România

Calm… calm…

Intr-un oras in care ne mandrim ca avem mai mult metrou decat orase precum Viena sau Sao Paulo, preferam sa ne tocim nervii in masini si preferam sa petrecem aproximativ o ora pe zi la semafor. Da, o ora. O ORA!

S-a inchis metroul si acuma mica populatie care folosea metroul plange ca nu are chef sa mearga pe jos. Plange ca vrea o masina. Se da cu capul de pereti tipand: “STIAM EU, CU BANII AIA TREBUIA SA-MI IAU O MASINA SI SA DAU DE CARNET!”.

Intr-un trafic infect in care pana si intr-un RATB stai pe loc, romanii nu stiu cum sa-si mai piarda timpul. O bicicleta e prea scumpa si la populatia noastra de fumatori… nu oricine poate pedala 15 km (din periferie pana-n centru). Deci, va informez in hohote de ras, diseara populatia metrorexiana (adica calatorii ambulanti de Metrorex) protesteaza! Pentru ca … de aia e democratie, nu?

Bai, astia de ce au voie sa protesteze? Cum sa nu le convina banii?

Intr-o tara in care populatia n-are chef sa pedaleze sau sa mearga cu piciorul pe jos – bugetarii primesc concediu chit ca-l vor sau nu. Na, ca sa nu mai plangeti ca nu aveti cum sa ajungeti la munca!

E sfarsitul lumii… Calmati-va.

Profesorii vor sta acasa – si la fel si restul bugetarilor. In nu stiu care judete de maine se ia vacanta. Suntem prea destepti, nu ne trebuie scoala.

Ba chiar… avem si profesori destepti. Auzi: “Pai am luat RATB-ul si am facut 2 ore. De aia nu am ajuns la ora.” – pai… daca mergeai pe jos pun pariu ca ajungeai mai repede, nu crezi?

Unde-i Caragiale? Sa ne zica cu cine sa votam…


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  Mircea
  18/11/2009 at 17:20

  Eu zic sa protesteze toata lumea… eu protestez daca protesteaza cei care sunt antiprotest.

 • Reply
  Dana
  19/11/2009 at 21:53

  o mica greseala: Bucurestiul nu se poate mandri cu un metrou mai mare decat Viena, pentru ca pur si simplu, nu e. Nici mai lung, nici mai des, nici mai mult nici mai nimic:) Si oricum, pana sa ajunga Bucurestiul la transportul public vienez, la organizarea si punctualitatea lui mai are mult mult de invatat. Si bucurestenii de civilizat…Dana dixit, din Viena unde se plimba zilnic cu metrou (U-bahn), tramvai si/sau autobuz si e o placere, mai ales cand stii exact la ce ora vine si exact la minut sa iti “pice” in fata:)

 • Reply
  cartim
  19/11/2009 at 22:47

  Caragiale ar fi spus “Eu cu cine votez” si noi ne aflam in fata aceleiasi dileme ……

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează