Bălării

Banner vs. articol

Bannerul e ceva destul de vechi. Inca din prima mea pagina navigata ever pe net (si daca stau bine sa ma gandesc era starwars.com) acum cativa ani am aflat ce-i un banner. Si da, am cazut in capcana. Am dat clickuri, mi-au aparut si pop-up-uri. M-au pacalit toate. Astazi ori gasesc metode sa le fac sa nu apara ori mi-am invatat ochii sa nu le vada.

Sunt sigur ca nu-s primul si nici ultimul om care pur si simplu nu vede bannerele alea colorate care striga dupa tine sa le apesi.

Articolul platit totusi e ceva mai nou decat bannerul si clar de un efect mai mare. Inca din primele mele luni de blogging am facut posturi platite dar neplatite. Ce inseamna asta? Inseamna ca am scris articole pentru care probabil in ziua de azi mi-as fi luat bani.

Cum functioneaza articolul platit? Eu de felul meu, ca si alti bloggeri, cand gasesc ceva frumos il laud. O … pizzerie de exemplu. Daca mi-a adus o pizza la timp, si a fost si calda… pai o laud. Ii scriu numele acolo pe blog si poate chiar ii multumesc. Cei ce imi citesc blogul o sa stie data viitoare cand comanda pizza sa comande de acolo deci. In schimb… cine ar da click pe un banner cu o pizza? Well, mai nimeni.

Deci, vrei articole platite? Te ajuta ei.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Korbu
    25/09/2008 at 16:59

    pai destul de interesanta oferta celor de la bpp si tu se pare ca ai mai mult de 50 de cuvinte despre ei ;)” Blogul trebuie sa contina un articol pozitiv despre serviciile BPP-ului. Articolul trebuie sa aiba un continut original de minim 50 de cuvinte. ” bafta

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează