Bălării

Am hipnotizat-o pe Eden… cred.

Am hipnotizat-o pe Eden... cred.Treaba asta cu hipnoza pare incredibilă şi imposibilă, dar nu-i chiar aşa. După câteva video-uri pe net şi nişte ebook-uri downloadate şi citite cu răbdare am început să cred că mai oricine poate hipnotiza pe mai oricine.

Ca să nu mă fac de râs am încercat pentru prima dată cu Eden, sor-mea, care are doar 8 anişori. I-am zis dinainte că o voi hipnotiza şi deşi nici nu ştia ce înseamnă mi-a zis că “Da, vreau, haide!”.

Am încercat să aplic ce-am învăţat: a trebuit să fac o inducţie, apoi să aplic un “adâncitor” (ce nasol sună în română! – deepener îi zice în engleză) şi după ceva timp (căci adâncitul durează) am încercat un “joc” cu care verificam dacă am avut succes sau nu în hipnotizarea.

Spre uimirea mea, Eden a reacţionat aşa cum trebuia şi cum am văzut în videouri şi am citit în cărţi: s-a relaxat, a închis ochii şi părea că doarme stând în fund, pe scaun.

“Jocul” a fost că-i puneam 10 baloane de o mână. Mână trebuia, atunci când simţea ea, să i se ridice. Desigur, baloanele erau imaginare. Eu doar mă prefăceam că-i leg ceva de mâini. După primele 3 baloane mâna ei nu se ridica deloc. Am insistat şi am pus balon dupa balon zicându-i că la un moment dat va simţi că-s destule baloane ca mâna să îi fie ridicată. Pe la balonul 7 mâna ei a început să se ridice. M-am speriat iniţial. I-am mai pus repede cele 3 baloane până la 10 şi mâna ei era în aer. Nu-mi venea să cred. Ea încă era cu ochii închişi, tăcută.

Apoi i-am zis că o să sparg baloanele şi se va trezi. Am bătut din palme şi am ţipat “BUM” şi mâna i-a căzut şi pur şi simplu a început să râdă isteric. Eu am râs cu ea, neştiind ce se petrece şi de ce chiar i-a zburat mâna.

Prima întrebare pe care mi-a pus-o a fost: “Ariel, unde-s balaonele?”. I-am zis că n-am avut niciun balon.

Eden, deşi are 8 ani, nu e genul de copil care să se joace cu mine la mişto. Sincer, mă aşteptam să râdă de mine când i-am zis să se relaxeze. Mă aşteptam să fie un fail total încă de la început. Nu ştiu ce să cred. Se pare că a funcţionat totuşi.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

9 comentarii

 • Reply
  Iliescu Dragoș
  10/10/2011 at 16:37

  Eu totuși cred că video-ul e fake. Și resturile video-urilor lui. Adică, parcă prea repede îi bagă în transă… Nu?

 • Reply
  Ariel
  10/10/2011 at 19:21

  I’ll never know. Sincer, nici nu-mi pasă de el. Eu nu ştiu ce i-am făcut lui Eden. :)

  • Reply
   Iliescu Dragoș
   10/10/2011 at 20:48

   Eu pe tine te cred :) Înainte nu credeam în hipnoză, dar acum, că am citit la tine, mi-am dat seama că se chiar poate să fie reală.
   Cred c-am să mă apuc și eu de studiat așa ceva. :-?
   PS: Felicitări. :)

   • Reply
    Ariel
    10/10/2011 at 23:31

    Vezi că-s multe materiale free online (De citit). Şi înainte de toate, încearcă să te laşi hipnotizat de alţii să vezi cum e. :)

    http://www.youtube.com/watch?v=LSOWspqbxD8&NR=1

    • Reply
     Iliescu Dragoș
     11/10/2011 at 12:48

     Wait, wait, wait. Poți fi hipnotizat online? Gotta try this!

     • Iliescu Dragoș
      11/10/2011 at 12:59

      Done it. Dar nu e cine știe ce… E ca și cum aș fi citit o carte și mi-am imaginat locul ăla, n-a fost nimic ieșit din comun. Poate decât că eram foarte relaxat, dar nu a fost cum m-așteptam :))

 • Reply
  Adrian Negoiţă
  20/10/2011 at 16:11

  Am fost acum vreo doi ani la o prezentare a lui John Thompson, un tip care a studiat hipnoză eriksoniană şi programare neurolingvistică. Tipul a reuşit să demonstreze că toţi cei aflaţi în sală erau destul de uşor de hipnotizat. Surprinzător, deşi mă ştiu destul de rigid, intrasem şi eu destul de bine în jocul lui “eu nu vă spun să faceţi asta, doar sugerez că aţi putea face şi acceptaţi să faceţi”.

  Interesant domeniul!

  O perspectivă un pic diferită asupra hipnozei am găsit-o în prezentarea hipnozei clinice făcută în nu mai ştiu ce carte de Daniel David, formator în psihoterapie cognitiv- comportamentală. Felul în care abordează Daniel David subiectul pare mai realist şi constructiv în comparaţie cu John Thompson. Totuşi, pe Thompson l-am văzut pe viu şi, repet, a fost foarte convingător.

 • Reply
  Andreea
  20/11/2011 at 12:08

  M-am uitat si eu la video-ul acela,dar nu s-a intamplat nimic.:| Vreau sa fiu hipnotizata !

 • Reply
  Gabriela Gabriela
  17/01/2017 at 13:42

  Hipnoza in sine nu este ceva ce trebuie depistat, ooohhh: exista, da, da, da !!! Hipnoza este denumirea data unei stari in care orice persoana poate intra doar prin simplul fapt ca isi doreste “sa intre” in acea stare si se numeste autohipnoza sau “sa se lase” sedusa – sa spunem asa – de catre altcineva …faptul ca unii incearca si au reusit intr-un fel sa monopolizeze asa-zisul domeniul atribuindu-si epitetul hipnoterapeut, altii isi aroga tot printr-o incercare de a smulge jumatate din ceea ce si-au atribuit ceilalti deja autointitulandu-se hipnotisti, nu impiedica pe nimeni in a descoperi dupa sintagma biblica, de altfel “Cauta si vei Gasi!” sensul si mai ales beneficiile efectelor practicarii si trairii efective a acestei stari numita transa hipnotica. Oricine poate ajunge vrand si uneori chiar fara sa realizeze in starea de hipnoza si este foarte bine…aceasta ajutand creierul si intregul organism sa isi atinga propriile limite sau mai bine zis sa cunoasca tocmai nelimitarea Sinelui prin cunoasterea proprie incepand din interior ” Nosce te ipsum!” (Socrate). Totusi adevaratele beneficii ( regresii, calatorii in timp, vindecare etc.) incep sa se arate atunci cand aprofundarea starii de hipnoza este ghidata de cineva care simte si cunoaste din experienta proprie in special cum sa manifeste in mod aplicat pentru fiecare individ un anumit “traseu” insotit de feed-backul adecvat !

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează