Bălării Şcoală

Ariel si blogul in Cotidianul

Ce frumos este in ziar!

Deci… sa trecem la subiect. Ieri Iuliana Gatej a scris un articol in Cotidianul despre liceeni si elevi (in general) care au blog si scriu pe acolo chestii petrecute in scoala. Desigur, am fost luat ca un exemplu minunat, eu, in sinea mea.

Ariel Constantinof este elev la şcoala evreiască “Ronald S. Lauder” din Bucureşti, iar în urmă cu un an a fost exmatriculat verbal (“Te dăm afară”), pe motiv că scrie pe blog ce se întâmplă în şcoală. Până la urmă a rămas doar cu un 4 la purtare pe al doilea semestru. Însă nu doar net-ul i-a făcut probleme, ci şi profesorul de religie, care îl întreabă la ore cum e la evrei ora de religie. “În primul rând nu ştiu cum e, pentru că mie nu mi se bagă religia pe gât, cum se bagă copilaşilor din România. Cum să predai ce este “păcatul” în două pagini de caiet, şi apoi să le ceri să memoreze ca pe o poezie? Relevant este că i-am zis că mă simt exclus când îmi zice: “La voi cum e cu …”, iar el mi-a răspuns că nu el mă “exclude”, ci sistemul. Cam aşa e… sistemul bagă (la propriu) cu linguriţa bucăţi din Dumnezeu în capul oamenilor încă din clasa întâi”, scrie Ariel.

Ar fi o singura chestie de mentionat, doamna Iuliana Gatej. Eu, Ariel, nu mai sunt in scoala Lauder-Reut. Sau “Ronald S. Lauder” cum ii zici tu. M-am mutat… si in prezent imi duc traiul in Colegiul National “Cantemir Voda”. Si desigur ca era vorba despre profesorul de religie din acest nou liceu in care m-am mutat anul trecut.

In incheiere tot pe mine insumi ma citeaza cum fac reclama Scolii 23 din Bucuresti.

Blogul este un loc bun de făcut publicitate la diferite şcoli. De exemplu, “trei chestii cool despre Şcoala 23” ar fi: “la intrare te loveşti de 38 de icoane, tot la intrare dai de o poezie care începe cu «Copiii noştri nu sunt copiii noştri, Ei sunt copiii dorinţei nestăvilite de sine a naturii», şi, desigur, tot la intrare găseşti un telefon public (care, spre mirarea mea merge)”, spune Ariel .

Apropos de aceasta incheiere… multi oameni mi-au spus ca am facut o super-reclama liceului Lauder. Nu conteaza daca-i negativa sau pozitiva, caci in fond, vorba aia, tot reclama este… Inca astept sa-mi multumiti. Eu nu stiu de v-am multumit vreodata pentru educatia pe care mi-ati dat-o timp de 9 ani… dar uite, o fac acum: Multumesc!

Randul vostru… :)

Cititi articolul integral AICI.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  Jocuri
  30/10/2008 at 00:48

  Bucura-te… esti vedeta :D

 • Reply
  Korbu
  30/10/2008 at 00:48

  iti mai castigi cativa cititori ;)

 • Reply
  Mihai Ioan
  30/10/2008 at 01:00

  Pacat ca e mult prea greu de schimbat sistemul, poate lumea are nevoie de martiri…

 • Reply
  Corina
  30/10/2008 at 10:59

  Congratulations, you did it! :).

 • Reply
  Ariel
  30/10/2008 at 16:29

  tenkiu

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează