Bălării

Bărbaţii îşi aleg damele sau vice vercea?

Bărbaţii îşi aleg damele sau vice vercea?Citesc acum o carte într-un ritm incredibil de încet (Doar dimineaţa în RATB – în zilele în care merg cu RATB-ul, adică nu zilnic – câte 5-6 pagini). E o carte filosofică, aş putea zice, deşi nu într-o proporţie de 100%. O carte super-tare, dar totodată nu uşor de digerat.

În fine, şi am citit despre Darwin, desigur, cel care spune că oamenii-s maimuţe cu facultate.

Pe lângă această teorie faimoasă Darwin mai vorbeşte despre ceva numit “selecţia sexuală“. Cine alege pe cine: masculul pe femelă sau femela pe mascul?

Şi Darwin zice că femela este, chiar şi în cazul oamenilor, cea care-şi alege masculul. La animale e destul de clar. Răţoii sunt cei coloraţi, frumos, cu super-penaj, care încearcă să impresioneze femelele… iar femelele-şi aleg preferatul mascul, cel cu penajul cel mai frumos. Darwin spune că de aceea şi bărbaţii sunt mai păroşi decât femeile… Ca să impresioneze. Atât.

Treaba-i întortocheată. Am văzut femei care “agaţă” bărbaţi frumoşi şi bărbaţi care “agaţă” femei frumoase. Mai are azi Charles dreptate cu ce zicea? I believe not.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

20 comentarii

 • Reply
  Andrei
  03/02/2011 at 00:24

  Depinde. Știi că pe mine mă interesează domeniul ăsta și sunt destul de stăpân pe situație, în sensul că dacă vreau o fată până la urmă o am.

  Dar toate tehnicile pe care le aplici ca să fii sigur că îți iese, plus faptul că suntem îndoctrinați de filmele de la Hollywood, mă fac să zic da: Femeile aleg bărbatul. Dacă încerci și ea nu răspunde de nici un fel dai next :)

  • Reply
   Ariel
   03/02/2011 at 00:26

   Chiar, mai ai acel site/blog?

   PS: Chiar îţi recomand cartea. Dacă nu toată, măcar capitolul despre selecţia sexuală. Cred că te-ar interesa. :)

   The book

 • Reply
  Irina
  03/02/2011 at 00:47

  hmmm foarte adevarat. Chiar ma gandeam la asta in ultimele zile si are dreptate. Pentru ca desi nu credeti….noi dam primele semne ….baietii cred ca agata fetele dar defapt ele au facut intotdeauna primul pas….o privire, orice gest daca stai sa descifrezi atent :)….

  • Reply
   Ariel
   03/02/2011 at 10:21

   Interesant ce spui. N-am privit niciodată aşa situaţiile astea. :)

 • Reply
  iulian
  03/02/2011 at 01:37

  functioneaza in ambele directii.
  barbatii agata femei, femeile agata barbati

  totusi

  va propun un exercitiu, vine primavara. mergeti in parc (Cismigiu de ex.) si priviti animalele de pe acolo, pasari, etc. – porumbei, rate, etc.

  Veti vedea un mascul care se umfla in pene la propriu dar, cumva, straluceste din interior.
  Natura ne poate arata cine pe cine trebuie sa imrepsioneze, care’s pasii si ordinea lor. Noi sa avem ochi de vazut.

  • Reply
   Ariel
   03/02/2011 at 10:23

   Deci zici că Darwin are dreptate. Bărbaţii pot doar impresiona în timp ce damele iau deciziile.

 • Reply
  MadMike
  03/02/2011 at 12:13

  Nu stiu ce sa zic Ariel. Si asa dar si invers. De regula, unii barbati, wow, o vreau pe aia, dar e mai greu intelegi s-o convingi mai rapid, ca daca astepti 2 ani langa ea n-ai facut nimic :)
  Viceversa, daca ai suficienti bani, conturi si masini, cu siguranta dama isi alege barbatul (Nu conteaza ca e gras, chel, impotent) daca are bani e de ajuns.

  • Reply
   Ariel
   03/02/2011 at 12:20

   Unde-i Charles Darwin să scrie o carte pe tema asta? :)

 • Reply
  Radu
  03/02/2011 at 15:02

  De ce ai luat in calcul ratele ca exemplu unic? Ok, ratele sunt colorate frumos, dar pentru alte specii important e masculul dominant, deci cel mai puternic mascul, nu cel mai frumos.

  • Reply
   Ariel
   03/02/2011 at 15:08

   Nu-i un exemplu unic, e un exemplu bun. Da, Darwin spune că în alte specii de animale nu-i vorba de frumuseţe cât de putere. Cum ai zis şi tu, masculii se bat, femelele le admir puterea. :)

   Dar tot acolo duce…

 • Reply
  malpraxis
  03/02/2011 at 23:41

  Femeile agata barbatii, clar!! Barbatul poate sa incerce sa agate o femei, dar daca femeia nu vrea degeaba. Mi-a zis mai de mult unchiul unui amic urmatoarele: femeia poate sa nu aiba o mana, un picior, sa fie chioara s.a.m.d, daca vrea sa faca un barbat il face. La inceput nu am fost de acord, dar odata ce-am crescut am inceput sa cred ca are dreptate. Mai e o chestie: multi barbati se dau la femei care nu sunt de nasul lor si de cele mai multe ori nu iese bine pentru ca nu suntem la Hollywood :)

  • Reply
   Ariel
   06/02/2011 at 12:07

   Dar chestia asta nu are loc şi vice-vercea?! Adică tu n-ai văzut niciodată femeie refuzată de bărbat? Adică o femeie care să de la un bărbat care nu-i de nasul ei?

 • Reply
  Lexis
  05/02/2011 at 20:13

  cre ca ne alegem in functie de gradul de disperare =))

  • Reply
   Ariel
   06/02/2011 at 12:05

   Păi… da, de aia este sexul în piramida nevoilor, nu?

 • Reply
  Jalane
  06/02/2011 at 02:47

  Sa stii ca si eu eram tentata sa cred ca barbatul e cel care face primul pas, noi trebuie sa asteptam blabla. Apoi mi-am dat seama, din experienta, ca daca unei femei ii place cu adevarat un barbat, chiar aparent inaccesibil, poate sa il “cucereasca” (ce cuvant nasol..) intr-un mod subtil. Nu iti spun cum, secret feminin :) Inca o data, din experienta iti spun. Degeaba un barbat incearca sa cucereasca o femeie daca ea nu e interesata. Invers insa nu e valabil :D
  Sunt de acord cu unchiul lui malpraxis (ok….that was a weird sentence…).

  • Reply
   Ariel
   06/02/2011 at 12:08

   Ştiu poveşti frumoase în care un tip îşi dorea foarte mult o tipă şi deşi a durat o vreme să-l “Accepte”, până la urmă a fost cu hepi ending.

   Nu vreaaaau să accept că Darwiiin are dreptateeee!

 • Reply
  Şi-am aflat de ce fumează şi se droghează oamenii... | Ariel Constantinof Blog
  25/02/2011 at 01:17

  […] o teorie ce derivă sau cumva completează selecţia sexuală a lui Darwin. Ea se numeşte “teoria semnalelor costisitoare” (teorie ce derivă dintr-un principiu […]

 • Reply
  Raluca Hippie
  26/02/2011 at 10:00

  “Omul Generos” de Tor Norretranders, cumva? ;)

  • Reply
   Ariel
   26/02/2011 at 15:25

   Da… am tot zis că din ea scot ideile astea. :)

 • Reply
  Lau
  11/03/2011 at 00:27

  e clar ca femeia alege.mie mi se pare ca de la natura barbatii sunt mai frumosi decat femeile si imbatranesc chiar mai frumos.femeile se folosesc de chimicale pentru a-si picta fetele-chestie de care barbatii nu au nevoie-,atrag barbati si aleg (doar) 1.pentru ca niciodata fara acordul femeii nu se ajunge la relatie

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează