Bălării România

Este fosforescent bai! E politie!

Ce-i cu moda asta demodata – sau nu e moda? – de a pune o veste fosforescenta (ca de politist, daca nu chiar de politist) in geamul din spate?

De ce in Bucuresti o masina din 15 are chestia aia aruncata la vedere?

De exemplu azi am vazut un Ford vechi condus de un negru cu aceeasi chestie fosforescenta aruncata langa geamul din spate… Nu, nu sunt rasist… dar negrul acela nu cred eu ca era politist…

Si chiar daca sunt politisti toti cei ce au chestia aia pusa lanaga geamul din spate… se cred mai smecheri? Mai cool? Mai neopriti de politie? Mai cu acces in parcari?

Este fosforescent bai! E politie!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Bogdan
  08/03/2007 at 15:19

  E obligatorie treaba :) alaturi de trusa medicala, triunghiuri si extinctor vesta e un accesoriu obligatoriu. de ce si-o pun in geam [vesta] e o alta discutie :)

 • Reply
  Adrian Cătălin
  08/03/2007 at 15:20

  Eu ştiam că a fost o perioadă în care erai obligat prin lege să ai vestă reflectorizantă, trusă medicală, stingător şi triunghi reflectorizant. Poate de aia e „la modă”.

 • Reply
  Ariel
  08/03/2007 at 15:20

  Nu sunt sofer si nu ma intereseaza chestiile astea… Oki, au nevoie de vesta, dar de ce in geam?

  Si oricum, povestea asta o stiu de cand am venit in Romania … de vreo 10 ani tot vad veste fosforescente in geamul din spate…

 • Reply
  gadjo
  08/03/2007 at 15:52

  1. Nu e obligatorie vesta pe teritoriul Romaniei pentru autoturisme – e optionala.
  2. Cei care si-o pun in geam nu sunt politai, doar ca ei au impresia ca impresioneaza si au anumite favoruri enumerate si mai sus.
  3. S-i le pun in geam, ca sa arate ca au cu toate ca nu e nevoie. , a se avea in vedere si cate un girofar pus la vedere sau NR de inmatriculare terminate in spp mai pj.. care au acelasi rol, cu ajutorul carora reusesc sa impresioneze doar o parte din conationalii nostri care la randul lor fac aceleasi lucruri.

 • Reply
  kleampa
  08/03/2007 at 16:58

  e obligatorie pt masinile de peste 3.5 tone , dar romanii cum sunt ei prosti, au luat acolo sa fie …
  sa vezi cum arata o d’aia intr-un slk …

 • Reply
  Anca
  09/03/2007 at 16:24

  Din cate stiu eu, vesta a devenit obligatorie pt toti soferii. La fel si extinctorul si trusa medicala.La inceput, pe piata nu se gaseau truse medicale acceptate de UE, dar politistii dadeau amenzi si luau puncte fara sa tina cont de asta. Oamenii s-au gandit ca daca isi pun vestele in geam, politistii nu o sa ii mai intrebe si de trusa.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează