Web

Rolul like-urilor?

Care-i domnule rolul Like-urilor?

Eu unul cred că noi, oamenii cu cont pe Facebook, avem o obsesie aproape incontrolabilă care ne face să apăsăm butonul de like oriunde-l vedem şi ori de câte ori îl vedem.

Apropos, ai văzut că am şi eu buton de like sub fiecare articol?

Deşi like-ul ar trebui să fie apăsat doar atunci când conţinutul este plăcut sau pe placul cititorului, am ajuns să cred că funcţia like-ului este aceea de a arăta că ai trecut pe acolo şi ai citit.

În foarte puţine cazuri ajungem să nu apăsăm butonul like după ce citim ceva … şi asta pentru că chiar nu ne-a plăcut ce am citit.

Dar în rest îl apăsăm în ideea de a arăta lumii că “Bre, eu am fost aici, am citit, acum am plecat.”.

Mă înşel?


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Makavelis
  14/12/2010 at 03:39

  chiar ieri vedeam pe monden.info o reprezentatie a Innei din Spania, de la premiile “Los 40 Principales”. Nu mi-a placut cum a prestat muierea, insa e de apreciat ca a ajuns acolo (stiu ce inseamna los 40 principales in spania – mult!!). No, si ma gandeam: dau sau nu dau like?

 • Reply
  vlad
  14/12/2010 at 09:31

  Uite, eu nu dau decat foarte rar Like, dintr-un motiv foarte simplu, care are ca urmari doua consecinte.
  Motivul este ca acel ceva caruia ii dau like trebuie sa ma “miste” in vreun fel. Ori sa fie ceva foarte emotionant, ori extrem de amuzant.
  Despre consecinte pot spune de fapt ce consecinte NU are. O data ca oamenii sunt identificati prin ceea ce dau like – cum ar fi sa dai like unui filmulet de genul “copii handicapati tortureaza o pisica in scara blocului”? In al doilea rand, sa imi umpli fereastra de like-uri pentru tot felul de prostii te face, in ochii mei, o persoana superficiala ;-)

 • Reply
  Ariel
  14/12/2010 at 13:52

  Nici unul din voi nu s-a obosit să dea like, deşi aţi comentat! :)

  @Makavelis – Eu unul aş fi dat like la vederea butonului. Pentru că apreciam ce vedeam. Precum am zis şi în articol – n-aş fi dat în condiţiile în care ceea ce vedeam era chiar oribil/îmi displăcea/etc. :)

  @Vlad – Asta cu asocierea imaginii tale e foarte reală. Şi eu ajung să citesc nişte chestii dubioase rău şi văd că am prieteni care dau like şi încep să-mi pun întrebări despre acei oameni…

  Dar uneori ajunge în locuri în care informaţia primită nu-i nici negativă dar nici pozitivă… e doar informaţie… şi acolo simt nevoia să dau like tocmai pentru a arăta umanităţii că am trecut pe acolo. :)

 • Reply
  Anna
  14/12/2010 at 14:13

  eu dau like doar cand intr-adevar imi place ceva :)) nu m-am gandit niciodata sa apas butonul like doar ptr a arata ca am trecut si eu pe acolo :-??

 • Reply
  Ronnie
  14/12/2010 at 14:57

  ma gasesc in mai multe situatii: comentez si nu dau Like, dau Like si nu comentez, dau Like si comentez si de cele mai multe ori nu fac nimic :D in rest, rar dau Like-uri la articole, indiferent de unde sunt scrise, mai mult la poze si discutii si alea pe FB

  pe bloguri lumea sa fie multumita ca ii fac vuzualizare si, uneori, comentez ;)

 • Reply
  Mihai
  14/12/2010 at 15:30

  Deloc! Tocmai de aia nu am pus buton de like ci doar de share la mine.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează