Bălării

Trotuarul e pentru oameni, idioato!

Bai, ma enerveaza oamenii care-si lasa masinile pe trotuar si nu mai ai loc de trecere. Cred ca o data la 3 zile prind o proasta care-si lasa masina pe trotuar facand slalom printre trecatori si ii zic: “Stii, aici e trotuar!”. … Si ea-mi zice: “Asa, si?”.

Pai esti idioata.

Si bine, nu-i vorba doar de femei, desigur… sunt zeci de mii de barbati care fac acelasi lucru (au avut femeile de unde invata).

Nu exista lege care sa interzica chestia asta? M-am saturat sa nu am pe unde sa trec. Ce dracului e cu voi oameni buni? Daca iti cumperi masina si alegi sa circuli confortabil, tot atunci alegi sa ai responsabilitatea de a-ti gasi loc de parcare … fara sa-mi zici mie, pieton fiind: “Pai statul nu face locuri de parcare.”

O sa ajungem la balamuc. Si la final… 5 motive pentru care merită să circuli DOAR pe bicicletă.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

8 comentarii

 • Reply
  oanavio
  24/09/2009 at 22:02

  Atata timp cat portiunea respectiva de trotuar nu reprezinta loc de parcare interzisa, oricine are dreptul sa isi lase masina.
  In mod normal, insa, trebuie lasata distanta de 3m (daca imi amintesc eu bine) pentru ca pietonii sa se desfasoare in voie in segmentul respectiv. Regula asta nu este, totusi, respectata. De fapt, putine sunt regulile de circulatie de care se tine seama cu adevarat.
  In Bucuresti e crima si pedeapsa cu locurile de parcare in multe zone, din ce am apucat eu sa vad. In Craiova, insa, au facut mai multe spatii special destinate.
  Nu e vina soferilor ca nu sunt locuri de parcare, insa e gresit faptul ca majoritatea prefera sa isi lase masina astfel incat sa incurce circulatia celorlalti, doar pentru a cobori din masina si a ajunge din 4-5 pasi la destinatie. Eu prefer sa imi las masina ceva mai departe, dar sa stiu ca e totul in regula.

 • Reply
  raducu
  24/09/2009 at 23:36

  lege exista, dar nu exista militie s-o aplice. conform codului rutier nu ai voie sa parchezi masina pe trotuar daca nu ramane un spatiu de cel putin 1 metru pentru trecerea pietonilor. ah, inca ceva. regula se aplica NUMAI in locurile in care acest lucru este semnalizat prin indicatoare :P

 • Reply
  komatoze
  24/09/2009 at 23:46

  eu la un moment dat ma gandeam ca de fiecare data cand vad o masina pe trotuar care imi blocheaza trecerea, sa-mi continuu drumul in linie dreapta, calcand pur si simplu pe masina, parbriz, tropaind. si cred ca am s-o fac curand. si daca-mi zice cineva ceva, o sa spun si eu: “asa, si? sue me!”

 • Reply
  dyde
  25/09/2009 at 00:40

  Atunci ne trebuie mai multe indicatoare…

 • Reply
  biaa
  25/09/2009 at 16:46

  Te agiţi degeaba. Trăieşti in Romania.

 • Reply
  stelistul07
  26/09/2009 at 03:21

  scoti cheia si o dai odata pe masina, ca sa se invete minte cretina/ cretinul respectiv.

 • Reply
  raducu
  26/09/2009 at 21:09

  1 metru, futu-i. 1 metru…

 • Reply
  HMM
  27/09/2009 at 09:47

  Cica ai voie sa parchezi pe trotuar daca lasi 1 metru pentru accesul pietonului.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează