România 2.0

Cum să fii un fotograf. Bun. Și modern. – România 2.0

Cum să fii un fotograf. Bun. Și modern. – România 2.0

Când mi-am câștigat primii bani mai seriosi, pe când eram prin liceu și abia descopeream puterea internetului – cred că era anul 2007, abia fusesem exmatriculat din liceu și eram citit de mii de oameni pe zi “datorită” exmatriculării – mi-am și cumpărat un aparat foto performant (cel puțin pentru perioada aia).

Știu că a costat mult. Mult-mult. Dar maică-mea, nu știu ce-a fost în capul ei, a fost de acord să vină cu mine la magazin și chiar să pună o parte din bani.

Dar ce naiba poate face un copil de clasa a 9-a cu un DSLR?

Prin 2007 exploda piața asta de aparate smechere. La fiecare colț de stradă apărea câte o reclamă cu nu-știu-câti mii de megapixeli. Se vindeau în prostie aparate foto. Iar odată ce a apărut Facebook-ul toți acești fotografi wannabe și-au făcut pagini “de fotografi”.

În anii ce-au trecut am avut de multe ori impresia că tăt lumea vrea să facă poze. Da’ tăt lumea!

Cristian Vasile (Igu), omul din spatele feeder.ro, a deschis acum ceva vreme o pagină de Facebook numită “București Optimist“. A publicat niște poze făcute de el cu părțile faine ale Bucureștiului. D-atunci pagina a explodat. Iar el s-a ținut de fotografie și acum este tot mai căutat.

Așa că l-am luat la întrebări: cum poți să fii un fotograf cunoscut în această mare de fotografi? Ce poți să faci ca să ieși în față?

A fost o super plăcere să vorbim în curte la Plastilina (un loc deschis recent și foarte fain, vi-l recomand).

Aci episodul. Vă recomand să dați pe viteza 1.5x din setările YouTube, e amuzant când vorbim mai repede oleacă.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Ion
    13/05/2016 at 15:36

    Pai sa vedem. Pe langa teorie fotografica și un DSLR bun, plus alte scule high-end, mai ai nevoie de noroc, inspiratie si transpiratie.

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează