Bălării

Dacă statul vrea bani de la mine, apăi să vină să-i ia… că eu nu am timp de pierdut aiurea!

Dacă statul vrea bani de la mine, apăi să vină să-i ia... că eu nu am timp de pierdut aiurea! Da, mentalitatea din titlu nu-i sănătoasă! Adică eu nu-s de acord cu faptul că toţi “aiuriţii” parchează pe unde apucă şi apoi spun: “Vai, dar statul nu-mi dă locuri de parcare!”… dar uită de faptul că există şi pietoni care pur şi simplu nu mai au pe unde merge din cauza maşinilor parcate aiurea…

Statul nu face locuri de parcare pentru că n-are bani… şi n-are bani pentru că taxele pe care trebuie să le dau eu nu le dau. Probabil că mai sunt mulţi ca mine. Am de dat (din punctul meu de vedere) o groazăăăăăăă de bani la stat având în vedere că-s o simplă persoană fizică. Aproape 20 de milioane. Lei vechi. Adunaţi în ultimii 3-4 ani ai existenţei mele.

Am zis zilele trecute să scap de “durerea asta de cap” şi să mă duc să-mi achit taxele, să fiu un om bun…

DARRRRRRRRR STATUL NU VREA BANII MEI, JUR!

Datul de bani ar trebui să fie uşor. Cum e cu cerşetorii: ei întind mâna, tu le dai… şi la revedere! Când vrei să dai taxe la stat trebuie să faci cereri statului, să ceri adeverinţe de la cele 20 de firme cu care ai lucrat, să o asculţi pe baba nesimţită de la ghişeu cum îţi zice: “Dar cum e posibil să nu ştiţi de unde aţi luat bani?”, să asculţi instrucţiuni de la un badigard (care, pe cuvânt, ar trebui să aibă un salariu imens pentru cât ajută oamenii care vin să-şi achite taxele…).

Pe scurt, plata taxelor pe venit (la o persoană fizică, asemeni mie) se fac printr-un procedeu extrem de cretin, care-ţi mănâncă enorm de mult timp şi este extrem de ineficient.

Asta implică statul la cozi (multiple, pentru că ai nevoie şi de timbre de la Poştă – Dumnezeu ştie de ce… eu nu le văd logica…) şi completarea unor foi ce se iau de la un xerox care, nu, nu aparţine tot statului, ci este al unui vecin. Da, ştiu, n-are pic de logică ce zic.

Vreau şi eu să vină după mine un agent de la ministerul de finanţe să-mi ceară banii… ca în filmele din America! Dacă vine după mine îi dau toţii banii, jur! Dar nu vreau să stau la cozi şi să pierd vremea aiurea.

În ziua în care statul o să-mi ia taxele automat din contul bancar o să fiu fericit.

Bun, deci, nu mi-am plătit taxele la stat. Din cauza oamenilor care nu-şi plătesc taxele vine sfârşitul Lumii.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează