Biciclete

Cu bicicleta la școală

Cu bicicleta la școală

Zilele trecute mergeam la mama, pe jos, la pas, pe trotuar. Și am observat că mergând pe trotuar, pe jos, tot am obiceiul de a mă uita peste umăr, ca atunci când sunt pe bicicletă, ca să nu tai fața cuiva. Interesant, nu?

În fine, la un moment dat, în haosul din trafic, zăresc o creatură mică-mică pe bicicletă. Era o fetiță. Mică… mică-rău! Avea poate 11-12 anișori?

Știa cum să se bage printre mașini, părea foarte curajoasă, era foarte atentă și arăta foarte șic. Ca să nu mai spun că avea și viteză…

În urma ei, ulterior, am văzut un adult ce avea pe portbagajul bicicletei sale un ghiozdan roz. M-am prins atunci că este vorba de un tată și fiica sa ce merg cu bicicleta la școală (sau vin de la școală).

Au prins în intersecție roșu și am alergat după ei, să-i prind într-o poză și să le spun că-i apreciez enorm.

Eu sunt genul de om care poate pedala destul de mult fără să-și dea duhul. Dar dacă mă pui să alerg puțin mai mult … leșin. Fără discuție, leșin…

I-am prins la limită pe cei doi – fix când avea să se facă verde în intersecție. Le-am zis că-i apreciez și îi admir enorm. Le-am zis că de obicei am o bicicletă cu mine și cred că este minunat că ei pedalează împreună prin nebunia din oraș.

Apoi le-am cerut voie să le fac o poză – și fără să apuce să mă întrebe de ce, le-am zis – ca să o pun pe internet și să scriu ceva frumos despre ei.

Fetița era receptivă, părea că n-are nimic împotrivă. Ba chiar s-a uitat spre tatăl ei, cumva zicându-i că pe ea n-o deranjează dacă eu le fac o poză. Era veselă. Era mândră.

Tatăl a cugetat puțin și apoi mi-a spus că e în regulă, că le pot face o poză. Au zâmbit amândoi și apoi și-au văzut de drum.

Dragilor, dacă ajung la ochii voștri cuvintele mele – să știți, din nou, că vă admir enorm! :)

Vă zic, 2015 este anul bicicletei în București.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  Dobre Petronel
  25/05/2015 at 13:07

  Foarte tare!

 • Reply
  Un deja-vu cu Poliția Rutieră și pistele de biciclete - Ariel Constantinof Blog
  25/05/2015 at 14:06

  […] Acum ceva timp mi-am propus să nu mai scriu lucruri negative – ci să încerc să mă concentrez pe lucrurile frumoase. Acum câteva ore povesteam despre o fetiță care pedala prin București cu tatăl ei. […]

 • Reply
  Cantemir
  05/09/2015 at 18:40

  Un singur amendament am: indiferent de cat de priceput e, un copil sub 14 ani NU are ce cauta pe sosea, indiferent cu cine e si cate casti de protectie poarta.
  E mult mai sigur si pentru el, dar si pentru soferi.

  Gandeste-te ca nu stie sa se incadreze regulamentar, nu e vizibil din cauza inaltimii, se poate dezechilibra usor, nu are abilitatea de a reactiona eficient in situatii limita si multe altele !

  Sunt bikeaholic, de aceea si eu apreciez pe oricine alege bicicleta, nu masina, daca mai are si bun simt in trafic e si mai bine, dar sa aiba peste 14 ani ! :)

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează