Biciclete

Anastasia a plecat la drum lung pe bicicletă

Anastasia a plecat la drum lung pe bicicletă

Pe Anastasia am cunoscut-o acum un an, pe final de vară de 2015. Printr-o recomandare am ajuns la ea căutând povești faine cu bicicliști bucureșteni. Povestea Anastasiei era genială: călătorise pe biclă șapte mii de kilometri într-o aventură de cinci luni.

M-am văzut cu ea la o cafea în care mi-a povestit, totul, pe larg. Apoi m-am mai văzut cu ea ca să-i facem niște poze faine pentru Biciclescu. Cred că materialul cu povestea ei este “de pus în ramă” și poate fi găsit integral aici.

Recent Anastasia mi-a scris că vrea să plece într-o nouă aventură, de data asta alături de Diesel. Știam că Diesel nu poate să pedaleze, fiind un patruped, și am întrebat-o “Cum?!”.

Ne-am văzut la o cafea și mi-a povestit planul. Mi-a spus chiar că vrea să încerce să trăiască cheltuind doar 2 euro pe zi, dormind în natură sau în curțile oamenilor și că tot ceea ce pedalează vrea să “doneze”. “Cum?” am întrebat-o iar.

Mi-a explicat că vrea să-și facă un site în care să arate cât a pedalat în fiecare zi. Pentru fiecare km pedalat ar vrea să primească un euro de la cine vrea s-o susțină pe ea și cele două cauze pe care ea le promovează prin două ONG-uri locale: OPTAR (ce susține bicicliștii din București și România) și Kola Kariola (asociație pentru protecția animalelor).

Până acum Anastasia și Bogdan au pedalat 571 de km astfel:

Ziua 1: 60 km, ziua 2: 80 km, ziua 3: 60.5 km, ziua 4: 67 km, ziua 5: 68 km, ziua 6: 52 km, ziua 7: 63,53 km, ziua 8: 65 km, ziua 9: 55 km.

Din cei 571 de km pedalați aproximativ 10% au fost transformați în donații prin site-ul ei de aici.

M-aș bucura tare să reușim să ridicăm acest procent. :)

Anastasia, Diesel și Bogdan pot fi urmăriți pe pagina lor de Facebook și pe Instagram. Și vă recomand să faceți asta.


În fine, am prins-o acum câteva ore pe Anastasia pe internet, căci a ajuns în Munchen. I-am pus rapid câteva întrebări și mi-a răspuns succint:

1. Ce te-a motivat să plec la un drum așa lung și nebun și cum de tocmai alături de Diesel și Bogdan?

Aș fi plecat de când am terminat tura trecută. (despre tura trecută poți să citești aici) Întrebarea ar fi ce m-a motivat să aștept atâta timp și nu știu ce să răspund… Alături de Diesel fiindcă nu puteam să stau atât de mult timp departe de el. Iar Bogdan s-a băgat de cum mi-a auzit traseul.

Anastasia a plecat la drum lung pe bicicletă

2. Cât ai mers până acum și cum te simți după primele zile?

Am mers vreo 550 km. (571 km am aflat ulterior, cu exactitate) Primele 2 zile au fost groaznice. Mă simțeam depășită de situație și fericită în același timp. După am reușit să mă obișnuiesc cu kilogramele cărate și totul a fost ok.

3. Reușești să “trăiești” cu 2 euro pe zi, așa cum ai plănuit?

Reușesc cu 2 euro pe zi și chiar facem pauze de bere des.

Anastasia a plecat la drum lung pe bicicletă

4. Cum se simte Diesel la primul său drum așa lung?

Diesel a trecut prin mai multe faze… La început a fost panicat – nu voia să stea în căruț. Are momente când pur și simplu vrea să alerge cot la cot cu noi. În Germania, însă, am fost numai pe șosele circulate și nu a avut de ales … Ne-a stabilit ordinea pe drum: eu în față, Bogdan în spate. Dacă ne depășește Bogdan, Diesel țipă după el și-l ceartă.

Cand Bogdan ne depaseste… :))) :)))

A video posted by 2€urope-over 7000km, 2 €/day (@2europe_bike_trip) on


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Dragos
  06/09/2016 at 13:25

  Mult succes! Felicitari pentru initiativa! Mai multe povesti cu Diesel!

 • Reply
  bicicleta
  09/03/2017 at 16:09

  Wow.. mi se pare foarte tare aceasta initiativa. Va doresc mult succes !! P.S: as dori sa stiu ce marca de bicicleta este cea a Anastasiei.. mi se pare tare cocheta.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează