Biciclete

4 biciclete oferite-n dar!

A fost cumplit (concursul). De două ore citesc sute de comentarii despre soluții pentru a promova pedalatul!

Niciodată nu mi-am imaginat că voi citi atâtea idei, într-un timp atât de scurt. Și toate să aibă scopul acesta comun și frumos.

Am de dat, din păcate, doar patru biciclete. Deși, din cele aproape două sute de comentarii, cel puțin 130 erau de premiat.

Unele idei sunt foarte-foarte-foarte “reciclate”, dar asta nu înseamnă că nu-s viabile. Înseamnă că noi, cetățenii, avem nevoi… ce momentan nu ne sunt deloc satisfăcute. Zeci de comentarii cer rasteluri – la școli, la spitale, în centru, în subteran, în subsolul blocului (bună ideea asta!).

Zeci de comentarii promovează folosirea aplicațiilor pentru smartphone-uri pentru a “strânge” comunitatea de bicicliști. (eu fac parte din mica comunitate Haicubicla și e motivațional!)

Zeci de comentarii spun că soluția este EXEMPLUL PERSONAL. Zeci de oameni au povestit cum sunt ei un exemplu. Și fiecare din ei merită câte 3 biciclete, pe puțin!

Zeci de comentarii cer lecții de rutieră în școli și dușuri în multinaționale. Sau ore de sport pe bicicletă. Sau prime pentru angajații sau profesorii care pedalează.

Sunt comentarii și soluții frumoase, dar pe alocuri oleacă utopice pentru perioada asta.

Am căutat soluții pentru stimularea circulației cu bicicleta. Am căutat soluții pentru această “fază imediată” a promovării bicicletei. Pentru că aici suntem. N-avem mai nimic… în afară de dorință. Și un procent scăzut de bicicliști într-un oraș suprasaturat de mașini (în București există 2 milioane de mașini la o populație de 2 milioane!).

N-am căutat infrastructură deși au apărut multe idei drăguțe.

Am premiat, cu greu, patru comentarii. Foarte diferite.

O să pun, în ordine aleatorie, numele câștigătorului și motivul pentru care consider că merită o bicicletă + un link spre comentariul său original.

1. Andrei Străchinaru (link spre comentariu)

– pentru că oferă o soluție simplă, care merită un site lansat urgent! :) vă rog, oameni buni, intrați în legătură cu el și hai să punem ideea pe picioare!

2. Hornet Marian (link spre comentariu)

– o idee pe care n-a mai adus-o nimeni în discuție în acest concurs – foarte-foarte potrivită pentru liceenii și studenții care vor să facă un ban în plus pedalând.

3. Florin Ghindă (link spre comentariu)

– pentru că, Florin, mi-a plăcut ideea de “razie” în licee. mai mulți au vorbit despre recompense, dar ideea ta mi se pare mai completă. VREAU și-ți CER să facem o razie de test, împreună, și ulterior să dam, gratuit, ideea ta unei companii dispusă să investească în asta. ce zici?

4. M. (link spre comentariu)

– deși am cerut câteva paragrafe și M. mi-a scris o jumătate de carte, am găsit niște idei noi în comentariu. mulți au cerut aplicații de telefoane mobile, dar nimeni n-a adus vorba despre o aplicație pentru “bicicliștii care-s în impas” – adică cei care fac o pană, au un accident, li se fură bicla – un fel de “comunitate care ți-ar sări în ajutor INSTANT, pe teren”. îmi place. totodată ideea cu infografice făcute fain mi se pare o idee super-simplă, dar super bună. mulți oameni nu cunosc adevărata viteză medie a bicicletelor din București (sau alte orașe aglomerate) care-i adesea, în mare parte a zilei, mai mare ca viteza medie a mașinilor! :)

Voi patru, dragilor, aveți fiecare câte o bicicletă roșie. Vă aștept la BikeFest s-o ridicați – dacă nu puteți, vă rog să mă contactați la numărul de telefon afișat aici.

Vă mulțumesc tuturor pentru participare. Ați fost mulți și frumoși. Și ați generat idei pentru un secol!

Mulțumesc Bicicleta Roșie pentru această oportunitate superbă! :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Ofer biciclete pentru solutii bune!
  14/09/2013 at 01:39

  […] Am anunțat cei 4 câștigători aici! […]

 • Reply
  Alex
  15/09/2013 at 01:28

  Super idee! Super concurs. Felicitari castigatorilor :)

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează