Ce mai creez

Atunci când faci un bine, binele se întoarce la tine

Acum vreo doi ani mama mă anunța că își ia lumea în cap și pleacă în Anglia. Am tot povestit pe blog diverse “episoade” din această plecare… aici cred că-i cea mai drăguță postare pe tema asta.

La câteva luni după ce s-a stabilit în UK am aflat de un serviciu de transfer internațional de bani, TransferGo, care ușura mult discuțiile mele periodice cu mama despre cum să te loghezi în homebank, cum să achiți RDS-ul “de acasă”, de ce îți vine un cod pe SMS etc.

Când s-a ivit ocazia să lucrez cu TransferGo, acum doi ani, tocmai ce mă îndrăgosteam de video și vlogging. Așa că în loc să scriu despre avantajele TransferGo, am făcut un video cu mama. Uite aici ce a ieșit. (pentru curioși)

Mă uit la acel video și sunt oleacă jenat. Asta simt mereu când mă uit în urmă la lucrurile pe care le fac. “Jena” asta îmi confirmă, cumva, că am evoluat. Dacă nu mi-ar fi jenă, n-ar fi rău, dar cred că “jena” e cea care îmi dovedește că “vreau mai mult”. În fine, gânduri.

Iată, acum s-a ivit ocazia să lucrez din nou cu TransferGo. De data asta nu am explicat avantajele serviciului, ci am avut ca scop încurajarea unui sistem de referral.

Pe scurt: Pentru fiecare prieten pe care-l convingi să testeze TransferGo ești răsplătit cu 20 de lire. Detalii pe: TransferGo.com/ro/prieten

Conceptul de referral nu-i nou, aș zice că e vechi de când lumea. Dar acum, în “era digitală”, când totul “trece prin online”, este mult mai ușor să mulțumești clienților care te recomandă… și fix asta face TransferGo.

De data asta videoul care a rezultat n-a fost sub formă de “vlog”, ci ceva mai artsy, cu niște poveste, cu niște cadre faine și cu costum de dentist.

Mă uit la videoul din 2015 și mă uit la videoul nou. Înca nu simt jenă față de cel nou. :)

Pentru mine a fost cel mai serios proiect video de până acum. A implicat cea mai mare echipă de oameni, cea mai lungă “perioadă de producție” și cel mai mult stres care, sper eu, s-a adeverit a fi cumva productiv.

E foarte important să menționez că TransferGo este un serviciu în care cred și pe care-l folosesc, mai ales în ultimele 10 zile, de când m-am mutat oficial în Barcelona, haha.

Iată, deci:

Procesul creativ (sau ‘stresul’ creativ?)

“Problema” cu sistemul de recomandări este că multe persoane cred că undeva la mijloc există o “schemă”. Astfel că atunci când am început să ne gândim la ideea din spatele acestui video, am ținut morțiș să “demonstrăm” că este absolut firesc să fii răsplătit atunci când faci o recomandare.

Românii nu prea cred în karma și nici nu prea știu ce-i ea, așa am ajuns la “noi credem că atunci când faci un bine, binele se întoarce la tine”.

Totul a început de la un text, de la cuvinte cheie, de la propoziții și mici gânduri, de la “ce este specific românilor?”. Și așa am ajuns la un fel de monolog-motivațional.

Textul l-am tot șlefuit de-a lungul unei luni întregi. Cadrele le-am tot schimbat și am început să plasăm detalii amuzante.

E tricky să fii serios, dar totuși un pic amuzant. E și mai tricky să vorbești despre bani și să ajungi la cele mai adânc înrădăcinate obiceiuri ale unui român … precum pasiunea pentru o șaorma cu de toate.

Până acum am făcut videouri și le-am scos “rapid”. Cumva dintr-un prim draft. Aici, însă, a fost o altă poveste. A fost ciudat să lucrez “altfel”, dar rezultatul final mă convinge că uneori nu-i despre viteză de livrare, ci despre răbdare și calitate.

Nu vreau să fie o listă de mulțumiri sau ceva, dar am implicat în videoul ăsta vreo 10 oameni dragi.

Țin să-l specific pe Tranda, cu care am tras vocea pentru acest video de o infinitate de ori. Experiență zero în domeniu. “Salut, Tranda, vocea ta sună bine, nu încercăm un voice-over?” “Ba da, hai!”.

Omer, cu care am mâncat o ciorbă la 11 dimineața chiar la el la restaurant. Eu nu mănânc ciorbă niciodată.

Și Andu, de la care fur meserie cu fiecare ocazie, care a filmat, a condus, a cărat și fără de care videoul ăsta n-avea cum să arate așa.

Apropos, uite un cadru care n-a intrat în videoul final, dar care mi se pare super-funny:

PS: Sunt foarte binevenite și comentariile critice, desigur. ^_^


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

 • Reply
  Tudor
  01/08/2017 at 07:33

  Salve Ariel

  Intr-adevar noul clip arata foarte profi. Arata insa ca orice reclama de la TV. Eu te urmaresc si stiu ca cei din clip sunt prieteni de-ai tai. Dar cei ce nu te urmaresc vad o alta reclama. Prefer abordarea personala a primului clip.

  Felicitari pentru mutare. Este un oras excelent. Este pe lista mea scurta de locuri unde vreau sa ma mut.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează