupa ce imi expira abonamentul pe mine m-au pierdut definitiv. Poate doar la cartela pre-pay sa le mai dau ceva bani, ca multi prieteni+familia au Vodafone si sa nu ii coste cand ma suna.

  • Reply
   Mihai V
   19/08/2014 at 18:02

   Exact asta am patit si eu, vroiam sa trec la un abonament mai mare cu mai multi MB, cu vre-o 9 euro in plus, dar nu vroiam sa mi-l dea decat daca pastram si abonamentul vechi de 6 euro pentu 300 MB, pentru ca inca nu a expirat. Ca cica atunci cand am luat oferta de 300 MB am luat-o pe 2 ani ! WTF???
   Asta in conditiile in care nu am semnat nimic pentru ea, doar m-au intrebat unii de la vodafone acum 1 an jumate daca vreau oferta si am zis OK, fara sa imi zica de cei 2 ani.

   Ma cam calca pe nervi Vodafone asta

 • Reply
  Maximilian
  19/08/2014 at 10:34

  Servus, Ariel!

  Am avut și eu câteva pățanii cu Vodafone, client onorabil fiind, și întotdeauna le-am documentat.

  Una e asta: https://www.facebook.com/notes/radu-maximilian-munteanu/pu%C5%A3in%C4%83-transparen%C5%A3%C4%83-scrisoarea-mea-c%C4%83tre-vodafone/10150678783187433

  S-a rezolvat fiindcă am un prieten în Vodafone care m-a trimis să vorbesc direct cu șefa de reprezentanță, care mi-a cerut scuze, iar apoi și omul care m-a luat de la etaj și care s-a dovedit a fi de treabă.

  Alta mai recentă e asta: https://www.facebook.com/maximilian.munteanu/posts/10152140020079195

  De data asta nu am mai căutat intervenții prin spatele cortinei, dar un alt amic s-a sesizat și a accelerat procesul, mărturisindu-mi că ar fi făcut același lucru pentru oricine d,acă ar fi văzut o asemenea postare pe FB. Îl cred, fiindcă e un tip dintr-o bucată și nu umblă cu cioara vopsită. Totuși, domnișoara care ”uitase” să îmi închidă abonamentul de pe stick și la care mă întorceam constant pentru sfaturi, ca un client fidel ce mă aflu, se uită de atunci întotdeauna prin mine când mai ajung pe la reprezentanță, unde alte dăți era numai miere. Nu știu dacă au muștruluit-o sau ce i-au făcut, dar cam amară atitudine și deloc onorabilă.

  Spor!
  Mx

 • Reply
  Dana
  19/08/2014 at 10:38

  Dupa decesul fiului meu, nora mea a folosit abonamentul un timp, pana ce i s-a furat telefonul. Hotul a facut convorbiri mari, nora mea nu a mai vrut sa plateasca pentru ca ea anuntase pe cei de la Vodafone de furtul aparatului, sa i se inchida abonamentul insa… M-am prezentat la Vodafone in urma facturii de 750 roni si le-am explicat situatia. Le-am dus certificatul de deces si am facut o cerere de reziliere. Mi-au trimis dupa 2 saptamani raspuns ca trebuie sa achit factura, chiar daca nu era pe numele meu, chiar daca fiul meu, decedat, nu mai comunica cu nimeni.
  dar… asta nu e tot… de cate ori achizitionam o cartela telefonica si o activam, mereu ma sunau si-mi spuneau ca sunt un client rau platnic. Probabil lor le face placere sa puna sare peste o rana ca aceasta. I-am sunat si le-am spus:
  – Credeti ca decesul unui copil este o joaca? Trebuie sa-mi reamintiti dvs mereu ca fiul meu s-a sinucis?…
  crede-ma… stiu cum e cu aceste companii de…
  O zi frumoasa!

 • Reply
  Clau
  19/08/2014 at 10:46

  Eu am abonament de la Orange, facut acum 2 luni:
  La 15 euro – nelimitat minute + mesaje in orice retea
  – 2GB net

  Succes! :)

 • Reply
  r
  19/08/2014 at 10:51

  Incepusem sa te compatimesc. Chiar mi se parea fantasmagorica povestea ta si ma gandeam ca toate corporatiile sunt in aceeasi oala si nu insemnam nimic pentru ei. Apoi am ajuns la partea in care spuneai ca voiai sa dai banii de vacanta si pentru cadoul iubitei pentru “aifon”.
  Acolo s-a rupt filmul. Daca este adevarat ce ai scris acolo, inseamna ca nu-ti permiti nici “aifonu” nici abonamentul de 29 EUR/luna. Karma is a bitch. Deci nu mai fii roman verde, fii barbat. Ia-ti un telefon de 1000 de lei si un abonament de 10-15 EUR/luna si vei fi la fel de fericit.

  • Reply
   Miruna
   19/08/2014 at 14:16

   jeez, zici ca in general stau banii de iphone la indemana oricand. abonamentul de 29 de euro mi se pare mai accesibil/luna decat 500 de euro deodata, neplanuiti.

   si la urma urmei, e o prioritate pe care el a ales-o asa. poate prietena a inteles situatia, cam asa functioneaza niste relatii normale.

   de fapt, oricare ar fi situatia, why judge people by that?

   mehnywho.

 • Reply
  paul
  19/08/2014 at 10:55

  povestea e cat se poate de reala :) si sa zicem ca am simtit oarecum pe pielea mea situatia. la rds am facut ceva similar trecand de pe numele mamei contractul pe numele meu. am hartie, semnata, inregistrata la ei, etc doar ca astfel de trasnferuri se fac pana in data de 17, dupa data asta ei incearca sa te trimita la plimbare – le-am zis ca e treaba lor personala cand le proceseaza, eu daca am ajuns in magazin vreau sa-mi faca hartia. au trecut 3 ani, inca vine pe numele mamei. cand le dau nr contractului aditional le apare numele meu.

  am ajuns si la ei in reprezentanta cu un alt prieten si am vrut sa vad unde s-a agatat modificarea respectiva si raspunsul interesant primit a fost “in tara nu mai putem modifica contactele de 3g asa ca nu mai putem face trasnferul pe numele dvs, doar prin RDS Bucuresti s-ar putea face dar o sa dureze 2-3 luni”. am renuntat sa repet cererea pt. a o transmite la bucuresti

  vodafone – client de prin 2004, toate modificarile facute de contract ( achizitii de telefon ) s-au facut cu 1-3 saptamani inainte de finalizarea contractelor, cu modificari de contract in toate cazurile primind fractionari de abonament. ultima data pentru 5 zile am primit 800 minute /sms vodafone/30*5 = 133 minute ( pentru 5 zile cand urma noua factura ). chiar m-au intrebat daca nu doresc sa-mi modifice ziua de facturare ca sa nu mai imi dea fractionare, dar am refuzat ca ma ajuta mai mult data de 18-19

  orange – deja i-a vizitat OPC-ul din cauza mea si nici macar nu le sunt client (maica-mea are prepay orange de vreo 12-14 ani ) , inca imi gasesc numele pe google asociat cu reclamatia la ei :)

  iti sugerez un tabel excel
  nume.abonament /pret abonament/ nr.luni / pret telefon / total
  in total pui pret abonament*nr luni + pret telefon
  la final, dupa ce adaugi acolo toate abonamentele si variantele de telefon o sa ajungi la ce iti trebuie. eu asa fac de vreo 4 ani cu vodafone si sumedenia lor de abonamente

  acum vreo 2 zile chiar s-a facut un tabel interesant
  http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/telefoanele-de-top-in-ofertele-operatorilor.-cat-costa-un-smartphone-de-ultima-generatie-13072482/

  iar 5S este aici
  http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/84/2012/13072482/23/iphone.jpg?width=640&height=171

  bafta

 • Reply
  Cristi
  19/08/2014 at 11:04

  1. Daca esti dependent de poze, ia-ti dracului un aparat de fotografiat (daca ai o pasiune, fa ceva util cu ea, nu-i pasa nici lui pulea de pozele de pe instagram)
  2. Cum cacat sa nu mai mergi in vacanta pentru UN TELEFON. UN TELEFON. Okay, nu mergi in vacanta ca-ti faci casa, ca-ti pui mobila noua, perfect de acord. Dar pentru un telefon? Serios?
  3. Mai scrie tu mult scrisori deschise, ca sigur o sa schimbi ceva. Asa se intampla in Romania secolului XXI, scrisorile deschise schimba oameni.
  4. In momentul in care imprumuti bani de la maica-ta si iei din fondurile pt. cadoul prietenei tale pentru a-ti lua un telefon (I can’t stress this enough, un telefon, in pula mea), cred ca e evident faptul ca ai o problema.
  In rest, trist ca ai intampinat niste probleme de genul asta, cu care eu nu am avut nenorocul sa ma confrunt. Poate e un semn sa faci ceva util cu banii (si eventual sa nu te mai indatorezi la ma-ta)

  • Reply
   Ariel
   19/08/2014 at 11:15

   Cristi, iarta-mă, uneori sunt prea subtil și ironic pentru oameni ca tine.

   Dacă tu chiar crezi că nu mai plec la mare, că sunt dependent de instagram și că aveam o rezervă de bani pentru cadoul prietenei mele… :)

 • Reply
  Cristian Plesu
  19/08/2014 at 11:04

  Salut Ariel ,
  Poti adauga si Cosmote pe lista ta ; probabil nu va citi nimeni , sau daca va citi, nu va avea autoritatea si competenta sa rezolve problema de unul singur. Si conform reglementarilor va trebui sa ………….
  Stii ce ma bate pe mine gandul , tratat asa de furnizorii de servicii? Pe cei de telefonie pot sa-i evit ; daca tot s-au micsorat la extrem tarifel de roaming , ce-ar fi sa fiu eu abonat Deutsche Telekom ????
  Pe cei de curent pot sa-i evit; strang acum bani sa-mi instalez panouri solare si fotovoltaice, combinate cu o mica turbina eoliana casnica…. In scurt timp voi avea peste 90% independenta…. Accidental restul de 10% le rezolv cu un generator pe care deja il am ( oricum rezolvam cu el lungile momente de pana ale Enel…)
  La gaze le-am spus PA de ani de zile. Am la casa de la tara centrala pe lemne si asa am si apa calda si caldura. Pentru aragaz merg cu butelia la statia de GPL si o incarc…. Si nu mai stau multa vreme la bloc in Bucuresti, ma retrag la tara…..
  Si ca mine incep multi sa faca.
  Oare de ce se retrage ENEL din Romanica?????
  Sa ai o vacanta frumoasa si conteaza pe 3310 !!!

 • Reply
  MM
  19/08/2014 at 11:06

  Sa stii ca nici Orange nu-i mai breaz! M-am mutat din Romania acum 4 ani si mi-a luat un an si nenumarate telefoane ca sa inchid niste nenorocite de abonamente. Printre altele, mi se spunea ca da, exista o cerere de reziliere inregistrata, dar ca am sunat ulterior si am anulat-o. Deja era aberant, ma simteam ca intr-o piesa de teatru absurd.

 • Reply
  Mircea
  19/08/2014 at 11:10

  Parerea mea este si cum pui problema. Eu am vb cu cei de la vodafone si le-am spus ca(tocmai imi expira abonamentul de 37E/luna care l-am avut timp de 2 ani, O MARE PORCARIE); la cosmote primes cu 15E/luna nelimitat in orice retea (minute si mesaje) si 2Gb de internet la viteza maxima dupa care o viteza de dial-up, voi ce imi puteti oferi pt 15euro lunar. Raspunsul lor a fost ca imi pot face aceasi oferta ca la cosmote dar la 30E lunar si ca asta este tot ce imi pot oferi.Rapunsul meu a fost ca voi, ca sunteti Vodafone, va pot plati pe luna 20E spre deosebire de Cosmote, asa ca sunteti voi Vodafone si ca vrea sa raman la voi … dar niciodata nu va voi plati dublu… drept urmare pa la revedere. Atunci mi-a spus operatoarea telefonica , ca va comunica mai departe si ca ma va trece la ugenta (fiind cu portare de la o retea la alta). A doua zi m-a sunat de la Vodafone si au zis ca imi dau acelasi lucru doar ca nu se va modifica viteza dupa cei 2GB consumati/luna. Si surpriza … am abonament acum la Vodafone de 45E si platesc doar 15E/luna, asta dupa 3 zile de targuiala telefonica. Mai targuieste-te un pic cu ei ca iti dau si pe mama si pe tata daca le spui ca pleci.
  respect,

 • Reply
  Cristina P
  19/08/2014 at 11:20

  Din 2001 sunt si eu pe vodafone. Doar ca telefoane pentru mine NU mai iau de la ei. Pentru tata, mama…sigur. Pentru mine, iau de unde e liber de retea si il pot folosi in orice retea. Calatoresc des si uneori iau si cartele (vodafone) din tarile respective. Uneori folosesc roaming (doar voce, never date) si e ok.
  Tin abonamentul pentru ca platesc relativ putin (8 euro), am net suficient (sunt fan wi-fi anyway) dar stiu ca am telefon la urgente si nu depin de cartela reincarcabila. Nu m-as muta la nici un alt operator insa. Voda are acoperire ft buna in tara si nu numai.

 • Vezi alte comentarii: 1 2 3

  Comentează