România

Eşti patriot?

Eu, unul, chiar nu înţeleg gesturile de patriotism. Mai ales că la fiecare colţ de stradă aud pe cineva zicând: “Ce ţară de rahat!” şi în fiecare clipă oamenii pleacă sau îşi doresc să plece. Ipocrizie? =)

Coadă la ciolan


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  l'enfant
  01/12/2010 at 15:21

  A fi patiot nu preuspune neapărat a face ce ai inclus tu acolo. Așa cum, a avea credință nu înseamnă a fi habotnic. Un simplu exemplu care mi-a venit în minte.

 • Reply
  fanel
  01/12/2010 at 15:23

  Io nu-mi doresc sa plec, in schimb mi-as dori sa plece toti cei care vor sa plece. sa fie ei fericiti si noi lipsiti de lamentarile lor!

  Hai sa ne traiesti fai Romanie si fara ciolan si fara fasole, cu unguri si tigani.

 • Reply
  Andrei
  01/12/2010 at 19:10

  Mă car cu prima ocazie. O să fiu patriot în țara adoptivă :D

  • Reply
   Mihai
   07/12/2010 at 15:19

   Pai de ce? In asta n-ai putut?

 • Reply
  stefania
  04/12/2010 at 21:40

  Lumea nu se înghesuie la paradă din patriotism. E un spectacol ca oricare altul, lumea merge să vadă tancurile, să audă fanfara etc.

  Pe de altă parte, a fi patriot nu înseamnă să fii legat la ochi, să stai în rahat şi să susţii că totul e bine şi frumos în minunata noastră ţară. Poţi să fii patriot şi să recunoşti că unele (multe) lucruri sunt de rahat în ţara ta. Poţi să fii patriot, dar să emigrezi. Dp meu dv, a fi patriot înseamnă să fii mândru de originile şi cultura ţării tale, să le promovezi şi să încerci să faci ceva să fie un pic mai bine în ţara aia, chiar dacă eşti conştient de faptul că e condusă ca naiba şi că e foarte nasol de ea.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează