Ce mai creez

Cum îmi gătesc eu …

Mama spune că atunci când eram mic tot spuneam că vreau să devin bucătar. Dar, ironic, eram extrem de sclifosit, nu mâncam mai nimic.

Mai târziu cică am spus că vreau să spăl mașini. Mi se părea mie relaxant tare să fac asta, mai ales după ce mi-a fost dat să spăl mașina familiei de vreo două ori și mi-a plăcut maxim.

Am zis că vreau să fiu și macaragiu ca tata, dar nu s-a întâmplat.

Am ajuns orice altceva, dar nimic tot ce spuneam în copilărie că aș vrea să fiu.

Dar de voie, de nevoie, și nu neapărat de foame ci mai degrabă din nevoia de disciplină, am învățat să mănânc un pic din tot, măcar așa, cât de cât, și am învățat să mă și joc prin bucătărie.

E drept că nu există satisfacție mai mare decât în acel moment când cineva gustă din mâncarea gătită de tine și spune că-i place.

Voiam să fac materiale video în care să încurajez copiii de vârsta lui sor-mea aia mică, 18 ani adică, să-și gătească prin bucătărie – așa, în joacă, așa, de plăcere.

Dar știam deja că nu mă pot clona să fac ȘI ASTA.

Așa a apărut Giuly în viața mea, care-i oleacă mai în vârstă decât sor-mea aia mică și care deja are niște ani de experiența prin diverse bucătării din București.

I-am zis să facem un mic show online în care să gătim chestii simple, ușoare, ieftine. În care chiar să dăm și greș dacă dăm, că aia e, mâncarea-i mâncare oricum.

În primul episod, pilot, mi-am făcut eu rețeta mea de ouă ochi cu ciuperci date pe răzătoare și avocado – totul în croissant.

Iar apoi a gătit el ce-i place lui.

Și mai avem deja multe episoade filmare. Chiar și cu invitați.

Giuly se descurcă tot mai bine-n fața camerei, iar încet-încet mi se pare că ne prindem și noi de tot formatul care rămâne.

Nu zic că-i CORECT tot ce face, nu zic că-i SUPERB tot ce gătim … dar dacă inspirăm pe alții să gătească, eu sunt fericit.

În fiecare zi de luni seară pe canalul meu de YouTube.

PS: Pentru acest mic show online am implicat alți 3-4 oameni. Unul filmează, unul editează, unul se roagă la Dumnezeu să ne iasă decent … iar asta-mi doream de mult. Să fac o mini-echipă. Și să devină mini-rutină. Îs mega-recunoscător că se mișcă treaba.

PS2: Dacă faci rețete din seria noastră, să ne arăți și nouă pe insta, să ne bucurăm. :D

Mai jos primele trei episoade:


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează