Bălării

Sa colectam selectiv

Colectare selectiva

Eu as colecta selectiv daca nu mi-ar fi sila sa merg cu 30 de tone de gunoi in 4 pungi diferite doua statii de tramvai pana la primele tomberoane de colectare selectiva.

Si oricum… degeaba as face drumul pentru ca masina care ia gunoiul (de la firma aia albastra, ca nu mai e Rosal-ul) baga gunoiul in acelasi loc – chit ca-i din tomberonul de sticla, chit ca-i din tomberonul de plastic sau hartie – toate gramada caci tot la groapa de gunoi ajung. Degeaba colectam noi selectiv daca astia n-au si masini pe culori. :)

In alta ordine de idei azi i-am dat domnului Onţanu (vasazica primarul sectorului in care locuiesc) un e-mail sa-mi amplaseze si mie niste tomberoane din astea colorate pe langa mine, ca n-am. Pe Sos. Pantelimon ele nu exista. Pur si simplu nu exista. :)

Ma gandesc ca ar fi o idee misto sa implementez la mine pe bloc un sistem de colectare. Macar pe scara mea. Sa-mi conving apoi vecinii sa puna gunoiul in 3 pungi diferite… si apoi sa-i zic tipului care se ocupa de igiena blocului ca daca ia plasticul si-l duce in X loc isi ia bani, daca ia metalul si-l duce in Y loc isi ia alti bani … si toata lumea o sa fie fericita.

Astept sa vad daca-mi va raspunde nenea Ontanu. Iar diseara incep sa lucrez la programul de colectare selectiva de pe scara blocului meu. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

7 comentarii

 • Reply
  Napster
  01/03/2010 at 14:34

  Poti sa pui tu in 10 pungi mai mici ca la groapa tot amestecate ajung. E o risipa de bani si de timp sa te apuci sa selectezi gunoiul intr-o tara in care totul se face de fatada. Adevarul e ca noi nu avem loc in actualele gropi de gunoi. Nu ne mai punem problema sa construim un mega-centru de reciclare cu 3 zone separate de sortare.
  Care este finalitatea planului tau? De ce ai nevoie de tomberoare separate, de ce iti bati capul sa pui 3 cosuri de gunoi in casa si sa le explici vecinilor sa faca la fel. Cand te intreaba un vecin de ce pune el sticla la sticla daca nea Ion gunoierul le arunca pe toate in aceasi masina si in aceasi groapa?

 • Reply
  Ariel
  01/03/2010 at 14:47

  pai tocmai asta am zis. gunoiul strans de pe scara mea sa-l ia tipul de serviciu – care-i un sarac, vai de capul lui. sunt sigur ca el s-ar cara cu un sac de metal o data la 2 saptamani pentru 5 lei.

 • Reply
  denisa
  01/03/2010 at 20:38

  eu colectez selectiv si.l si duc fiecare la locul lui, dar am inteles ca totul se varsa in aceeasi masina si apoi in aceeasi groapa. nu inteleg de ce au pus tomberoane de selectiv daca pana la urma colectarea se face tot la gramada?

 • Reply
  Mihai
  04/03/2010 at 10:59

  @denisa: pentru ca nu exista finalizare in proiectele demarate de a noastra conducere?

 • Reply
  burcea
  07/11/2014 at 14:36

  Pentru colectarea selectiva a deseurilor nu este nevoie de dispozitive scumpe sau greu de procurat. La scoala noastra se folosesc la fiecare etaj cate 3 seturi de recipiente din plastic pentru colectare, ocupa putin spatiu si arata bine

 • Reply
  andreea ghenea
  03/01/2016 at 16:48

  Felicitari pentru articol si pentru initiativa. Un astfel de program pentru colectare selectiva utilizam si noi in cadrul blocului nostru. Avem instalate la parter 2 seturi de cosuri gunoi mai mari pentru colectare selectiva.
  Modelul este acesta: http://www.cosuri-pubele.ro/cosuri-de-gunoi-selective-60l.html
  De golirea acestora se ocupa zilnic femeia de serviciu, iar sumele incasate pentru deseuri raman la ea. Noi suntem multumiti, mai ales datorita reducerii volumului de deseuri colectat de firma de salubrizare.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează