Bălării

Când ai şi când n-ai… idei!

Când ai şi când n-ai... idei!Ideea. Ideea e un lucru atât de simplu şi atât de complex!

Ion, primul om care şi-a imaginat roata i-a explicat amicului său: “Ascultă: o să fie aşa, rotundă, ştii… aproape ca o bilă, ca o fâşie de bilă… şi dacă pui patru fâşii de bilă sub o scândură, iese o căruţă care merge împrinsă de oameni… sau poate trasă de animale!

Amicul i-a zis: “Amice, eşti nebun. Nu ţi-e de ajuns că Georgel a descoperit focul? Acum gătim mai repede, chiar trebui să şi cărăm lucruri mai repede pe plăci care stau pe fâşii de bile? Şi oricum nu are nicio logică ce spui tu acolo despre fâşiile alea de bile!

Două zile mai târziu amicul lui Ion vine la Ion călare pe o căruţă pe patru roţi trasă de un cal: “Ia uite ce am descoperit! Se numeşte “roată“! Ce zici? Bună ideea? Acum chiar avem o căruţă!

If you have an apple and I have an apple and we exchange these apples then you and I will still each have one apple. But if you have an idea and I have an idea and we exchange these ideas, then each of us will have two ideas.” – George Bernard Shaw

Când n-ai…

Când n-ai idei sau “inspiraţiune” te simţi ca un om mort şi nu ştii ce să faci ca să îţi vină nişte idei. Aşa-i? Cel puţin eu aşa sunt! N-am chef de nimic, nu pot să scriu, nu pot să creez şi când nu creez nu sunt fericit.

Şi am descoperit ce trebuie făcut când n-am idei! E atâââââât de simplu şi functionează atât de bine. Fac un duş. Nu, nu-i asta tot. Nu mă spăl atât de rar, staţi calmi. Fac un duş fără să mă grăbesc. Fac un duş cu apă caldă, fără să mă gândesc că stând mult sub jetul de apă vor mai muri de sete 3 africani (sper că-i doar un mit…).

Sub duş sunt atât de plin de idei încât vreau să se inventeze o tăbliţă pe care să pot scrie fără să se şteargă/strice de la apă. Ar fi cadou ideal! :)

Când ai … (prea multe)

Ceea ce urăsc la idei este că mă fac să nu mai pot să dorm atunci când am prea multe. Un alt moment când apar multe idei în căpşorul meu este atunci când mă bag în pat şi, nu, nu doar atât, ştiu că a doua zi trebuie să mă trezesc, culmea, dimineaţa!

Atunci, sub stresul şi sloganul: “Hai Arielule, dormi, măi flăcăule!” nu pot adormi de mulţimea de idei geniale ce-mi vin în căpşor.

Şi atunci le notez undeva rapid şi mă culc. Altfel nu pot să adorm. Deloc. Nu pot. Nu pot-nu pot. Aseară la 23:30 m-am băgat în pat. La 00:00 am stins televizorul şi la 1:30 încă eram treaz. Nu puteam să adorm şi mă gândeam la tot felul de idei geniale.

În altă ordine de idei:

1. vreau o tablă sau un device care-mi permite să scriu pe el sub duş!

2. caut un programator voluntar să facă ceva super-cute pentru Motivonti (din câte-mi au seama nu-i mare lucru de făcut, dar trebuie să ştii niţică programare pe care eu chiar nu o ştiu…)

3. vă doresc o săptămână plină e idei!

4. nu ezitaţi să împărţiţi idei în stânga şi-n dreapta. nu vi le fură nimeni, staţi calmi.

5. cum se numesc oamenii cu idei?


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

4 comentarii

 • Reply
  Gabriela
  04/04/2011 at 17:21

  5. ideali. sau idealisti.
  In niciun caz idioti!! (asta imi zicea mamaia/tata mereu cand eram mica si mi-a ramas in cap multa vreme. o mare prostie!)

 • Reply
  Hurri
  05/04/2011 at 15:59

  o tableta pentru dus ca asta de aici? :P http://bit.ly/kENVu

 • Reply
  Sergiu
  05/04/2011 at 16:23

  Cred ca dusul functioneaza pentru ca te izolezi de toate lucrurile care-ti distrag atentia. Ceea ce cred ca se intampla si atunci cand te bagi in pat de-ti vin atatea idei.
  Nu stiu daca ai vazut asta de la John Cleese:
  http://www.youtube.com/watch?v=zGt3-fxOvug

 • Reply
  Cutia cu idei / cutia cu voluntari | Ariel Constantinof Blog
  10/04/2011 at 10:47

  […] cu ideiM-am săturat să am idei şi să nu le pot pune în aplicare din lipsă de timp sau putere (mai ales […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează