Bălării România

tot cu trenul, ca-i dus-intors

cam asa a decurs ziua de ieri pentru mine:

ora 14:22 (ieri) – la mc langa gara – o cafea.

ora 15:05 – in tren – statia “nicolina” (ala-i tot iasi, nu?). prima baba. ea, geanta ei, o punga mica si o cusca gigantica probabil de catel. i-am pus eu cusca sus. acum totul e tacere. doar eu si ea intr-un compartiment de 5.

ora 15:53 – baba sforaie puternic. a citit pana acum o carte in franceza. am intrebat-o “cititi in franceza?” cand am vazut coperta si mi-a raspuns extrem de timid “da”. am mancat prima tartina (unde “tartina” ia valoare de “senviş”) si am mai citit un capitol din carte. suntemincasinguri.

ora 16:13 – vaslui. o tipa de 40 de ani a mai venit la noi in compartiment. un orb a fost urcat in compartimentul din spate. numara tare pe coridor usile compartimentelor. circula singur. inca tipa “pa!” la cei ce l-au condus. tocmai a aparut si primul vanzator ambulant.

ora 16:28 – citesc dar mi se misca randurile prin carte aiurea. cred ca adorm. vanzatorul ambulant a lasat usa compartimentului deschisa. prostul!

ora 17:31 – am dormit pana acuma. a mai aparut o tipa in compartiment. a ramas un scaun liber.

ora 18:58 – am dormit stramb. ma doare gatul. pe scaunul gol a aparut un tip cu tricou mov cu paiete (kinda’ gay i’d say) care sta si se uita la un film la laptop.

ora 19:01 – imi scot castile din urechi, imi indrept gatul si realizez ca in compartiment este o liniste dureroasa. baba citeste cartea in franceza, cele 2 tipe fac sudoku si altele iar tipul in continuare se uita la film. imi fac curaj si ii deranjez pe toti iesind din compartiment.

ora 19:01 – e coada la buda.

ora 19:03 – era orbul in buda… a stat pe intuneric. am intrat eu dupa el. a nimerit closetul. orbii mi se par fascinanti.

ora 21:58 – trenul ajunge in bucuresti. cobor. imbulzeala ca la piata. parca pleca trenul cu aia care n-apucau sa coboare.

doua chestii mari si late ma framanta din totalitatea lucrurilor pe care le vad pe geam de cand merg cu trenul.

UNU. trec pe langa sate/orase/triburi de tigani care au PALATE incredibil de mari si incredibil de colorate. au sate doar cu palate. saltele lor. satele lor in mijlocul nimanui cu carutele lor.

DOI. plasticul, gunoiul, jegol. pe vremea comunismului oare era atata plastic aruncat pe campii? este mizerabil. ceva chiar trebuie facut.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    AndreeaR.
    02/03/2009 at 21:59

    sunt de acord cu tine in privinta gunoaielor.si vroiam sa`ti spun ca ai un stil de a povesti foarte amuzant.

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează