Biciclete

Am fost la Europenele de la Padova – EHCBPC 2014

Poză de Marina Mocanu

Poză de Marina Mocanu

Cred că se împlinește un an de când pot să zic că m-am apucat, oficial, cel puțin în capul meu, de bike polo.

Bike polo, pe foarte scurt, este polo-ul pe cai într-o variantă sărăcăcioasă, în care jucătorii n-aveau bani de cai, dar aveau biciclete. Se joacă trei la trei pe un teren de 40 cu 20 de metri (de obicei) și durata unui meci este de 10 minute, asta dacă nu cumva una dintre echipe marchează cinci goluri până să treacă cele 10 minute.

Ca jucător, ai doar o crosă cu care ai voie să atingi mingea sau în care ai voie să te sprijini – căci piciorul n-ai voie să-l iei de pe pedală sau să-l pui pe jos.

Aș zice că-i un sport solicitant, rău. Un sport care cere echilibru, strategie și multă viteză.

Bike polo-ul este foarte tânăr, ca sport, abia renaște. În Europa abia prinde – aș zice că doar câteva sute de oameni îl joacă. Crosele și porțile adesea sunt handmade – deși recent au tot apărut diverse firme care au început să producă în serie toate cele necesare pentru joc.

În iunie 2014 am fost cu cea mai bună echipă din București (vezi Bucharest Bike Polo) la Europenele de la Padova, Italia. Atunci am scris mai multe despre cum a fost roadtrip-ul și cum a fost acolo. Uite aici câteva texte scrise de băieții din echipă și uite aici ce-am scris eu de pe traseu.

Acum avem și un mic video ca amintire:

Mulțumim TNT Express România și AutoBoca pentru susținere!

Într-o săptămână urmează un turneu național în Oradea. Abia aștept. :)

PS: Și cea mai bună poză pe care consider că am făcut-o până acum și am pus-o pe Instagram este de la Padova, cu Matincă personaj principal:

Loading

#PawLaw joaca vajhat la #ehbpc2014 – primul meci de calificare a fost pierdut cu 5 la 1. Golul de onoare a fost marcat de Matinca. Suntem optimisti. Se joaca pe udatura maxima. #livrarespeciala #autoboca

View on Instagram


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Am vrut să comand o pizza și am ajuns să ofer o lecție de bunăvoință.
    05/09/2015 at 21:12

    […] Azi am vrut să comand niște pizza pentru gașca de la Bucharest Bike Polo cu care mă aflam într-o locație ceva mai specială – în față la Romexpo adică. Eram la un eveniment, jucam bike polo pe arșiță și ne era foame tare-tare. (Am scris despre bike polo puțin p-aici.) […]

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează