România

Anca Boagiu știe că-s evreu, dar îmi trimite icoane…

Anca Boagiu știe că-s evreu, dar îmi trimite icoane...

E prima și ultima dată când o să-mi pierd vremea cu un asemenea rahat.

Pe scurt, Anca Boagiu știe, nu știu de unde, că-s evreu. Mi-e greu să cred că a trimis absolut tuturor o scrisoare cu text în ebraică sau despre Holocaust. Și dacă a făcut asta, atunci treaba devine interesantă.

În fine, eu am rămas cu impresia că știe că-s evreu pentru că mi-a trimis o scrisoare ce pare personalizată, cu oleacă de text în ebraică, cu niște expresii pe care le foloseau străbunicii evrei, cu responsabilitatea față de Holocaust și altele.

Nu apreciez scrisoarea. Dimpotrivă. O urăsc. Pentru că este jignitoare. Și e scrisă cu picioarele. Și, în plus, de ce știe ea că-s evreu? (încă sper că nu-i o scrisoare trimisă doar evreilor)

Bun. Și după toate astea, îmi trimite și o icoană. Nu una. Una pentru FIECARE membru al familie.

Punga cu care a venit icoana spune totul despre noi, votanții și părerea politicienilor despre noi.

Am primit astfel:

Un desfăcător de bere – căci suntem o nație de bețivi și asta trebuia să ne dea un politician ca să-l votăm.

Anca Boagiu știe că-s evreu, dar îmi trimite icoane...

O brichetă… căci vrea să legalizeze marijuana.

Anca Boagiu știe că-s evreu, dar îmi trimite icoane...

Și o plasă pentru că… vorba aceea: “ne va da plasă”.

Anca Boagiu știe că-s evreu, dar îmi trimite icoane...

Pe lângă icoana din prima imagine, căci suntem un popor foarte credincios… am primit și un pix, căci, nu-i așa, suntem niște poeți… cu toții!

Anca Boagiu știe că-s evreu, dar îmi trimite icoane...

Deci: sunt un bețiv fumător religios artist. Asta-i părerea politicianului despre popor.

și aici scrisoarea pentru evrei, despre care cred eu, paranoic, că au primit-o doar evreii (și asta mă supără):

Anca Boagiu știe că-s evreu, dar îmi trimite icoane...

Anca Boagiu știe că-s evreu, dar îmi trimite icoane...

Anca Boagiu știe că-s evreu, dar îmi trimite icoane...

Anca Boagiu știe că-s evreu, dar îmi trimite icoane...

Caragiale all over again: eu cu cine votez? Sau… voi cu cine votați? Inspirați-mă!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

15 comentarii

 • Reply
  oNaiR
  07/12/2012 at 21:48

  A.H. ? =))

 • Reply
  Filip
  07/12/2012 at 22:30

  Singura bază de date unde ar putea figura faptul că eşti evreu este cea de la recensământul din 2011. Ar trebui sesizat dataprotection.ro, plus şi parchetul, dacă este aşa cum zici.
  Vecinii au primit mesaje la fel de personalizate?

  Altă posibilă explicaţie ar fi că-ţi citeşte blogul.

 • Reply
  Dorothea
  07/12/2012 at 22:50

  Nu votezi :) Te duci şi îţi anulezi votul.

 • Reply
  Maria
  07/12/2012 at 23:12

  Hai să facem puţină lumină:

  1. Ştie că eşti evreu pentru că ai completat la recensământ. Dacă n-ai scris tu, au scris cei din familia ta.
  2. Desfăcătorul ăla ştie să deschidă şi alte sticle, nu doar de bere. Unii mai beau şi apă Harghita, alţii sunt fani Cola. Dar la brichetă şi la celelalte ai ghicit, felicitări.

  Era fain dacă întorceai pozele cu text, să nu fie toate în oglindă. Era şi mai fain dacă gândeai înainte să scrii, oricât de amuzant te străduieşti să fii. Dacă a trimis-o doar evreilor, înseamnă că directorul ei de campanie nu e complet retardat (deşi mesajul din scrisoare e vai de el) şi a auzit la viaţa lui de targetare. Ştii tu, când livrezi mesaje relevante unui anumit grup. Şi ea s-a diferenţiat de restul politicienilor împărţind icoane în loc de mici. Adică s-a adresat unor grupuri religioase, nu unor înfometaţi.

  • Reply
   Ariel
   08/12/2012 at 20:45

   1. Ești incredibil de inteligentă. Mă șochezi. Credeam că datele alea sunt confidențiale.

   2. Din nou sunt șocat de treaba cu apa Harghita.

   • Reply
    Maria
    08/12/2012 at 21:05

    Ah, mulţumesc, dar exagerezi. Am o inteligenţă puţin peste medie. Dar chiar şi de aici încercarea ta de a glumi îmi sună a umor de clasa a 3-a. Cum bănuiesc că va suna şi replica ta prezentul mesaj.

    • Reply
     Ariel
     09/12/2012 at 22:35

     Ești groaznică.

 • Reply
  Cristi V
  08/12/2012 at 17:50

  ideea e ca in campania electorala nu pot fi oferite cadouri in valoare de peste 10 lei. astfel, singurele chestii admise sunt brichetele, pixurile si desfacatoarele de bere. asta dau toti. pomenile electorale alimentare sunt interzise si cu toate astea, toti le impart. cat despre icoana, no comment :))

 • Reply
  dan
  08/12/2012 at 20:05

  Interesant… Ce-i curios e ca desi a scris in romana de la dreapta la stanga, in ebraica literele sunt si ele tot invers ca un fel de joc gen “haideti sa citim in romana ca voi si voi in ebraica ca noi” vai cate avem in comun “luati si un desfacator si cand beti vin nu uitati de sangele lui Yeshu pe care voi l-ati varsat” sau ce ? In primul rand (asta e pt. goyimi) : romanii l-au omorat si 2. Biserica Catolica e raspunzatoare pentru multe masacre in toata lumea de dragul crestinismului ! impreuna cu iezuitii … E un pic creepy faptul ca trimite doar evreilor astfel de scrisori. Ma intreb daca au facut asta oare ne si numara sau cum ? adica asta ce-ar trebui sa insemne ? In Ungaria un anume partid neo-n. si-a exprimat “ingrijorarea” asupra faptului ca “numarul evreilor prezenti in Ungaria este ingrijorator de mare peste 100.000 si ca datorita conflictelor din Gaza cu palestinienii ar trebui tinut numarul evreilor din Ungaria sub control” … CEEEEE ? Ceva de genul asta au spus …. Dupa care un prim-ministrul lor si-a cerut scuze public pentru aceste afirmatii … CE parere ai despre asta ?

 • Reply
  dan
  08/12/2012 at 20:16

  Se pare ca intru in polititca si nu as vrea dar in fine am sa merg cu valul putin … nu ne suparam daca ne trimiteti icoane cu Iisus pentru ca e unul de-al nostru si de fapt pe noi ne bucuram cand vedem o lume intreaga care se inchina la un evreu asta ar trebui sa va dea de inteles ca ar trebui sa ne respectati pentru acest fapt ca si popor si inca ceva, daca ar fi tinut cont crestinii sa traiasca precum i-a invatat rabbi yeshu (iisus) ar fi fost ceva. Insa nu s-a tinut cont de absolut nimic pr ca religia crestina este de fapt o copie leita a PAGANISMULUI inclusiv craciunul si absolut toate sarbatorile crestine asadar din pacate se inchina la Iisus dar nu fac nimic absolut nimic din ce i-a invatat el. Mai sunt multe de zis dar nu am de gand sa o fac aici. Craciun fericit adica o sarbatoare a Soarelui fericita !!! :)))) Iisus s-a nascut prin iulie parca asadar ….

 • Reply
  none
  09/12/2012 at 00:38

  bine ca nu ti-a zis ata tipesh gadol pe scrisoare

  • Reply
   Ariel
   09/12/2012 at 22:34

   you so smart, boy!

 • Reply
  mihai
  09/12/2012 at 16:33

  @Maria No offense, si cu riscul de a da în legea lui Godwin, dar au mai fost și alții care au folosit “targetarea” de acest tip, și nici acei directori de campanie (sau în cazul lor de propagandă) nu erau retardați, d.p.d.v. al inteligenței cel puțin.

  Acum, dacă acei oameni ar fi fost chiar și mai deștepți, dacă nu chiar mai citiți, ar fi știut că just across the border e un mic scandal legat de fix această temă, și anume “the singled out of people” care nu sunt ca noi, cei religioși și cu icoanele agățate de pereți. Vezi te rog aici: http://www.economist.com/news/europe/21567961-politicians-all-stripes-rally-protest-against-marton-gyongyosis-speech-united-against-jobbik

  • Reply
   Maria
   09/12/2012 at 22:55

   @Mihai, mulţam de articol, habar n-aveam de scandalul din Ungaria. Doar că acolo pare să fie vorba de hate-speech 100%, din câte văd, nu de un management prost de campanie, ca în cazul doamnei Boagiu.

 • Reply
  alina
  30/12/2012 at 15:37

  prea tare! =))))
  so ai votat?

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează