Bălării

Social media won’t be social media anymore…

Eu mai mult de 10 ore pe zi sunt conectat la reţele sociale. Sunt unul din oamenii activi (sau mai bine zis “foarte activi”) pe Facebook, Twitter, bloguri şi tot aşa. Atât de activ că social media de fapt îmi consumă o parte foarte-foarte mare din timp.

Eu lucrez prin social media, îmi promovez “produsele” (în cazul acesta evenimentele, scrierile şi tot felul de alte creaţii), dar totodată sunt obsedat de social media. Prin Twitter aflu instant cele mai noi ştiri. De acolo am aflat la 2 noaptea de moartea lui Michael Jackson şi am fost unul dintre primii care a scris pe un blog românesc despre asta. De acolo am aflat despre Haiti. De acolo am aflat despre avionul polonez care a picat. De acolo aflu tot… până şi faptul că cineva din echipa amdoar18ani.ro nu o să ajungă la întâlnire sau că în Verde Cafe (locul în care ne ţinem şedinţele sunt sau nu locuri libere).

Prin Facebook aflu tot ce vreau şi nu vreau: despărţiri, combinări, poze de la evenimente, evenimente noi…

Sunt obsedat de social media. Dar problema este că social media nu va mai fi social media în curând. Ceea ce vedem acuma se va rezuma la angajaţi care vor sta în social media şi vor fi plătiţi să comunice cu cine apucă. Asta se întâmplă deja la o scară mică în Românica noastră dar se va ajunge la un procent prea mare de oameni plătiţi care vor sta pe reţelele sociale.

Ce se va întâmpla când 30% din oamenii peste care dai în social media mioritică o să fie angajaţi? Atunci discounturile şi cadourile nu vor mai exista pentru că nu vor mai fi benefice. Deci… ce urmează?

Cât va mai domina Facebook? Cât va mai domina Twitter? Şi când ne vom sparge iar în mini-reţele sociale precum bikewalk.ning.com?

Şi am ajuns să scriu asta pentru că mi-am dat seama că îmi pierd foooarte mult timp cu social media… şi totodată că tot mai des ajung să vorbesc cu oameni angajaţi, oameni cărora nu le prea pasă de mine, ci de salariul lor. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

7 comentarii

 • Reply
  Ronnie
  13/04/2010 at 02:53

  se angajeaza ca sa socializezi pe facebook? unde? :)

 • Reply
  Mihai
  13/04/2010 at 09:43

  Nu neaparat ca sa socializezi pe facebook ci ca sa fii prezent peste tot unde se dau clickuri si se discuta. Ideea ce ca oamenii care fac asta au anumite targeturi de indeplinit si ,la fel cum zice Ariel, deja nu le mai pasa de persoana cu care “socializeaza” ci deja isi calculeaza ce comision si-ar scoate daca te-ar convinge sa vii la ei.

 • Reply
  Ariel
  13/04/2010 at 16:28

  @Ronnie – şi tu zici că lucrez în online? :)

 • Reply
  Jalane
  13/04/2010 at 16:40

  Eu nu prea inteleg despre ce oameni angajati vorbesti. Eu am in Facebook numai prieteni, cunostinte, fosti sau actuali colegi de scoala sau de facultate. Sunt pagini personale. Pentru asta este facut Facebookul in opinia mea. Eu nu dau add oamenilor pe care nu ii cunosc personal. Nu promovez nimic si nici nu pun botul daca cineva promoveaza ceva (ceea ce nu se prea intampla din motivele enuntate mai sus). De aceea descurajez pe oricine da add unor persoane pe care nu le cunoaste. Daca ai avea numai prieteni in facebook, nu cred ca ai da de oameni angajati. N-am prea inteles ce sunt anyway…

 • Reply
  Ronnie
  13/04/2010 at 21:07

  @Ariel – nu am inteles cine sunt oamenii angajati, nu m-am referit la tine :P dar daca stai 10 ore … lucrezi mai mult decat mine ;)

 • Reply
  Ariel
  13/04/2010 at 22:50

  Eu vorbeam serios zicand ca sunt oameni angajati care stau pe retele sociale. :) Si tocmai de aia am dubii in privinta viitorului retelelor sociale “mari” precum Facebook si Twitter. :)

  Dar @Jalane’s got a point. Da add doar la prieteni. Diferenta e ca eu aflu de 100 de evenimente si 100 de stiri cand ea abia afla de 2. :)

 • Reply
  Ronnie
  14/04/2010 at 22:57

  depinde pana la urma de natura stirilor, nu toate sunt relevante … cat despre evenimente, gen concerte, aflu de multe dar nu apuc sa ajung

  p.s. maine inclusiv puteti trimite mailuri daca vreti biciclete in metrou http://www.cyberculture.ro/blog/2010/03/19/biciclete-la-metrou-cum-vad-eu-situatia-si-bannere-pentru-promovarea-dezbaterii-publice/

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează