Interesant

Pământul este suprapopulat? Nu. (documentar interesant)

Pământul este suprapopulat? Nu. (documentar interesant)

Doi copilași și jumătate face, în medie, un cuplu de oameni pe Terra azi. Cât era media în 1960? Apăi era fix dublă!

D-aia bunica mea avea 4 frați iar mama ei avea 11 frați!

Ce s-a întâmplat? Motivele pentru care în doar 50 de ani media de copilași “făuriți” per cuplu s-a înjumătățit sunt multe. Dar, unul dintre cele mai importante motive este educația. Populația este tot mai educată. Metodele contraceptive tot mai bune și mai ușor de folosit. Și tot așa.

Ce se va întâmpla cu Terra în următorii ani având în vedere că populația lumii crește într-un ritm alert? Ei bine, ne vom adapta – asta-i subînțeles. Dar vestea bună este că ritmul alert n-o să dureze prea mult. Populația lumii este tot mai bătrână și, de fapt, se pare că numărul total de oameni va începe, curând, să scadă.

Totul este explicat excelent în videoul documentar de mai jos. Are subtitrări în engleză. Vi-l foarte-foarte recomand. Pământul este suprapopulat? Se pare că nu.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  Razvan
  24/02/2014 at 01:46

  I was so british…

 • Reply
  George
  29/03/2014 at 01:46

  Deci omu ne spune sa stam linistiti, ca suprapopularea nu este o problema pentru ca in 86 DE ANI populatia planetei va creste DOAR cu 4 MILIARDE?? Adica cu mai mult de jumatate decat suntem acum. Si atunci cand vom ajunge 11 miliarde, adica prin 2100, varful graficului se va aplatiza.. Deci vom fi in continuare 11 miliarde de guri de hranit. Cu o planeta cu 100 de ani mai batrana si mai secata de resurse si mai poluata.
  Si ne asigura el de asta doar din niste date oficiale si niste statistici din niste tari cel putin dubioase. Yeah, right. Ma simt mult mai linistit.

 • Reply
  În România se nasc anual 25 de mii de copii din minore | Ariel Constantinof Blog
  29/04/2014 at 23:08

  […] 2. Oamenii n-au chef să facă mai mult de 1-2 copilași. Uite aici un documentar genial pe tema asta. […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează