Bălării

Moral sau nu? – Cadouri reciclate

Moral sau nu? - Cadouri reciclateE moral sau nu să faci cadouri reciclate?

Adică să dai ceva ce tu ai primit la rândul tău … într-un alt context, desigur.

Şi nu, nu mă refer la lucruri folosite… precum cărţi gata-citite sau haine cârpite, ci lucruri primite, pe care nu le-ai folosit niciodată din diverse motive.

Da, ar putea fi cărţi. Sau CD-uri. Sau parfumuri. Sau orice! De orice mărime şi valoare.

Am câştigat recent o geantă de vreo 80 de ron. De tipă. Am făcut-o cadou unei tipe de ziua ei. Ei i-a plăcut la nebunie. Dar cineva care ştie că-i un “cadou reciclat” a zis că nu-i tocmai moral ce fac.

Acum ceva luni am câştigat vreo 4 cărţi. Le-am făcut cadou de Crăciun… nu pe toate aceleaşi persoane, desigur! Le-am filtrat, după interese! Căci eu oricum pe toate 4 le primisem aiurea. Niciuna nu-mi era pe plac!

În fond… vorba aia: gestul contează. Ce contează dacă am dat bani pe acel bun sau l-am primit? Repet, nu-i un bun folosit, cârpit, ci nou-nouţ. Depozitat în casa mea. :)

Deci – moral sau nu?


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

13 comentarii

 • Reply
  Lu
  30/03/2012 at 09:09

  Moral, fara niciun dubiu. As prefera mai degraba sa primesc un cadou “reciclat”, cum spui tu decat o cutie de prajituri sau alte de genul DIY (da, chiar am primit asa ceva si nu am fost prea entuziasmata)

 • Reply
  Mihai Ioan
  30/03/2012 at 10:33

  Nu vad nimic imoral in asta. Practic lasi posibilitatea altei persoane de a folosi ceea ce pentru tine a fost inutil. Argumente ar fi mai multe.

 • Reply
  Cosmin
  30/03/2012 at 10:59

  Inca nu e, dar incet-incet, o sa fie. Producem mult prea multe cacaturi doar ca sa fie.

 • Reply
  oaki
  30/03/2012 at 11:12

  Moral. Eu am facut cadou un Ovidiu cuiva, care nu se mai gaseste reeditat, si era o carte f veche, se vedea pe ea. Dar i-am facut cadou cartea cu un scop, legat de discutiile noastre, si s-a potrivit la fix. A devorat-o in 3 zile.

 • Reply
  Vartolomei Simona
  30/03/2012 at 15:56

  Si eu cred ca e moral. Totusi tu nu le-ai primit cadou (nu a stat cineva sa se gandeasca la tine, sa caute pentru tine si apoi sa-ti daruiasca sperand ca iti va placea), ci ai castigat acele lucruri. Chair si daca ai fi primit in dar un lucru, atat timp cat il daruiesti fara sa lezezi sentimentele persoanei care ti l-a dat , atunci e ok. Tu cum te-ai simti ca dupa ce ai oferit un cadou unui prieten din grup sa vezi apoi ca el l-a dat altcuiva?! Eu cred ca totul tine de context si de persoanele care sunt implicate. Unii se simt prost ca nu ti-a pasat de cadoul lor (neputand sa inteleaga ca, de fapt, ei au gresit nestiind ce ti se potriveste), iar altii vor incerca sa daruiasca ceva mai potrivit data viitoare”.

 • Reply
  Ela
  31/03/2012 at 00:13

  Moral, desigur. Nu-mi amintesc daca am facut asta dar mi se pare absolut in ordine. Ba pacat mi se pare sa tii degeaba lucruri pe care nu le folosesti in loc sa le oferi altora care s-ar bucura de ele.

 • Reply
  Gabriela
  01/04/2012 at 12:56

  Probabil că mulți mai avem reflexul de a păstra lucruri de care nu avem nevoie cu gândul că ne vor trebui la un moment dat. Daaar, nu văd nimic rău în a oferi cadouri reciclate :)

 • Reply
  Radu Pricop
  02/04/2012 at 16:33

  pentru a fi reciclate ar trebui intai scoase din ambalajul original, deci sunt cadouri noi, parerea mea.

 • Reply
  roza
  05/04/2012 at 12:12

  dar din dar se face rai!

 • Reply
  Costin
  02/05/2012 at 14:35

  Mi se pare normal ca atunci cand primesti/castigi ceva ce nu iti place /foloseste sa il oferi cuiva care are mai multa nevoie de acel obiect si care chiar se bucura de el. Am facut si eu asta si nu s-a suparat nimeni.

 • Reply
  Amsterdam
  29/08/2012 at 14:21

  Eu recunosc ca fac asta, uneori. Daca nu am folosit produsul decat pentru a-l pune “bine” cand l-am primit sau mai are intacta eticheta.

 • Reply
  Adrian
  02/12/2012 at 03:06

  In acest caz nu este o problema. La urma urmei nu ai primit CADOU ce ai dat mai departe. In cazul in care primesti cadou de la cineva orice, nu este indicat sa il dai mai departe. Daca se afla, este extraordinar de trist!

 • Reply
  Alina
  06/09/2013 at 13:24

  Cred ca toti am facut asta macar o data. Ceea este frumos este ca atunci cand reciclezi un cadou sa ai siguranta ca persoanei respective ii va placea sau ii va fi de ajutor, doar nu ai vrea sa ajunga in aceeasi situatie? :) merci.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează