Bălării

Voluntariatul si oamenii care castiga de pe urma voluntarilor

Nu ma deranjeaza sa fiu voluntar, chiar imi place… ma face sa ma simt bine ca pot face ceva bun si frumos, si ca pot ajuta.

Totusi… acest voluntariat are o regula de aur. DE AUR AM ZIS!

Frate, eu, sclavul de mine, cel ce ar putea fi voluntar si ar putea face ceva, o s-o fac NUMAI SI NUMAI DACA VREAU EU. Si asta pentru ca este dreptul meu sa aleg sa fiu sau nu voluntar, sa ma implic sau nu in anumite proiecte. Eu in sinea mea, ca si voi in sinea voastra, sunt o valoare. Sunt aur pur.

Pot sa curat un cimitir ca voluntar sau pot sa dau fluturase pe strada la 45 de grade ca voluntar. Diferenta e una destul de mare – dar depinde despre ce cimitir e vorba, ce reprezinta el pentru mine, si despre ce fulturase este vorba.

Nu suport, pur si simplu nu suport, sa mi se ceara mie, aurului, instrumentului, fructului, sa fac ceva – asa cum i se cere unui sclav. Nu sunt un sclav. Un voluntar sau un posibil voluntar nu este un sclav.

Mi se pare de super prost-gust sa vii sa-mi ceri sa fiu voluntar… sau sa-mi zici ca-s “naspa” ca nu sunt voluntar. Eu decid daca vreau sau nu sa ma OFER voluntar.

MENTALITATEA ASTA E PRAF!

PS: Nu vreau sa aud chestii de genul: “Esti un arogant, te consideri aur!”. Scuza-ma dar… tu esti un prost daca nu te consideri aur. Esti aur. Asa ca manelistii, esti o valoare imensa. Omul este mai presus decat orice. De ce oamenii ar lua sclavi oameni, si nu pisici? Exact… Deci, deschide ochii si cauta aurul din tine. Poate te prinzi apoi de ce unii se folosesc de tine.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

7 comentarii

 • Reply
  Viki
  02/11/2008 at 04:45

  Bine spus. Sunt absolut de acord cu tine.

 • Reply
  Ruxandra
  02/11/2008 at 16:14

  ai dreptate. asa este

 • Reply
  andrey91
  02/11/2008 at 16:20

  o fapta buna nu strica niciodata

 • Reply
  otto
  02/11/2008 at 20:28

  In mentalitatea noastra nu e foarte bine definit ce vrea sa insemne termenul asta. Poti sa fii voluntar pentru ca da bine intr-un cv ca ai participat la u stiu ce dracu prin care ajutai gandacii de bucatarie, dar sa fii obligat/sa ti se impuna e cam nasol si cred ca ii puneam ceva in cap aluia care imi zicea .. sau ii ziceam sa o ia pe ma-sa de mana si sa ajute ei pe cine vor ..

 • Reply
  ash
  03/11/2008 at 01:52

  eu sunt obligata de la facultate sa fac voluntariat. e absurd sa zici “e obligatoriu sa faci voluntariat”. se presupune ca voluntariatul il faci din propria initiativa, pentru ca asa vrei si pentru ca vrei sa ajuti -altfel nu are nici un sens…

 • Reply
  Mircea Blogovenia
  03/11/2008 at 13:58

  La CV da bine daca ai avut un contract de voluntariat:D

 • Reply
  oana
  04/11/2008 at 09:32

  am fost voluntara 2 ani de zile (mai sunt si acum, uneori). dupa 2 ani am fost angajata in acel ONG in care am facut voluntariat. am invatat multe. si da, da bine in cv un contract de voluntariat sau o scrisoare de la “sef”.
  o zi buna

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează