Bălării

Dar aprobare ca să respirăm în grup ne trebuie?

Iar m-am enervat! Azi dimineaţă am fost cu alţi 14 oameni în parcul IOR (redenumit şi Titan) la ora 8 dimineaţa ca să facem nişte exerciţii fizice (uite aici poze şi informaţii suplimentare).

Parcul era PUSTIU! Stătea să plouă oricum, era duminică dimineaţă… cine să fie în parc în afară de nişte nebuni ce vor să facă nişte mişcare împreună?

Şi uite aşa ne-am găsit noi un loc prin parc şi ne-am pus pe două linii în fata instructorului.

Am făcut pentru 10 minute exerciţii când brusc au început să ne dea târcoale nişte agenţi BGS ai parcului.

Alte 10 minute mai târziu apare un agent care se prezintă ca fiind şef şi începe să ne interogheze instructorul: dacă avem aprobare, ce facem, de ce, cine suntem, că ne trebuie aprobare şi… REPLICA ZILEI: “E nevoie să anunţaţi înainte măcar pentru că parcurile sunt de decor.”. WHAT?!

Nu ne-au oprit, nu ne-au dat afară dar… ne-au luat cu “Data viitoare să aveţi aprobare”. Când o să ni se ceară aprobare să respirăm în grup prin parcurile care-s de decor?

Şi acum 10 minute am terminat un text în care scriam că nu-i bine să te “plângi”. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

18 comentarii

 • Reply
  Mihai
  09/05/2010 at 23:44

  „parcurile sunt de decor” – :D
  da ce voi acolo ați început să vandalizați de va zis aceasta?

 • Reply
  Ariel
  09/05/2010 at 23:48

  a zis in ideea ca parcurile sunt ca sa treci prin ele, nu sa stai in ele sa faci “Ceva” anume precum exercitii fizice de dimineata.

 • Reply
  ionut tudor
  09/05/2010 at 23:59

  Si pe mine m-au enervat…Ma intrebam, cand am ajuns acasa, daca intra in atributiile unui agent BGS sa ceara actele. Eu cred ca nu si chiar am sa verific acest lucru – e bine de stiut ce sa sa-i raspunzi unui “cefos”.

  Pana la urma BGS este o firma de paza si protectie, asta inseamna ca trebuie sa protejeze obiectivele vizate. Ar trebui sa pazeasca, de exemplu, ca mobilierul stradal sa nu fie distrus (gen rupt banci sau altele) . Si nu cred ca era stipulat undeva in contractul dintre primarie si BGS ca grupurile mai mari de 5 persoane sa fie luate la intrebari de agenti.

  Ori, cum bine spui, ce facem noi dimineata asta, nu reprezenta un pericol pentru parc. Chiar cred ca foloseam parcul la ce trebuie : faceam miscare. E curioasa normalitatea in tara asta, cum adica niste oameni sa faca gimnastica dimineata in parc? Unde s-a mai vazut?

  Cu prima ocazie cand un agent BGS ma va intreba ceva ce nu-l priveste, se va alege cu o plangere – o voi face tot din curiozitate.

 • Reply
  Mihai Ioan
  10/05/2010 at 00:45

  Mda, cand dracu o sa ne trezim si o sa facem ordine in tara asta. Chiar daca e nevoie de violenta pentru asta, cred ca merita aplicata.

 • Reply
  Stelian Pavalahe
  10/05/2010 at 01:04

  BGS este o societate privata de “meno”-pa(u)za care nu are ca si client primaria vreunui sector. Cand mai intalniti astfel de cazuri cel mai bine este sa chemati politia si sa le faceti reclmatie de ultraj verbal si agresiune. In spatiul public este “permis” sa desfasori astfel de “manifestari” fara sa cereti acrodul vre-unui bagator de seama (paznic sau fie el BGS frustrat). Nu este tarziu sa faceti reclamatie chiar si acum.

 • Reply
  Liz
  10/05/2010 at 01:09

  Am impresia ca anul trecut, sau acum 2 ani, era vorba ca sunt interzise grupuri mai mari de 3 persoane care desfasoara activitati sportive/de agrement in parcuri.

 • Reply
  Mihai
  10/05/2010 at 10:24

  “de decor” cred ca era pus si creierul lui in acea chestie goala pe care majoritatea o numesc cap!

 • Reply
  Rares
  10/05/2010 at 11:25

  Aia nu aveau ce face,si au zis sa va intrebe pe voi ce si cum.Sobolani!.

 • Reply
  iulian
  10/05/2010 at 14:10

  Experienta a fost foarte interesanta.
  Partea buna: agentii de paza si seful obiectivului au vorbit civilizat si cu respect. Stiu, ar trebuie sa fie conditio sine qua non, nu o chestie de care sa ne minunam dar e un punct de plecare.
  Partea mai putin buna: aprobari peste aprobari – ii voi spune tipic romanesc – cred cu putere ca voi apuca momentul in care lucrurile vor sta altfel

  In orice caz, antrenamentul a continuat :)

 • Reply
  Ronnie
  10/05/2010 at 19:09

  mi se pare cam aiurea ce vi s-a intamplat in conditiile in care Herastrau este impanzit de panouri pe care scrie “este permisa stationarea pe iarba” (limbaj de lemn pentru “poti sta pe iarba”), lucru interzis anii trecuti

  maine-poimaine vor intreba pensionarii daca au aprobare de la parinti sa plimbe nepotii sau copii daca au permis de biciclist :P

 • Reply
  cartim
  10/05/2010 at 20:41

  Eu am patit-o la Mall, m-am dus la Expo de masini si am facut poze si s-a luat un nene ca de ce am facut poze ca interzis .L-am intrebat daca va face gura si la celelanttttte persoane care pozau acolo , aceeasi placa.
  Ca mi-l confisca.Si l-am intrebat daca confisca si telefoanele oamenilor?
  Am concluzionat “Sunteti un simplu paznic nu puteti sa confiscati nimic”. S-a enervat dar nu l-am mai bagat un seama.

 • Reply
  Ariel
  10/05/2010 at 22:49

  @Iulian – corect. a continuat si asta e cel mai important. :)

  @Ronnie – IOR si Herastrau au primari diferiti. :)

 • Reply
  George Hari Popescu
  11/05/2010 at 10:55

  Evident, ar trebui să protestaţi, să folosiţi căile oficiale şi neoficiale pentru a schimba situaţia asta. Veţi face?

 • Reply
  Maria
  11/05/2010 at 16:26

  Ştim bine că gardienii au joburi extraordinar de plictisitoare şi fac aproape orice ca să “spargă monotonia”. Eu le-aş fi cerut la toţi numele şi aş fi spus că fac reclamaţie la Administraţia Parcuri/Lacuri Bucureşti.
  Motivul: încălcarea dreptului de acces necondiţionat la spaţiul public

 • Reply
  Raluca
  11/05/2010 at 17:56

  Pfoa..era in plan sa vin si eu duminica insa ceasul meu a dat fail si nu m-am trezit..ma surpinde foarte tare excesul asta de zel..tbuia sa le spuneti ca ata vreme cat nu deranjati pe nimeni si nimic din parcul respectiv unde e problema lor??
  Parcul este al tuturor atat timp cat se respecta normele de bun simt..eu am vazut asta vara la 8 dimineata unii care faceau yoga si niste practici cel putin ciudate(gen MISA) in centrul Herastraului si nu comenta nimeni..si chiar erau dubiosi.
  Cat despre primar.. iti zic eu ca nu are el habar ce se intampla in parc..cu diplomatie si argumente le inchidem gura..n-au niciun drept sa ia nicio masura atata vreme cat nu faaceti nimic care cotnravine legii, sau regulilor morale!
  Felicitari pt idee btw:)

 • Reply
  iulian
  13/05/2010 at 01:59

  Va multumesc tuturor pentru idei, sugestii si incurajari. E bine sa ne stim drepturile dar e la fel de important sa stim cum le cerem. Inainte de a le arata “armele”, sa credem ca sunt oameni de inteles si lucrurile se rezolva repede si amiabil :)

  ne vedem Duminica, date pe site

 • Reply
  Maria
  13/05/2010 at 13:43

  Comentariu la articolul “nevoi” – în momente ca alea ştii bine ce trebuie să faci. să-ţi iei bicicleta şi să-ncepi să pedalezi. nu până la celălalt capăt al lumii. iei bicla, începi să pedalezi şi tot pedalezi până îţi vine să te întorci “acasă”.

 • Reply
  Ariel
  14/05/2010 at 00:01

  @Maria – merci. am reusit. am trecut peste. totul e ok. e cazul pentru un nou post. :)

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează