Bălării

Acum cinci ani de zile eram exmatriculat şi mă sunau toţi jurnaliştii din România

v
Acum 5 ani de zile presa nu era pe moarte.

Acum 5 ani de zile presa nu era aşa slabă.

Acum 5 ani de zile eram clasa a 9-a. Până pe 18 aprilie (2007) când am fost dat afară pe motiv “de blog”.

Acum 5 ani de zile numele-mi apărea prin presă. Eram o “victimă”. Subiectul mi-a fost totuşi “eclipsat” de nea’ Băsescu, care în aceaşi zi din 2007 a făcut nu-ştiu-ce mare chestie.

Acum 5 ani de zile eram în maşină, cu mama, şi ea ţipa la mine să nu mai răspund la jurnalişti. Mă sunau fără oprire. De la toate ziarele/posturile de tv posibile.

Îmi plăcea la nebunie să vorbesc cu ei.

Acum 5 ani de zile m-am schimbat. Dacă nu aveam un blog, nu trăiam o exmatriculare. Dacă nu trăiam o exmatriculare, nu cunoşteam super-mulţi oameni pe care-i cunosc acum.

Îmi pare bine că am atras asupra mea o exmatriculare ce iniţial părea atât de negativă, dar acum consider că a fost cel mai bun lucru din viaţa mea.

Azi, deci, se fac 5 ani de zile de când am ratat testul de la matematică pentru că am fost exmatriculat.

Şi să-mi mai ziceţi voi mie că nu trece repede timpul…


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

9 comentarii

 • Reply
  docica
  18/04/2012 at 15:33

  acum patru-cinci ani de zile te-am cunoscut tocmai cu ocazia exmatricularii. adica auzisem de tine si mi-ai parut interesant. felicitari ca ai procedat cum ai vrut si ma bucur pentru ca o exmatriculare are si partile ei pozitive (desi cei care au decis acest lucru in cazul tau nu voiau decat sa ascunda nedreptatea si ipocrizia in care traiau)

 • Reply
  Denisa
  18/04/2012 at 15:59

  OMG, CINCI ANI?!!?!?!

 • Reply
  Cristina
  18/04/2012 at 16:49

  Mă simt bătrână. Over and out.

 • Reply
  Florin Grozea
  18/04/2012 at 18:26

  Ar trebui ca premiile RoBlogFest să-ți poarte numele, în cinstea acelui gest de acum 5 ani.
  Vorbesc serios.

  • Reply
   Ariel
   18/04/2012 at 18:33

   Să nu exagerăm. :))

   A fost ce-a fost. Şi atunci blogosfera era muuult mai mică. Şi-mi amintesc cu fericire modul în care am fost susţinut online.

   Old days…

 • Reply
  Buciuman
  18/04/2012 at 19:02

  Tin si eu minte acest episod insa nu mai tin minte istoria (ce a provocat exmatricularea, cum s-a rezolvat treaba).

  Poate faci o scurta recapitulare.

  • Reply
   Ariel
   18/04/2012 at 19:12

   1. scrisesem niste texte pe blog legate de scoala. comparam scoala cu un penitenciar. + aveam poze din cadrul scolii cu elevi + vreo 2 poze cu profesori gasite pe net. texte care inca sunt online prin categoria “liceu” cred.

   2. mi-au zis ca sunt exma’ si mi-au zis sa plec acasa.

   3. dupa toata chestia cu presa si cearta “este legal sa exmatriculezi un elev in situatia asta” m-au primit inapoi dupa o zi sau doua de stat acasa. sau 3? nu mai stiu.

   4. la finalul anului scolar mi-au dat 4 la purtare cu aceasi explicatie: “textele de pe blog”.

   5. prin “protectia copilului” (sau ceva institut de genul asta) am ajuns la un liceu de stat: Cantemir Voda. la un director care nu m-a suportat din prima clipa si mi-a cerut mita 3 ani la rand… :)

   6. in timp ce ma mutam la Cantemir mi s-a zis ca este in regula sa raman in Lauder (ceea ce a fost cumva un mindfuck…) – dar am decis ca n-are sens.

   7. dupa ce am plecat cu 4 la purtare din Lauder (liceul care m-a exma’) am ajuns in Cantemir, locul unde am ramas pana la finalul lui a 12-a.

   8. in ultima zi din a 12-a mi-a dat si Cantemirul 4 la purtare, pe acelasi motiv, de data asta fiind vorba despre o alta profesoara care cerea bani elevilor pentru diplomele de BAC.

   Meh. Asta-i tot.

   Practic, nu s-a prea rezolvat ceea ce au facut. Dar am fost primit inapoi, nu am fost lasat pe drumuri. Si am fost sustinut in presa, in online and… well… everywhere. Ceea ce cred ca a fost super-important.

   Am avut si sustinerea unor avocati… doar pentru ca li s-a parut interesant “cazul”.

 • Reply
  Bijuterii
  19/04/2012 at 13:06

  Ce sa faci… profesorii adora conformismul (ca doar de asta multi raman in sistem). Nonconformist fiind, tu n-aveai cum sa fii printre preferatii lor. Ai avut curaj si initiativa constructive, ceea ce rar se intampla printre adolescenti.

 • Reply
  sfx
  20/04/2012 at 10:54

  Interesant cum unii evolueaza si se evalueaza, pe cand altii raman tot asa …”closed mind”. Libertatea de exprimare este o utopie in Ro.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează