România

Fapte bune si fapte proaste

Azi, mergand pe strada, am facut doua chestii care se voiau fapte bune … dar care s-au dovedit a fi doar “fapte nebune”.

Prima fapta

Mergeam pe strada cu o parte din echipa 18ani si un taximetrist, stand la trotuar, arunca din masina prin geamul din dreapta un pahar de plastic, de cafea, in fata mea.

M-am dus spre masina si pahar si am inceput sa tip (ca dadea sa plece, inca avand geamul deschis) “Alo, alo, v-a cazut ceva! Asta-i nesimtire!” si alte chestii pe care nu mi le amintesc pentru ca ma super enervasem.

Omul se intoarce calm spre mine si zice: “Nu mi-a cazut, l-am aruncat eu.”. Calmul lui m-a enervat de doua ori mai rau. M-am dus spre geamul lui si JUR CA VOIAM SA-I ARUNC PAHARUL INAPOI PE GEAM doar ca m-am rezumat la a incepe actiunea si a ma opri in timp util dandu-mi seama ca viata mea era in pericol facand un astfel de gest “necuvenit”. Am tipat dupa el ca-i nesimtit si am pus paharul la cosul de gunoi. A plecat mustaciosul nenoroci fara sa-i pese.

A doua fapta

Tot pe strada… cu Patty… o tipa dadea sa-si scoata masina din parcare. Am vazut ca se chinuie si am intrebat prin semne: “Va ajutam?”. A aprobat din cap instant. Am ajutat-o, a scos masina rapid si a plecat facand un semn de multumire. Apoi mi-am dat seama ca tipa se parcase pe trotuar – exact ce urasc eu cel mai mult!

Am facut oare o fapta buna ca am ajutat o nesimtita?

De ce dracu sa facem proiecte precum Let’s do it Romania – care presupune ca voluntari din toata tara ies din case si curata tot jegul… cand o MARE parte a populatiei face acest jeg fara sa-i pese. Nu mai bine tragem de stat sa dea amenzi? Voi va uitat pe jos vreodata prin Bucuresti? E PLIN DE JEG!

Acuma, pe zapada asta mai ales, e plin plin plin de jeg aruncat aiurea, pe mojlocul strazii, peste tot in oras! Sticle de plastic, tampoane, tigari, ambalaje, pahare si bete de cafea! Avem cosuri de gunoi, oameni buni! Va urasc. Va urasc. Va urasc. Data viitoare o sa arunc acel pahar inapoi pe geam. Ca merita!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

9 comentarii

 • Reply
  rhea
  01/02/2010 at 00:00

  si tata a facut o chestie ca cea cu taximetristul. era in trafic la semafor si un nesimtit din fata lui a aruncat un pachet de tigari.tata asa mai nebun cum e el, s-a dat jos din masina, s-a dus la nenea nesimtitu’ si i-a batut in geam, nenea a deschis la care tata foarte calm si dragut “v-a cazut asta pe jos, sunt convins ca nu a fost cu intentie” si i-a dat pachetu’. :)) si nenea a fost la locu’ lui si nu a mai zis nimic.era si culmea sa faca asta. imi e scarba de cei care arunca pe jos. e chiar asa greu sa tii gunoiul in mana pana la primul cos?

 • Reply
  Neamtu'
  01/02/2010 at 13:52

  I-am aruncat unuia punguta cu resturi, inapoi in masina. Pe urma a trebut sa fug, evident, ca scosese nus’ce ranga, levier, ce-s alea… Inca traim in nesimtire, cu toate ca ne laudam ca mergem spre bine.

 • Reply
  Ariel
  01/02/2010 at 14:03

  pai da, de asta imi era si mie frica de fapt. dar data viitoare o sa stau sa-mi iau o ranga. asa macar, cu ranga luata, stiu ca el ajunge la politie.

 • Reply
  Mihai
  01/02/2010 at 17:05

  dude…daca ai chef de rangi…spune-o…Rezolvari se pot gasi si altfel decat daune fizice pentru tine!Degeaba rezolvi o problema TEMPORAR si tu iesi in paguba DEFINITIV.Parerea mea!

 • Reply
  dedelina
  01/02/2010 at 17:38

  vorbiti in van oameni buni..pt ca cei care arunca hartii si alte kkturi pe jos cu siguranta nu citesc bloguri..iar cei care citesc probabil ca nu fac chestii de genul asta…e o lupta grea..dusa de oameni mici si putini..sper sa castigam intr-o zi…poate…

 • Reply
  DoarTampenii
  01/02/2010 at 18:00

  Eu locuiesc intr-un oras mai aparte, de multe ori imi vine sa iau gunoiul si sa-l arunc in masinile lor ( bmw, mercedes, lexus, x5, x6 ), dar cum sa faci un gest atat de necumpatat cand nu se vede absolut nimic, nici macar prin barpriz, dapai prin geamurile laterale sau luneta. :))

 • Reply
  cartim
  03/02/2010 at 01:09

  Nesimtirea e mare dar gesturile noastre cat de mici sunt mai bune decat sa nu facem nimic.
  Acel taximetrist merita sa i se dezumfle roata.

 • Reply
  danc
  04/02/2010 at 18:17

  Fapta buna – tipa blonda frumoasa pe magheru, masina pontiac solstice argintiu, aglomeratie mare, se opreste motorul, claxoane, coboara si incearca sa o impinga, eu pieton ma duc si o ajut, impingem amandoi pina la Maria Rosetti, suna telefonul sotul cred ca nervos…. dupa cum se auzea.

  Pentru nesimtiti – exista aparatul foto si postarea pe Ho cu tata, cu toate ca nu cred ca exista antidot pentru nesimtire…

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează