România

Ecoprostie si incalzire mentala

Merg pe bicicleta peste tot. Nu, pana la baie merg pe picioare… nu de alta dar n-am rastel la usa de la baie.

Deci peste tot. Si in Bucuresti mai sunt pe alocuri si benzi din astea galbene printre care ar trebui sa aiba prioritate biciclistii.

Eu cand sunt pe o banda (rar… foarte rar) claxonez cu tupeu orice om care merge pe banda desi are loc si pe langa ea. Uite asa ieri am inceput sa claxonez de la vreo 25 de metri un cuplu care mergea FIX pe banda, desi mai aveam inca 4 metri latime de trotuar lipsit, slava domnului, de banda.

De obicei omul reactioneaza si se da intr-o parte sau se sperie (si in cazul acesta il ocolesc). Astia doi in schimb m-au ignorat. I-am ocolit milimetric si m-am oprit in fata lor.

“Stiti, mergeti fix pe banda de biciclisti…”

Tipa, o pitzipoanca blonda, cretinoida, raspunde foarte “inteligent”: “Asa, si ce propui?”

Ce puteam eu oare sa propun, biciclist fiind?

I-am explicat blondei: “Propun sa mergeti pe partea cealalata a trotuarului…”

Desigur ca au continuat sa mearga pe banda, razandu-mi in fata. Asta-i incalzirea mentala.

Si acuma Ecoprostia… asta are loc la Tuborg Verde Fest.

Dupa juma’ de zi de concerte, nu numai ca oricum nu mai exista iarba pe jos… dar nu mai exista nici macar pamant… La un moment dat calcam pe pahare de bere, pahare de suc, cartoane de beri si alte resturi.

Green Fest? Si unde dracu ati pus ma cosurile alea de gunoi?

Green Fest? Si de ce naiba nu ati pus un rastel de biciclete?

Ecoprostie.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  Marin Vasile
  07/09/2009 at 05:19

  Dude, articolul asta e foarte tare :D. Bravo! Mi-a placut sa il citesc. E funny, scris bine, transmite un mesaj interesant si puternic…

  Oricum, romanii vor fi in continuare nesimtiti. Oricat ai incerca sa ii schimbi…nu poti. Iar companiile astea care organizeaza evenimente green, nu sunt tocmai atat de interesate de ecologie. Ei stiu doar ca actiunile csr acompaniate de mult pr = clienti fericiti, interesati si dispusi sa te aleaga pe tine in locul concurentei.

  Anyway, keep doing a good job around here :P.

 • Reply
  Cristiana
  07/09/2009 at 11:41

  He he. Fix asta am zis si eu de Green fest-ul asta. Totul e sa fie vanzare. Si a fost, mai ales ca mai spre sfarsit nu mai era bere d-aia “ieftina” de 1 jeton, si erai cam obligat sa cotizezi de la 1 jeton jumate la 2. smart marketing. love them.
  Ah, si apropo de piste de biciclete si lipsa reactiei la romani cand ii claxonezi, eu cred ca atunci cand imi voi achizitiona bicicleta voi claxona ce voi claxona, apoi voi lovi unu, doi. Si mai am inca una in gand, asta legat de masinile de pe piste. Imi voi lua post it-uri, sau chiar etichete/stickere si o sa le lipesc fix pe parbriz, cu un mesaj de bine. Tre’ sa se invete sa respecte bicicletele si biciclistii, si regulile.

 • Reply
  Irina
  07/09/2009 at 12:51

  Green e de la culoarea sticlei, nu de la eco :P

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează