Blog in vlog si vicevercea

De ce nu-mi leg bicicleta

De ce nu-mi leg bicicleta

Uneori nu-mi leg bicicleta… De obicei în acele locuri în care nu există un rastel destinat special bicicletelor. Totodată n-o leg în locurile pe care le frecventez.

De ce nu-mi leg bicicleta?

Pentru că mi-a rămas mie în cap, de mult, văzând probabil filmul “The Secret”, că cu cât te chinui mai mult să îți protejezi bicicleta (sau, în fine, orice … în general), cu atât sunt șansele mai mari ca ea să fie furată.

Desigur, nimic dovedit științific … dar mie mi-a rămas chestia asta în cap. Așa că uneori nu o leg, pur și simplu, mizând pe faptul că nu este nimeni atââât de nebun să plece cu ea spontan.

În plus, sincer, îmi place și faptul că am pinionul fix și sunt sigur că un hoț ar fi aruncat de pe ea după primele două pedale. Faza cu pinionul fix este că te obligă să pedalezi, dar orice biciclist știe că după două-trei-patru pedale poți să te oprești din pedalat. Ei bine… dacă ÎNCERCI să te oprești din pedalat, în secunda doi pinionul fix de aruncă peste ghidon de nu te vezi. Și nu glumesc… te rănește, rău.

E ca un cal cu care nu te cunoști.

Iar al treilea “motiv” pentru care uneori nu-mi leg bicicleta este simplul fapt că-mi place, uneori, să am încredere în societatea asta. Îmi place să văd că “se poate”… Îmi place să știu că am lăsat bicicleta neprotejată și a scăpat cu viață.

Vlogul de ieri este despre asta, aici:


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Petra
  09/12/2015 at 12:17

  Este ok sa ai incredere in societate, chiar daca vei fi dezamagit de cele mai multe ori.
  Vorba lui “Chinezu”: “face bine la corazon”

 • Reply
  Dragos
  09/12/2015 at 18:14

  Bine ca partea cu societatea este cel de-al treilea motiv si nu primul. :))

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează