Bălării

Sunt bucurestean, ce ma fac?

Okei, sunt bucurestean… inca liceean… dar “Cand ma fac mare vreau sa ma fac …”. Ce vreau sa ma fac? Adica, serios, ce as putea sa ma fac in Bucuresti? Musafiri sunt destui…

Unii oameni din provincie viseaza sa ajunga in Bucuresti sa-si gaseasca un job “klumea” si tot asa… dar eu, eu care sunt in Bucuresti, ce job sa-mi gasesc? Job cu ghilimele, desigur. Ce fac bucurestenii in Bucuresti? Aici la noi, in capitala noastra, avem de la gunoieri la grafferi si de la senatori la cerşetori. Avem di toati … eu unde sa ma mai bag?

Si totusi, daca esti mai nou prin Bucuresti, ce te faci? Ce e la moda sa faci in Bucuresti inafara de a te plimba si a te lauda cu noua ta camera foto care cantareste 2 kile juma’? Dar asta e de tinerei.

Cei care depasesc tineretea si se respecta ar trebui sa vorbeasca asa:

– Salut, ma numesc Radu si sunt Pi-aR la [aici nume frumos].
– Ah, da? Salut. Dar de ce Pi-aR si nu Râ-Pâ?

*Unde Râ-Pâ se traduce cu “relatii cu publicul”.

Pai … ala e Pi-aR, ala e fotograf, ala e taximetrist…

Alte hobby-uri si alte meserii nu aveti?

De exemplu… Bucurestiul are nevoie mare de hingheri. Sau de fapt… doar de oameni care sa ia intr-un fel sau altul cainii de pe strazi si sa faca ce scrie pe tablita verde de mai jos…

Pastrati curatenia

sau de fapt nu… Nu e nevoie de hingheri. E nevoie de oameni care sa hraneasca pasarelele ratacite prin Bucuresti. Hai sa hranim pasarele cu paine si Bucurestiul cu gainaţ.

Hranind pasarelele

De fapt … inca nu mi-am dat seama ce sa ma fac cand ma fac mare. Bloggerul de Bucuresti din mine e plictisit…


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  deea
  19/02/2008 at 23:24

  clar :))
  te-a pus Gansari pe ganduri azi?
  inca mai ai timp sa descoperi “ce vrei sa te faci cand vei fii mare”… si… chiar vrei sa ramai in bucuresti? eu mi-am pus problema daca o sa ma mut din tara sau nu. dar e o decizie grea… situatiile astea conflictuale :))

 • Reply
  Greeras
  19/02/2008 at 23:25

  cred ca Bucuresti are nevoie de mai multi oameni si de mai putine corpuri

 • Reply
  Alin
  20/02/2008 at 03:13

  1. Da…job-urile in comunicare (PR, Advertising) sunt la moda, dar sa nu ai impresia ca in cadrul lor esti mai putin sclav.
  2. In legatura cu prietenul ala al tau cu PR-ul – intreaba-l ce face mai precis, ca intr-o agentie exista si maturatori (care pot spune “lucrez in agentia [aici nume frumos]”)
  3. PR si nu RP pentru ca de obicei, romanul comun se gandeste la vanzare bilete ratb atunci cand aude “Relatii Publice”(sau cel putin asa se gandea inainte), motiv din care s-a consacrat termenul englezesc. Plus ca limba romana este limitata in ceea ce priveste cuvintele din domeniul asta. Spre exemplu, am spus “advertising” pentru ca in realitate limba romana nu face diferenta intre advertising si publicity (doua arii diferite ale comunicarii).
  4. Nimeni nu stie de la bun inceput ce vrea. Exista oameni ingusti care cred ca stiu. Chestiile astea se descopera pe parcurs.

 • Reply
  Alexa
  20/02/2008 at 14:14

  RP = “relatii publice”. Nu e totuna cu “relatii cu publicul”.

 • Reply
  Sabrina
  20/02/2008 at 21:32

  Foarte putini isi dau seama ce vor sa faca pana ajung la vreo 30 de ani.
  Pericolul nu este sa afli tarziu. Pericolul este sa te opresti din cautari prea devreme, atunci cand ajungi la varsta la care ‘ceilalti’ considera ca ar tb sa stii(dp liceu, dp facultate, etc). Fiecare in timpul sau :)

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează