România

Am fost în Piaţa Universităţii şi m-am întâlnit cu V

Am fost în Piaţa Universităţii şi m-am întâlnit cu V

Pân’ la urmă am ajuns în Piaţa Universităţii. Mai mult din curiozitate, să văz cât de tare mă minte presa. Am fost totuşi şocat să văd oameni de absolut toate vârstele şi culorile – unii zâmbind, alţii stând încruntaţi – aproape cu toţii scandând “Ieşi afară, javră ordinară!”.

În cele 30 de minute petrecute acolo m-am simţit ca la muzeu. M-am învârtit şi am citit pancarte de toate felurile. Un tip angaja lunetist… alţii voiau să nu se mai eutanasieze câinii… unii ziceau: “Stop etnobotanice” – fiecare cu ce-l durea. Şi mi se pare şi normal aşa…

Totuşi, nu m-am dus acolo ca să scriu un text pe blog. N-am făcut nici poze. Sunt prea multe pe net deja. Am vrut doar să consult Piaţa Universităţii, să văz cât de tare şi sincer îi bate inima.

La un moment dat am văzut un domn cu pălărie. Pe faţă avea o mască şi vorbea cu 2 jandarmi. Apoi l-am văzut că şi-a făcut şi o poză cu ei. Genială poza! Am intrat în vorbă cu el şi l-am întrebat unde o publică, ce face cu ea… treburi d-astea. Mi-a zis că doar pe facebook. Nu-i blogger, nu-i jurnalist wanna-be, era doar un cetăţean oarecare ce protesta în felul lui.

I-am cerut poza şi mi-a spus adresa lui de mail. Chiar şi cei doi jandarmi din poză i-au cerut adresa de mail pentru acelaşi motiv. Am văzut cu ochii mei când şi-au notat-o pe un carneţel.

Alături de poză, V mi-a mai ataşat şi un text. Vreau să-l public aici pentru că nu l-am găsit publicat încă în niciun alt loc.

Repet, nu-l cunosc pe omul acesta, am dat peste el acolo, în Piaţă… dar îmi place de el. :)

Şi textul:


Remember, remember! The Fifth of November… In cazul nostru e cu un twist, sa zicem…mai aparte.

Pentru ce lupt eu in Piata Universitatii? Pai sa vedem…hmmm…e greu de spus asa, in pripa.

Sa fie vorba de revolta fata palma data unui copil de catre cel care avea sa se erijeze in “iubitorul Poporului”, expresie pe care a folosit-o pana ne-a ingretosat?

Sa fie oare motivul, disperarea cu care ne distruge institutia de baza a oricarei democratii autentice numita Parlament, cu dorinta clara de a o transforma in Marea Adunare Nationala cea din vremuri de groaza si aparent apuse?

Sa fie oare indignarea fata de coruptia monstruoasa si atat de din ce in ce mai greu de mascat, sistem pe care-l pastoreste cu bucurie pentru ca-l suspectez c-ar fi avid nu numai de putere cat si de bani?

Sa fie oare furia fata de acapararea Executivului de catre acesta, organism pe care l-a castrat si pe care-l conduce ca pe o turma de mameluci fatalai?

Sa fie vorba de scarba fata de marlaniile, codoslacurile, betiile sau de incalcarile crase ale oricarei elementare notiuni de bun simt fata de semenii sai?

Sa fie vorba de groaza ca ne asculta ilegal telefoanele, violeaza corespondentele, sau de fabricarea de dosare penale oamenilor nevinovati (nedovediti de catre Justitie) precum si de improscarea cu noroi si umilirea in public al oricarui adversar politic?
Sa fie oare teama ca in curand ar putea subjuga intreaga mass media pentru a-si asigura linistea pe termen lung?

Iar motivele ar putea continua pana la epuizarea mea psihica… Am 365 de motive pe an pentru a ma simti dezgustat de scursura asta de om pe care noi am inobilat-o cu titulatura de presedinte, iar toate aceste zile le poti inmulti cu 7.

Iar cand simteam ca nu mai am motiv de speranta, aceasta scufundandu-se intr-o moarte clinica, in aparenta fara de sfarsit, iata c-a inviat! Suntem mai vii ca oricand iar lumina sperantei e mai orbitoare ca niciodata!

Suntem acolo sa ne facem auziti, suntem acolo pentru ca traim, suntem acolo ca sa-nvingem!

V nu este acolo pentru vendete ci pentru VICTORIA BUNULUI SIMT!

Un simplu cetatean (fara talent la scris, dar cu naduf in suflet)

PS
Am atasat poza ceruta…Use it wisely!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

8 comentarii

 • Reply
  Radu
  20/01/2012 at 12:32

  Ok, si il dau jos pe Basescu. Si cine vine in loc? Cine e salvatorul cel bun si corect?

  • Reply
   Ariel
   20/01/2012 at 14:19

   Diaconescu, Becali etc. :))

   Glumesc.

  • Reply
   Andrei Andrei
   21/01/2012 at 00:37

   VIOLENTA NEMO IMPERIA CONTINUIT DIU
   Posted on January 20, 2012 by admin
   Reply
   Se discuta, in ultima vreme obsesiv, despre FARA VOLENTA ! Cine este, IN REALITATE, violent?

   Inteleg de aici ca noi, romanii, ori nu mai stim sa vorbim, ori acceptam sa facem o “revolutie cu ocaua mica”, in care violenta pentru unii inseamna ceva, iar pentru ceilalti, altceva.

   Sa lamurim, de la inceput, un lucru: “violenta” nu inseamna incercarea de a te elibera din sclavie. ca sa fie mai clar, sa vedem, EXACT, ce inseamna violenta.

   VIOLÉNȚĂ s.f. 1. Însușirea a ceea ce este violent; tărie, intensitate; vehemență; acuitate. 2. Nestăpânire de sine. 3. Brutalitate; siluire fizică. 4. (Jur.) Orice constrângere a liberei voințe; încălcare a ordinii legale. [Pron. vi-o-, pl. -țe. / cf. fr. violence, it. violenza, lat. violentia].
   Sursa: DN

   Intrucat in politica trebuie sa fim la fel de precisi ca in stiinta, sa ne uitam la sensul juridic al notiunii:

   ORICE CONSTRANGERE A LIBEREI VOINTE; INCALCARE A ORDINII LEGALE.

   Asta inseamna: VIOLENTA nu este neaparat, FIZICA. Poti fi violent si numai cu creionul pe hartie. de cele mai multe ori, rezultatele VIOLENTEI ECONOMICO-FINANCIARE au efect mai mare si mai intins decat violenta fizica, doar ca faptele se petrec ceva mai lent si mai la distanta de autorul lor, care devine mai greu de identificat.

   Este insa ACELASI mecanism pe care il aplica un vanator care pregateste o CAPCANA CU LAT. Dupa ce aceasta a fost montata, el poate si sa plece. Prada se va prinde si se va zbate SINGURA; vanatorul va reveni dupa ce aceasta deja a murit, astfel incat nu mai pune nici un pericol pentru siguranta lui.

   Vrei sa stii cine este astazi “vanatorul’? Vezi cine iti spuna “nu sunt bani” sau “nu se poate face nimic fara bani”, sau “trebuie sa mai imprumutam, dar mai putin si mai cu grija”.

   Prin faptul ca ne-au distrus activ si concertat: agricultura, industria, invatamantul, sistemul de sanatate, justitia, impingandu-ne in directia Londra Washigton Canberra Ottawa ;- distrugandu-ne INDEPENDENTA – impotriva vointei noastre;

   Prin faptul ca ne-au dat, pe nimic, la straini, resursele de petrol, gaze, lemn, – pentru avantaje personale – impotriva vointei noastre;

   Prin faptul ca au facut imprumuturi uriase , NEnecesare, la camatarii internationali si au cheltuit apoi banii cu avand grija sa nu fie investiti in ceva productiv – impotriva vointei noastre;

   Prin faptul ca au facut manevre infame cu moneda noastra si cu fondurile de investitii, astfel incat sa dispara toate economiile, atat personale cat si ale fondurilor (de ex. al fondului de pensii) – impotriva vointei noastre;

   Prin faptul ca “tolereaza” furtul, drogurile, proxenetismul, economia “subterana” – impotriva vointei noastre;

   Prin faptul ca au distrus, voit, orice urma de OMENIE si au inlocuit-o cu LACOMIA – impotriva vointei noastre;

   Prin faptul ca au FURAT – impotriva vointei noastre;

   Conducatorii tradatori au infaptuit si infaptuiesc fara intrerupere ACTE DE VIOLENTA, activ indreptate IMPOTRIVA NOASTRA, atat ca PERSOANE, cat si ca NATIUNE, cat si ca TARA.

   (VIOLENTA NEMO IMPERIA CONTINUIT DIU (lat.) nu poate ține mult o conducere bazată pe violență – Seneca, „Troades”, 2, 259.
   Citeste si da mai departe!

   Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ !

 • Reply
  Doro
  20/01/2012 at 14:45

  Halloween frateee :)))

 • Reply
  vulpoi
  20/01/2012 at 22:55

  La cum arata sondajele, diaconescu si becali par a fi o optiune viabila pentru o mare parte din populatie…probabil ca e vorba de cei care l’au votat pe Base de 2 ori la rand doar fiindca Geoana e prostanac si Antonescu e smecher si…”fura toti dom’le”

 • Reply
  RaduP
  21/01/2012 at 17:09

  ne-ar trebui un presedinte care sa garanteze ca va avea grija de tara cu orice pret si ca sa nu ii cerem sume exorbitante, ar fi frumos sa garanteze cu viata lui.

  o da in bara, ii executam!

 • Reply
  Radu
  22/01/2012 at 21:15

  Guvernul de tehnocrati e singura varianta pentru care as fi iesit in strada. Alegerile anticipate nu ma incalzesc cu nimic

 • Reply
  ziua a unsprezecea la universitate | DAP
  24/01/2012 at 03:56

  […] vrere, protestarii din piețe știu clar ce vor. Deocamdată doar jos, afară, fără, etc… Deocamdată e vorba doar despre saturație. Despre disperarea că n-au ce/pe cine pune în loc. […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează