Filme

Un pas în urma serafimilor – film bun românesc

Un pas în urma serafimilor - film bun românesc

Am fost aseară la cinema Europa, pe calea Moșilor, pentru o experiență 100% autentică și am văzut “Un pas în urma serafimilor”, un film de două ore și ceva. Bun. Doamne-ajută. Chiar bun. Făcut bine, jucat bine, poveste bună – probabil unul dintre puținele filme românești despre care, per total, nu vom auzi de rău – mai puțin din partea bisericii care cu siguranță va avea ceva de comentat. :)

Cât despre cinematograful Europa, e chiar fain: dai 10 lei și trăiești experiența cinematografului de acum 100 de ani. În sală sunt doar alți 2-3-4 oameni maxim. E praf de te sufoci. Pe ecran rezoluția-i 240p (ca pe YouTube) – de exemplu, aseară genericul nu putea fi citit, era prea pixelat – iar boxele din sală sunt lipsă, parcă se aude tot filmul la un laptop îndepărtat. Nu mă plâng, ci vorbesc serios: e o întreagă experiență.

Sunt curios dacă și ce fel de impact o să aibă filmul asta. Și nu, nu e “prea lung”, e fix cât trebuie.

Acum o săptămână am văzut “Breaking News” – o altă productie românească – dar puse în balanță cele două filme… “Un pas în urma serafimilor” e de nota nouă, iar “Breaking News” e un exercițiu pentru oamenii din spate, i-aș da un cinci. Produs fain, dar, meh. Cu actori faini. Dar …


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează