Ce mai creez

Nu știu să desenez, dar…

Nu știu să desenez, dar m-am uitat recent la un ‘documentar’ (să zicem) și ideea principală pe care am reținut-o a fost că nu contează dacă desenezi bine sau prost, ci contează dacă privitorul înțelege ce-ai vrut să transmiți.

Altfel zis, nu contează cât de frumos este desenul, căci odată ce și-a transmis mesajul este îndeajuns de frumos. Restul sunt doar detalii.

Pentru curioși, vorbesc despre seria “Abstract” de pe Netflix, primul episod. În fine, și celelalte sunt absolut geniale. Le recomand din suflet.

Și așa tare m-a inspirat treaba asta că am început să țin la mine mereu un carnețel și un pix sau o cariocă. Iau idei mici și încerc să le transmit printr-un desen. Am momentan doar vreo patru desene pe care le-am arătat prietenilor. Unii au schițat un zâmbet, unii au răs oleacă, unii mi-au zis că n-am niciun haz și niciun talent …

… Dar asta contează mai puțin. Nu?

Uite, desenul ăsta-i unul dintre primele. Și primul căruia i-am dat și oleacă de culoare.

Cine a fost în UK știe că în multe locuri nu există un robinet ‘modern’, ci doar așa, ca-n desen, cald + rece, separat. La unul este extrem de caldă apa, la alta extrem de rece.

PROTIP: Dacă trebuie să te speli pe dinți și ai două astfel de robinete în față, atunci când vrei să te clătești, pune în mâini apă rece, apoi apă caldă, apoi iar apă rece (printr-o mișcare rapidă) și te vei simți mai bine decât dacă te vei clăti doar cu una dintre ‘ape’. :)

Nu știu să desenez, dar...

PS: Mai e careva care a început să deseneze? Idei, păreri, sugestii? Momentan îmi place de mor ideea de a transmite ceva cu succes printr-un desen “prost”.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  David Mitran
  09/03/2017 at 23:18

  Mi-aduseși aminte. Mâine mă duc și-mi cumpăr un sketchbook.

  Eu mă inspir din streamurile de pe twitch, la drawing sau creative: https://www.twitch.tv/communities/drawing

  Îți arăt pe FB ce tâmpenii desenez. :D

 • Reply
  Diana Solomon
  10/03/2017 at 11:38

  Atunci treaba asta o să te distreze: https://quickdraw.withgoogle.com/

 • Reply
  verzuliu
  22/03/2017 at 10:01

  Gata, renunt la tot si imi iau baterie cu monocomanda. Iti dai seama? In Romania, Bucuresti, cartierul unde sade primaria lui Negoita, inca mai e un apartament cu baterie pe monocomanda. Serios, nu stiam ca e asa problema. :)
  In ceea ce priveste desenul tau, nu rad dar mi se pare foarte tare si vorbesc serios. Esenta lui, gandul cu care a fost facut, imi transmite.

 • Reply
  Enache Alexandra
  25/03/2017 at 00:41

  Hey, nu fi atat de dur cu tine! Eu cred ca ai facut un desen simplu, chiar foarte dragut. Si da, mesajul se pricepe cu usurinta. Artist la modul ala…nu ne-am nascut toti sa fim. Dar mai mult, sau mai putin, cu totii suntem talentati.

 • Reply
  Când cineva se holbează la tine... - Ariel Constantinof Blog
  18/05/2017 at 13:41

  […] atunci și mai mult timp cu pixul și carnețelul în mână. În același carnețel în care am început să desenez, am început să-mi notez și tot felul de gânduri pe care până atunci mi le notam prin […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează